OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrace na OCP IV ZDE!

Právě je 22 říj 2018, 15:49

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 03 lis 2015, 10:45 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 29 srp 2014, 09:59
Příspěvky: 169
Has thanked: 15 times
Been thanked: 21 times
danhard píše:
8-bitovej SCSI od Sagate určitě najdu, nevím jestli má ROM (autoboot).
MFM a RLL jen 16-bit, ale tam je to vázané ještě na HD.

Taktéž mohu věnovat 5,25" diskety :D


Díky za nabídku disku, zvážím to a kdyžtak se ozvu do soukromé zprávy. Zkusím pohledat, jestli je na mé mašině taková konfigurace reálná. Boot ROM bych ale asi uvítal :)
Disket mám myslím dostatek :D Ale kdybys to měl vyhodit, tak se jich ujmu :)

_________________
O svým elektrobastlení a oldcompaření tweetuju jako @KutilDomaci.
Commodore: • C64 "Králík" • C64G "Moje stará" • C64G "Císař" • C64C "Aldi KB" • C64C "Box" • SD2IEC & EFLR & 1541UII & FCIII
Macintoshe: • LC III • iMac G3 • iMac G4 • Mac Mini G4
Písíčka: • Amstrad PC1640DD • Apricot VX • Apricot Xi
Amigas: • A500 • A600CF • A1200CF & ACA1221ec


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 03 lis 2015, 14:15 
Offline
Profík

Registrován: 07 kvě 2014, 00:21
Příspěvky: 972
Bydliště: Praha
Has thanked: 89 times
Been thanked: 219 times
Marty píše:
Boot ROM bych ale asi uvítal :)


ROM (pokud by nebyla) se taky dá řešit - https://www.lo-tech.co.uk/product/isa-rom-board-pcb/

_________________
ZX80, ZX81, ZX Spectrum, ZX Spectrum +2, Didaktik M, PMD 85-1,2A,3, Olivetti Prodest PC 128, Acorn BBC Micro, PC-XT, Amiga 500


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 03 lis 2015, 19:20 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 29 srp 2014, 09:59
Příspěvky: 169
Has thanked: 15 times
Been thanked: 21 times
Jojo, na to jsem taky koukal. Asi udělám od Jamese objednávku, má tam spoustu lahůdek.

_________________
O svým elektrobastlení a oldcompaření tweetuju jako @KutilDomaci.
Commodore: • C64 "Králík" • C64G "Moje stará" • C64G "Císař" • C64C "Aldi KB" • C64C "Box" • SD2IEC & EFLR & 1541UII & FCIII
Macintoshe: • LC III • iMac G3 • iMac G4 • Mac Mini G4
Písíčka: • Amstrad PC1640DD • Apricot VX • Apricot Xi
Amigas: • A500 • A600CF • A1200CF & ACA1221ec


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 03 lis 2015, 20:02 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 19:26
Příspěvky: 383
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 33 times
SC1 píše:
Však jo. PC-XT TNS s 20 MB HD a 5,25" DD FD přinesl domů otec v době, ....

To byl ale tehdy majland.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 10 lis 2015, 00:20 
Staci CF cez IDE ISA hlavne si kupuj 8GB zelena a 4GB zelena CF znacky Kingston co je lotosovy kvet na obrazku. 16GB mam 2ks ani jedna nebootuje...


Nahoru
  
 
PříspěvekNapsal: 10 lis 2015, 00:59 
Offline
Profík

Registrován: 07 kvě 2014, 00:21
Příspěvky: 972
Bydliště: Praha
Has thanked: 89 times
Been thanked: 219 times
Jasně, že stačí. Ale v případě XT si musíš nejdříve nějak zařídit to IDE ;)

_________________
ZX80, ZX81, ZX Spectrum, ZX Spectrum +2, Didaktik M, PMD 85-1,2A,3, Olivetti Prodest PC 128, Acorn BBC Micro, PC-XT, Amiga 500


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 10 lis 2015, 06:05 
http://www.ebay.de/sch/i.html?_odkw=8bi ... e&_sacat=0


Nahoru
  
 
PříspěvekNapsal: 10 lis 2015, 08:07 
Offline
Profík

Registrován: 07 kvě 2014, 00:21
Příspěvky: 972
Bydliště: Praha
Has thanked: 89 times
Been thanked: 219 times
Odkaz na ebay hezkej, ale zadny ide radic pro xt tam nevidim :)
Dobove IDE pro XT je jako Yety, mozna existuje, ale nikdo ho nevidel. Navic nestaci jen radic, ale musis poresit i software, protoze xt-bios nic takoveho nepodporuje...

_________________
ZX80, ZX81, ZX Spectrum, ZX Spectrum +2, Didaktik M, PMD 85-1,2A,3, Olivetti Prodest PC 128, Acorn BBC Micro, PC-XT, Amiga 500


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 10 lis 2015, 08:30 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05 kvě 2014, 08:51
Příspěvky: 729
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 4 times
Been thanked: 54 times
Jediné co vidím je ST506, ale to není IDE... IDE pro XT by musel mít asi vlastní bios, jako je tomu u SCSI.

_________________
Atari 400, 1200XL, 600XL, 800XL, XE, 130XE, ATARI 260ST, 520STm, 520ST+, 1040STfm, 1040STe, ATARI MEGA ST1, ST4, ATARI TT-030, ATARI FALCON 030, ATARI Portfolio, UltraPONG, ATARI VCS, 2600Jr.,ATARI Lynx II, iBook G3 green, iMac G3 green, G5, PowerBook 150


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 10 lis 2015, 08:46 
Offline
Profík

Registrován: 07 kvě 2014, 00:21
Příspěvky: 972
Bydliště: Praha
Has thanked: 89 times
Been thanked: 219 times
Přesně tak, moderní řešení používají většinou XTIDE Univerzal BIOS - https://code.google.com/p/xtideuniversalbios/

_________________
ZX80, ZX81, ZX Spectrum, ZX Spectrum +2, Didaktik M, PMD 85-1,2A,3, Olivetti Prodest PC 128, Acorn BBC Micro, PC-XT, Amiga 500


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz