OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrace na OCP IV ZDE!

Právě je 23 říj 2018, 21:40

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Antivirák pro Win2000 a 128MB Ram
PříspěvekNapsal: 09 čer 2013, 22:57 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7464
Bydliště: Praha
Has thanked: 935 times
Been thanked: 874 times
S pořízením kompaktního noťasu na živení retrostrojů mi tu vznikl drobný problém. Konkrétně s antivirákem. Prozatím se mi podařil úspěšně nainstalovat a roychodit Avast 4.8 - nicméně to je už tak trochu historická verze, virovou databázi má z roku 2009 a nějak se s ním necítím v suchu a bezpečí. Je nějaký jiný, nenáročný, avšak aktualizovaný antivir, co by běhal ve W2k? Mám je jako s SP4, ale asi jen jako...

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Antivirák pro Win2000 a 128MB Ram
PříspěvekNapsal: 10 čer 2013, 11:10 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1292
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 168 times
Vybodni se na antivir. Vzhledem k zamereni ti to tak leda brzdi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Antivirák pro Win2000 a 128MB Ram
PříspěvekNapsal: 10 čer 2013, 12:22 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:53
Příspěvky: 275
Bydliště: Praha
Has thanked: 69 times
Been thanked: 40 times
Kdyz vis kam lezes a co otviras... Na hernim stroji taky nemam antivir, na co brzdu... Staci FW...

_________________
Atari 2600 7800 600XL 800XL/XE 130XE 320XE 1040STE/STFM LYNX, Sinclair ZX+ QL, Amiga 500 1200, Malina + Nejake to PC navic...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Antivirák pro Win2000 a 128MB Ram
PříspěvekNapsal: 10 čer 2013, 15:25 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7464
Bydliště: Praha
Has thanked: 935 times
Been thanked: 874 times
No nevim. Jsem zvyklý z XPoní, že dokud nenainstaluju tunu patchů a antivirák, tak se nesmím na net ani připojit, jinak jdou do kelu. Nainstaloval jsem comodo. Nevím, zda bude stačit proti attackům z netu.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Antivirák pro Win2000 a 128MB Ram
PříspěvekNapsal: 10 čer 2013, 15:39 
Offline
Kecálek

Registrován: 13 kvě 2013, 14:52
Příspěvky: 145
Has thanked: 5 times
Been thanked: 35 times
Spíš než antivir, tak radši firewall co ti hlídá spouštění aplikací a Spybot.

_________________
Amiga 1200 HD, Blizzard 1260/50, 16MB RAM, 4GB CF-Ide, Sinclair ZX Spectrum 128K +2B


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Antivirák pro Win2000 a 128MB Ram
PříspěvekNapsal: 10 čer 2013, 15:41 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1292
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 168 times
Na aktivni firewall a Spybot ma kazdy jiny nazor, ja obe veci nemam rad. Ja nejsem proti antivirum a jinym ochranam, ale na starem pocitaci ktery skoro nebudes pouzivat je to myslim zbytecne. Udelej si zalohu nejakym Acronisem a kdyztak to proste vratis.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Antivirák pro Win2000 a 128MB Ram
PříspěvekNapsal: 10 čer 2013, 16:45 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 21:45
Příspěvky: 355
Bydliště: Brno
Has thanked: 77 times
Been thanked: 72 times
Se starýma Windows bych na net rozhodně nelezl, FW je stejně nejlepší na nějakým lepším routeru a povolit si fakt jen to, co potřebuju. Navíc dnešní antivirák ti ze staršího PC vycucají veškerý výkon a paměť stejně jako dnešní prohlížeče.

_________________
http://jack.untergrund.net [ Obrázek A500+ Obrázek A600 ObrázekA1200 ObrázekA1200T Obrázek A2000 ObrázekA4000 ObrázekA4000T ObrázekMac Mini G4 ]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Antivirák pro Win2000 a 128MB Ram
PříspěvekNapsal: 10 čer 2013, 16:59 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1292
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 168 times
To na beznem FW nijak nevyresis, dnesni viry totiz pouzivaji bezne porty, takze to neodlissi od jineho provozu. To co by to resilo, tedy firewall s inspekci provozu (nejaky IDS/IDP), jsem u nikoho doma zatim nevidel. Ty co za to stoji jsou cenove nedostupne.

Ja bych se toho fakt nebal, pokud to bude pripojovat doma (ovykle za NATem), tak nemyslim ze by to bylo nejak nebezpecne.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Antivirák pro Win2000 a 128MB Ram
PříspěvekNapsal: 10 čer 2013, 17:54 
Offline
Kecálek

Registrován: 12 kvě 2013, 21:24
Příspěvky: 232
Has thanked: 0 time
Been thanked: 48 times
Na všechna PC v okolí (včetně 800 MHz sračky) instaluju ClamWin http://www.clamwin.com/.
Nevím, jestli je (jako antivir) k něčemu dobrý, ale rozhodně nemám pocit, že by mne okrádal o "systémové prostředky".
Open, free a zadarmo. A Windows 2000 podporuje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Antivirák pro Win2000 a 128MB Ram
PříspěvekNapsal: 10 čer 2013, 20:56 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7464
Bydliště: Praha
Has thanked: 935 times
Been thanked: 874 times
dex píše:
Na všechna PC v okolí (včetně 800 MHz sračky) instaluju ClamWin http://www.clamwin.com/.
Nevím, jestli je (jako antivir) k něčemu dobrý, ale rozhodně nemám pocit, že by mne okrádal o "systémové prostředky".
Open, free a zadarmo. A Windows 2000 podporuje.


No neokrádá tě o systémové prostředky, protože aktivně nescanuje otvírané/zapisované soubory. Zatím zůstávám u Avastu. Těch 17MB zabrané paměti přežiju.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Antivirák pro Win2000 a 128MB Ram
PříspěvekNapsal: 10 čer 2013, 21:40 
Offline
Kecálek

Registrován: 13 kvě 2013, 14:52
Příspěvky: 145
Has thanked: 5 times
Been thanked: 35 times
Doda píše:
To na beznem FW nijak nevyresis, dnesni viry totiz pouzivaji bezne porty, takze to neodlissi od jineho provozu. To co by to resilo, tedy firewall s inspekci provozu (nejaky IDS/IDP), jsem u nikoho doma zatim nevidel. Ty co za to stoji jsou cenove nedostupne.

Ja bych se toho fakt nebal, pokud to bude pripojovat doma (ovykle za NATem), tak nemyslim ze by to bylo nejak nebezpecne.


Dnešní osobní firewally nehlídaj jenom síťovej provoz, ale kontrolujou kdy se jaká aplikace spouští, jestli nespouští jinou aplikaci nebo nedělá zápisy do registrů atd.

_________________
Amiga 1200 HD, Blizzard 1260/50, 16MB RAM, 4GB CF-Ide, Sinclair ZX Spectrum 128K +2B


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Antivirák pro Win2000 a 128MB Ram
PříspěvekNapsal: 11 čer 2013, 05:53 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1292
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 168 times
PD321 píše:
Doda píše:
To na beznem FW nijak nevyresis, dnesni viry totiz pouzivaji bezne porty, takze to neodlissi od jineho provozu. To co by to resilo, tedy firewall s inspekci provozu (nejaky IDS/IDP), jsem u nikoho doma zatim nevidel. Ty co za to stoji jsou cenove nedostupne.

Ja bych se toho fakt nebal, pokud to bude pripojovat doma (ovykle za NATem), tak nemyslim ze by to bylo nejak nebezpecne.


Dnešní osobní firewally nehlídaj jenom síťovej provoz, ale kontrolujou kdy se jaká aplikace spouští, jestli nespouští jinou aplikaci nebo nedělá zápisy do registrů atd.


Jenomze tohle byla odpoved na FW na routeru, ne software do Win.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Antivirák pro Win2000 a 128MB Ram
PříspěvekNapsal: 15 říj 2013, 17:08 
Offline
Prvnička

Registrován: 19 kvě 2013, 20:09
Příspěvky: 11
Bydliště: Rokycany
Has thanked: 5 times
Been thanked: 5 times
Avast 4.8 jsem pouzival do nedavna na starem HW-ru. Jenze aktualizace trvala silene dlouho a v te dobe neslo ani pohnout kurzorem. Tak jsem se zeptal primo u pramene (Zilog Avasta programuje) a bylo mi receno, ze nejlepsi jadro co se tyce zatizeni systemovych prostredku ma verze 5. Tak jsem ji nainstaloval a je to opravdu mnohem lepsi :-) Instalator ty petky je treba v archivu na chip.eu. Aktualizuje normalne, jen je treba free zaregistrovat. Doporucuji ale nepovolit aktualizaci programu (nastavis v nastavenich), jinak stahne nejnovejsi a to je PEKLO :-(
A pokud Ti nevadi anglictina, tak je dobra jeste Avira.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Antivirák pro Win2000 a 128MB Ram
PříspěvekNapsal: 15 říj 2013, 17:17 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7464
Bydliště: Praha
Has thanked: 935 times
Been thanked: 874 times
Avira mi vadí svejma reklamama a úplně tak šetrná k systémovým prostředkům také není. Když do toho započítám, že neumí skoro nic, tak mi jako vhodná volba nevychází :-)

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Antivirák pro Win2000 a 128MB Ram
PříspěvekNapsal: 24 kvě 2015, 19:14 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 19:26
Příspěvky: 383
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 33 times
dex píše:
Na všechna PC v okolí (včetně 800 MHz sračky) instaluju ClamWin http://www.clamwin.com/.
Nevím, jestli je (jako antivir) k něčemu dobrý, ale rozhodně nemám pocit, že by mne okrádal o "systémové prostředky".
Open, free a zadarmo. A Windows 2000 podporuje.

Já ho používám už několik roků dokonce i na serverové OS Win2k3. Srovnával jsem s Avastem a MSE a mám dojem, že je minimálně stejně spolehlivý nebo i lepší. Jen nemá zabudováno čištění napadených souborů.
Free Avast mne docela štve, neustále něčím obtěžuje, takže jsem jej na jednom experimentálním stroji s XP nahradil ClamWinem.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz