OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 13 pro 2018, 09:50

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 08 lis 2018, 23:54 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 06 říj 2015, 16:37
Příspěvky: 1837
Bydliště: Praha východ
Has thanked: 11 times
Been thanked: 136 times
jenže já u číňanů plošňáky nedávám dělat. Čiňani dělají brak a šunty. Dávám dělat plošňáky v Anglii, kde mám zaručenou kvalitu. Spoje 0.1 mm, otvory prokovů průměr 0.2 mm, zlato, které se neloupe a neobrousí.

_________________
Hyperinzerce - historické počítače

ComputerAsylum WEB: http://www.computerasylum.co.uk
Twitter: https://twitter.com/COMPUTERASYLUM
Zprávy: https://www.euronews.com/ https://www.aljazeera.com/
Obrázek


Naposledy upravil computerasylum dne 09 lis 2018, 00:04, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 08 lis 2018, 23:55 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7593
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
Tak se kurva nevyjadřuj k jasnému zadání. Já nechápu, že máš neustále nějaké nutkání plevelit kdejakou diskuzi, když k tomu stejně nemáš co říct!

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09 lis 2018, 00:03 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 06 říj 2015, 16:37
Příspěvky: 1837
Bydliště: Praha východ
Has thanked: 11 times
Been thanked: 136 times
neplevelím, ptal jsi se na cenu, ale nenapsal jsi, že se ptáš číňana. Jsem ti napsal jasně za kolik jsem schopen vyrobit ty desky při počtu 20 kusů. Tu rise kartu (bez konektorů, jen plošňák) asi za 300 Kč. Kolik stojí dnes ty konektory, to nevím.

_________________
Hyperinzerce - historické počítače

ComputerAsylum WEB: http://www.computerasylum.co.uk
Twitter: https://twitter.com/COMPUTERASYLUM
Zprávy: https://www.euronews.com/ https://www.aljazeera.com/
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09 lis 2018, 00:08 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7593
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
"K osmibitům si necháváme printit kdejaké desky á10ks za pár korun u číňana..."
Kde přesně ti ta specifikace číňana chybí?

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09 lis 2018, 08:45 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 2677
Has thanked: 139 times
Been thanked: 185 times
misticjoe píše:
Neříkejte mi, že to bude za draho. K osmibitům si necháváme printit kdejaké desky á10ks za pár korun u číňana a tady by to bylo drahé? Nemluvě o tom - kdo by to chtěl - přesně každej, kdo si hraje se slim verzí 486ky. Nebo kdokoliv další, komu došly sloty. Je takovejch 286tek, co nebyly velikánský krávy s osmi slotama...

Pozor! Cinan dela lacino desky do 10cm x 10cm, tam se treba Seeedstudio vejde do dvacky za kus (a posta stoji trojnasobek). Jakmile ale prelezes tuhle velikost, tak cena zacne dost stoupat.
Spis ale jde o to, ze by byl drahej vyvoj - znamena to sehnat RTL8019, kterou dneska koupis jen u Cinana a kdovi, co ti vlastne posle (Utsource je ma od 2EUR), vytipovat sehnatelnej zvukovej cip (Utsource ma YMF71x, cena neznama), takze budes shanet a pak testovat kazdej cip, kterej ti prijde, budes muset sehnat dokumentaci, udelat kdovikolik revizi desky...

Ale dobre, zkusme jen tak cvicne specifikovat :)

1) RTL8019 v jumper modu a Magjack. Tenhle chip se driv bezne pouzival v ruznych amaterskych stavbach ethernetovych karet, takze budou urcite i nejaka schemata.
Mozna by se dal sehnat hotovy modul u cinana a jen ho tam naplacnout?
2) YMF715 - maji ho na Utsource, dokumentace se da najit, ma v sobe OPL-3 od Yamahy, coz je prijemny bonus
3) 8bit karta, nebo 16bit karta s moznosti provozu v 8bit slotu (pro majitele XT)
4) Patice pro OpROM, nejspis pripojena pres ten RTL8019
5) Konektory: TP Ethernet, line out, headphone out, line in (?), joystick (?)

Co dal?

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09 lis 2018, 10:04 
Offline
Kecka

Registrován: 27 zář 2015, 11:14
Příspěvky: 26
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times
Zvukovek v PC104 se dělá dost různých. Ceny jsou různé, závisí na kvalitě zvukovky.

Schválne som sa pýtal, lebo som si dal do eBay: PC104 sound
A nič. Ale možno len zle hľadám. Ale záujem by som mal.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09 lis 2018, 10:45 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 2677
Has thanked: 139 times
Been thanked: 185 times
Je otazka, kolik z tech zvukovek bude pro PC-104 a kolik pro PC-104 Plus (tzn. zvukovka bude PCI). Co jsem tak rychle googlil, tak je to tak 50:50. Cenu jsem nasel jen jednu, Parvus prodava(l) pred patnacti lety PC-104 zvukovky za 104 US$ pri odberu 100 kusu a vic.
Navic, pokud se bavime o reseni "ISA -> PC-104 adapter", "PC-104 sitovka" a "PC-104 zvukovka", tak si tipnu, ze se to tam proste nevejde na vysku. Od ISA konektoru to bude potrebovat nejake 4cm na prislusnou stranu, a to nevim nevim... meril nekdo, kolik je tam vlastne mista pro ISA kartu?

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09 lis 2018, 11:16 
Offline
Kecka

Registrován: 27 zář 2015, 11:14
Příspěvky: 26
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times
riešenie, ktore je ale cenovo dost vedla:

ISA-PC104 : https://www.ebay.com/itm/PreHeng-PCA-10 ... ctupt=true
PC104-PCMCIA: https://www.ebay.com/itm/IEI-PC104-PCMC ... 2749.l2649
a potom sa tam daju dat SB, LAN ,USB, ... karty PCMCIA

Jedine žeby bola tá základná karta ISA-PC104 za rozumnú cenu.
Ale neaký prevodník RS232-RJ45 bude asi lacnejši, len neviem či máte neaký odskúšaný.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09 lis 2018, 12:54 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7593
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
Hm, možná si to představuju jako jouda největší, ale myslel jsem to takhle - vzít tedy nějaké rozumný rozměr a na něj - okopírovat existující dostupnou SB kompatibilní zvukovku+Realtek síťovku - samozřejmě rozložení součástek upravit dle potřeb. Tudy by cesta nevedla?

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09 lis 2018, 13:44 
Offline
Kecka

Registrován: 27 zář 2015, 11:14
Příspěvky: 26
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times
zvukovka na paralelny port
https://www.serdashop.com/S2P


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09 lis 2018, 14:16 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 2677
Has thanked: 139 times
Been thanked: 185 times
@mirectt: to je jenom wavetable modul. Pekne, ale ne to, co Mistic chce.
@mistic: principialne ano, tak bych to taky delal, kdybych to delal, jen to je spousta prace a reverzniho engineerovani. Ale mozna bych do toho sel, pokud na to budu mit cas a najdes aspon devet dalsich nadsencu :)

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 10 lis 2018, 12:37 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1989
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 9 times
Been thanked: 116 times
To se tam vážně nevejdou štafle na dvě pozice ?
Obrázek
Nojo, ten nosník tam trochu vadí.
Obrázek
Tak jedině síťovku na záda a trochu to prodrátkovat :D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 12 lis 2018, 12:21 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1989
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 9 times
Been thanked: 116 times
Taky mám malou krabici s roztrojkou na ISA, ale to by asi ztratilo kouzlo.

Když do ní nacpu normální holou 486, tak mám stejný problém, VGA a kombi ředič zaberou dvě pozice a 486 s řadičema nemají zase tu ISA pozici na štafle, mají tam PCI :(


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz