OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

DOSDev 2020

Právě je 04.07.2020, 05:17

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: kde zohnat CF DISK?
PříspěvekNapsal: 21.05.2014, 23:38 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 8851
Bydliště: Praha
Has thanked: 1279 times
Been thanked: 1055 times
Ty wogo, tak nejdřív napíšeš, že ji máš doma a funguje. Teďka jí popisuješ jako mrtvolu. Tak co si z toho má člověk vybrat. Nech jí na kabelu samotnou jako master. Máš jí na ISA/VL-BUS řadiči nebo přímo na desce? Už si se podíval po nějakém tom UNIBiosu, které umí i třeba SSDčka?
Hodně novějších CFek úplně prdí na ATA signály. Chce to nějaký starší Kingston s - teď nevím - růžovou kytičkou? - max 4GB. To na systémový disk pro 486 bohatě stačí. Já tu mám třeba 32GB Sandisk, který mi v pohodě šlape s GG386. Ano, je to zybtečně hodně, ale až tam vrazím clipon a 486 procák, tak už na tom pojedou i MP3 :-)

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: kde zohnat CF DISK?
PříspěvekNapsal: 22.05.2014, 15:49 
Skus Hirens Boot CD a pod MSDOS je tam kopec apps s ktorymi to rozchodis. Resp. skus DiskWizzard DOS edition a naformatuj to.
http://www.hiren.info/pages/bootcd

Je treba sa pohrat. MBR, aktivna pri formatovania atd. Mne fici 16GB CF bez problemov. Resp. skus MSDOS nainstalovat poslednu verziu a ona sa pyta ci ma urobit aktivnu. Este redukcia musi mat spravne konektor na napajanie zasunutu...

16GB Transcendent cervena nalepka OK
8GB Kingstone lotosovy kvet zelena nalepka OK


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: kde zohnat CF DISK?
PříspěvekNapsal: 22.05.2014, 19:26 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 13.05.2013, 22:31
Příspěvky: 542
Has thanked: 0 time
Been thanked: 59 times
cele zle.. NIE.. zle odpovede..
vyriesil som to rucnym nastavenim HDD informacii v biose.. uz to funguje, mam 512mb particiu.. super rychle a tiche ;)

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=oqJrvQRd0m8


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: kde zohnat CF DISK?
PříspěvekNapsal: 23.05.2014, 12:03 
Super. Som chcel len pomoct. Co bolo zle nakoniec?
Ja ficim v Linuxe na tom. Debianik rychlo nabootuje.
Ako nieje to SSD ale rychlejsie ako stary HDD...
SATA pouzivam len na data... A mam instalaciu na 2xCF
tu istu. Tak ked spadne OS len vymenim a fici dalej...


Nahoru
  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz