Ano, Dračí historie byla fakt super - ostatně "co" českýho tehdy nebylo považovaný za super

Ok, možná Mise Quadam a Turbo Speedway, ale Dračí historie byla opravdu povedená. Moc se mi líbil koncept kdy kurzor (nebo právě používaný předmět?) se rozsvítil když byl používán na správném místě. Hrál jsem CD verzi, jednou s návodem a pak asi dvakrát bez návodu. Pamatuju se, že problém s pamětí byl u obra ve skalách, tam to mělo tendenci zatuhnout pokud "konkrétní paměť" (nepamatuju se jaká) nebyla předem navýšena přes
config.sys. Vyřešit se dalo tuším vypnutím zvuků/hudby. Protipirátská ochrana byla ale jen na floppy verzi, kterou jsem přes několik exemplářů které mi prošly pod rukama skládal dohromady disketu po disketě (vždy byla vadná jen některá)

Dabovaná CD verze byla bez ochrany - tehdy zřejmě ještě nevěděli jak na CD vytvořit vadné sektory a další protipirátské obezličky.
Tehdy byla minimální konfigurace vydřeněná "
386, 2 MB RAM, 11 MB místa na HDD, VGA karta, barevný monitor, myš." Jízlivá poznámka: Pokud by dnes vznikal remake této hry, minimální konfigurace by zněla zhruba "
10GHz OctaCore, 40 GB RAM, 100 GB místa na disku, GeForce 19000 nebo lepší, vysokorychlostní připojení k internetu, myš"

(Díky poruše stroje občas nějaká buchta vyletěla oknem)