OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 14 pro 2018, 06:32

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 05 led 2018, 20:47 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7597
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
Tady je manuál: https://th99.bl4ckb0x.de/m/M-O/33337.htm
Drazí rádcové, nech si prosím všimnou schrumáže, kterou představují jumpery pro nastavení CPU. Já se tu s tím seru půl odpoledne, abych alespoň nastavil AMD DX2/66Mhz a tím přišel na pozice jumperů, čímž jsem se chtěl odpíchnout na nastavení 486DX5/133Mhz (který na téhle desce určo běží, protože google najde, že tuhle kombinaci někdo kdysi prodával na aukru nebo kde).
Kdyby se někomu chtělo a zvládl to z manuálu vyčíst, hoďte mi třeba v malování nakreslené pozice, jak si myslíte, že by jumpery měly být pro tu DX2/66Mhz. Díky

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 led 2018, 11:53 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1989
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 9 times
Been thanked: 116 times
Už Ti ta deska s něčím chodila ?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 led 2018, 12:31 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7597
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
Víš, že ani nevím? Mám dojem, že s P24D, ale nastavení jumperů jsem si samo neodfotil. Od té doby jsem zkoušel DX4/100, 120... a asi to úplně rozhasil. Prostě mi z té desky nejde vůbec vydedukovat, jak by jednotlivé JP měly být orientované. Už mi došla v SZ rada od Sillicona, že mám vyhodit cache a nastavit do na SX/25. Pak pokus-omyl pokračovat dál. Tak to prubnu. Jen nevím, jak se bude tvářit DX2 nejumperovaná jako SX/25. Hádám, že v nejhorším naběhne jako DX2/50 nebo v nějakém kriploidním módu, ale poběží to.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 led 2018, 12:35 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 19:26
Příspěvky: 391
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 34 times
Mám xeroxy orig. manuálů rev. 1.0 a 1.01. napiš, kterou rev. máš. Zkusím část oskenovat i když mi blbne skener.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 led 2018, 13:01 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7597
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
No mám rev. 1.02 :-(

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 led 2018, 13:07 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7597
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
Ještě jsem si teď všiml, že na desce pod ROMkou je 271024. Ale osazená rom je 271001. Může to vadit?

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 led 2018, 14:03 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 19:26
Příspěvky: 391
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 34 times
Ta jiná UVEPROM by nemusela vadit.
Zatím jsem oskenoval umístění jumperů (aktualizované) pro rev.1.01. Pokud to nebude stačit, tak bych oskenoval celý manuál.
Sken je tady: http://jaroji.sweb.cz/images/Hippo12.jpg
Ještě jsou v manuálu fixně nastavené jumpery, které jsem také naskenoval:
http://jaroji.sweb.cz/images/Hippo12.fix.jpg
Ještě asi nastavení cache:
http://jaroji.sweb.cz/images/Hippo12cache.jpg


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 led 2018, 14:25 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 19:26
Příspěvky: 391
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 34 times
Ještě jsem přidal nastavení cache.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 led 2018, 17:34 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7597
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
Ten scan s tou cache je přesně to, co jsem potřeboval vědět. Na protější straně je jasně vidět, jaké jednotlivé nastavení jumperů. Popravdě např. JP30 bych takhle nehádal ani v nejdivočejším snu. Zítra to prubnu.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 led 2018, 18:05 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 19:26
Příspěvky: 391
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 34 times
Držím palce. :ac: :ac:


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz