OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 20 dub 2019, 18:13

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: 286 a IDE HDD
PříspěvekNapsal: 08 srp 2018, 12:24 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 7934
Bydliště: Praha
Has thanked: 1065 times
Been thanked: 949 times
Tohle je všeobecně rozšířený omyl pocházející z počátku devadesátek. "Čím víc cache, tím víc addidas", to prostě neplatí. Do nějaké 486DX2/66Mhz se opravdu víc jak 128k nevyplatí a často spíše vede k onomu zpomalení, které popisuješ.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 286 a IDE HDD
PříspěvekNapsal: 08 srp 2018, 13:11 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 23:57
Příspěvky: 3052
Has thanked: 150 times
Been thanked: 235 times
macino píše:
Zkoušel jsem různé nestandardní kombinace džamprů a nic, takže je to prostě špatný... :-(

A co se mrknout na pouzitej clock generator a na jeho datasheet? Bude nekde pobliz CPU a krystalu/oscilatoru, nejaky podezrely DIL nebo SOP s 14-28 vyvody.

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 286 a IDE HDD
PříspěvekNapsal: 08 srp 2018, 13:48 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05 dub 2013, 15:29
Příspěvky: 1882
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 299 times
Been thanked: 289 times
V roce 1995 jsem měl 386DX a provozoval ho na 50MHz. Jen se na CPU musel dát malý pasivní chladič. Deska vypadala takhle nějak http://chookman.id.au/cpu/Sep23-11.jpg, ale mám dojem, že procík byl pájený a jumpery se spojovaly také pájkou. Tehdy mi přetaktování dělal jeden čvuťák. Vyměnil krystal a laboroval s dělením frekvence. Původně 40/5, tj. ISA 8MHz a později 50/5 s čímž některý věci prostě nechodily a šlapaly jen některý paměti. Takže nakonec předěláno na 50/6, což je 8,33 a chodilo vše, včetně dóóóst divnejch simmů, který jsem tehdy měl.

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 PegasosII MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 PC PSP PS3

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 286 a IDE HDD
PříspěvekNapsal: 08 srp 2018, 16:20 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 7934
Bydliště: Praha
Has thanked: 1065 times
Been thanked: 949 times
No vida, to je dokonce deska, co umí 386 i 486DX2.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz