OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 19 dub 2019, 14:17

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 101 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 09 úno 2019, 10:00 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 20:26
Příspěvky: 467
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 36 times
danhard píše:
Budete dělat tu cache ? Ta je osazená oboustranně ?
https://www.deluxeremarkable.com/pc-cac ... 8204-256mb

Pokud by ji bylo možné koupit podle tohoto odkazu v několika kusech, bylo by to jednodušší než ji dělat. Ale nepodařilo se mi zaplatit, zkoušel jsem dvě různé karty.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 09 úno 2019, 10:54 
Offline
Radil

Registrován: 12 kvě 2013, 19:16
Příspěvky: 308
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 49 times
Been thanked: 44 times
asi by som si na tvojom mieste zacal strazit debety na tych kartach, ta sajta krici "podvod" kazdym pixelom

inac ten obrazok na nej je z ebay aukcie madara, co predaval ten modul


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 09 úno 2019, 11:55 
Offline
Pan Generální

Registrován: 16 čer 2014, 12:23
Příspěvky: 2191
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 10 times
Been thanked: 132 times
Zkus se s nima skontaktovat, nikde jsem nenašel co jsou zač, ani kolik je za poslání.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 09 úno 2019, 12:38 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 7931
Bydliště: Praha
Has thanked: 1065 times
Been thanked: 949 times
Jako může mi někdo vysvětlit, proč ta cache má na konci označení 256MB? Logicky by mi mě napadlo, že 256MB, ale to je asi blbost. Jakože by si z ní Global ukousl jen 256kB?

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 09 úno 2019, 13:24 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 24 kvě 2018, 22:32
Příspěvky: 481
Bydliště: Most, Praha
Has thanked: 144 times
Been thanked: 113 times
UM61256A = 32K x 8-bit = 256 kilo-bitů :? Někdo se maličko uklikl.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 09 úno 2019, 21:12 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 20:26
Příspěvky: 467
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 36 times
danhard píše:
Zkus se s nima skontaktovat, nikde jsem nenašel co jsou zač, ani kolik je za poslání.

Zaregistroval jsem se, přihlásil, dal do košíku 1 ks. Poštovné do ČR bylo 0. Bohužel platba byla zamítnuta bankou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 10 úno 2019, 15:16 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 7931
Bydliště: Praha
Has thanked: 1065 times
Been thanked: 949 times
Docela mě překvapilo, že ta grafika v Globalystu fakt není žádná plečka. Když jsem ani s třetím LCD monitorem neuspěl s rozlišením 320x400, tak jsem se odvážil v Duke3D zvolit 640x480. S UniVBE5.1 to je dost dobře hratelné!

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 10 úno 2019, 16:10 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 20:26
Příspěvky: 467
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 36 times
tmp píše:
asi by som si na tvojom mieste zacal strazit debety na tych kartach, ta sajta krici "podvod" kazdym pixelom

inac ten obrazok na nej je z ebay aukcie madara, co predaval ten modul

Srovnal jsem oba obrázky, jsou skutečně identické. Dík za postřeh.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 10 úno 2019, 19:12 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 23:57
Příspěvky: 3052
Has thanked: 150 times
Been thanked: 235 times
misticjoe píše:
Docela mě překvapilo, že ta grafika v Globalystu fakt není žádná plečka. Když jsem ani s třetím LCD monitorem neuspěl s rozlišením 320x400, tak jsem se odvážil v Duke3D zvolit 640x480. S UniVBE5.1 to je dost dobře hratelné!

Cirrus 5428 je dost slusna grafika, a jestli je zapojena na VLB, tak to bude slusne behat. Zkus na tom pustit vidspeed 4.0 s parametrem L.
Tridenty maji podle typu 2400W - 3000W a 2400R - 2600R. U tohohle Cirruse bych cekal aspon 9000W

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 10 úno 2019, 21:16 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 7931
Bydliště: Praha
Has thanked: 1065 times
Been thanked: 949 times
L - 6665W 2700R / 13331W 5401R 16bit / 13331W 5752R 32bit
O malilinkato méně s R.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 10 úno 2019, 21:23 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 23:57
Příspěvky: 3052
Has thanked: 150 times
Been thanked: 235 times
Dost dobry - ale prekvapuje mne, ze 32bit neprineslo zadne zrychleni, to jako kdyby to vubec nebyl VLB... Ale stejne, paradni vysledek.

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 16 úno 2019, 17:44 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 7931
Bydliště: Praha
Has thanked: 1065 times
Been thanked: 949 times
Takže. 640x480 v Duke3D je ve většich prostorech oku poněkud nepříjemné - trochu to trhá. Tak jsem na hulváta začal zkoušet, která rozlišení se chytí. 360x200 cajk. 320x240 "out of range". Ale 360x240 OK. Co mne následně mile překvapilo je to, že 360x400 LCD monitory z té karty hezky zobrazí. Takže jsem upravil ručně config Duka a už lítá v tomhle rozlišení. Je to krásně plynulé! Oproti 320x200 je tam drop 1-2FPS - v toleranci chyby měření (DNRATE). Je vidět, že při tomto rozlišení je stále brzdidlo ještě CPU.
Věřím, že to půjde uplatnit na všechny Build Engine gamesy. Samo i Quake (ten jsem ale zatím netestoval).

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 16 úno 2019, 19:57 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 7931
Bydliště: Praha
Has thanked: 1065 times
Been thanked: 949 times
Jinak si myslím, že tu tedy chybí ještě podstatná informace - a to test 486DX4/100Mhz Globalystu s 256kB Cache podle této metodiky:
https://www.philscomputerlab.com/dos-be ... -pack.html
Superscape - 66,6FPS (muhehe)
Playhouse - 64,3FPS
Chris 3D bench 320x200 - 38,8FPS
dtto SVGA - 11,8FPS
PCPlayer Bench 320x200 - 16,5
dtto SVGA - 5,8
DOOM low for slow - 110,980FPS
DOOM max - 36,32FPS
QUAKE 320x200 - 10,6FPS / 360x200 - 10,3FPS / 360x480 - 4,9FPS / 640x480 - 2,1FPS (320x350px je ještě použitelná cukatóza)

NSI 8.0 - 198,1
Landmark - CPU 434,23MHz, FPU 680,81MHz, Video 12443,54 chr/ms
TOPBENCH - 268

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 18 úno 2019, 11:11 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 15 kvě 2013, 19:17
Příspěvky: 240
Has thanked: 19 times
Been thanked: 35 times
Pro srovnání výsledky s DX2/66Mhz:

Superscape - 47.6 FPS
Playhouse - 45.9 FPS
Chris 3D bench 320x200 - 28.6 FPS
dtto SVGA - 8.9 FPS
PCPlayer Bench 320x200 - 10.6 FPS
dtto SVGA - 4.1 FPS

DOOM low for slow - 81.2 FPS
DOOM max - 26.66 FPS
QUAKE 320x200 - 7,4FPS (tady mi přišlo zbytečný to dál trápit :)

NSI 8.0 - 144
Landmark - CPU 316.46MHz, FPU 503.11MHz, Video 10802.64 chr/ms
TOPBENCH - 210

_________________
http://www.high-voltage.cz *** http://www.retropolis.cz *** http://www.doshaven.eu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Globalyst 510
PříspěvekNapsal: 18 úno 2019, 11:15 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 23:57
Příspěvky: 3052
Has thanked: 150 times
Been thanked: 235 times
Nikdo nezkousel Cinebench?

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 101 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz