OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 19 črc 2018, 06:52

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Windows XP
PříspěvekNapsal: 02 črc 2018, 17:11 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7142
Bydliště: Praha
Has thanked: 858 times
Been thanked: 828 times
Tak na to jukám a mám dokonce XP Pro SP1. Takže ne SP2. Za 20 minutek do bude v pubu.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows XP
PříspěvekNapsal: 02 črc 2018, 20:56 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 06 říj 2015, 16:37
Příspěvky: 1409
Bydliště: Praha východ
Has thanked: 7 times
Been thanked: 93 times
Jak fungují XP s SP1 netuším, ale ty XP co mám , to jsou XP professional, english version SP2 a k nim mám extra CD s SP3, které se musí doinstalovat ihned po instalaci té základní verze s SP2. Teprve poté, po instalaci SP3, se instalují ostatní uživatelské programy. To je základní postup a doporučuji vypnout upgrady Velkého Billa, protože ty vedou akorát k velkému průseru.
Předpokládám, že SP1 bude nutno doinstalovat SP3.

_________________
Hyperinzerce - co nabízím k prodeji

ComputerAsylum - web
Twitter: https://twitter.com/COMPUTERASYLUM
Pinterest: https://www.pinterest.co.uk/COMPUTERASYLUM/
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows XP
PříspěvekNapsal: 02 črc 2018, 22:02 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7142
Bydliště: Praha
Has thanked: 858 times
Been thanked: 828 times
Ech. SP, nebo-li service packy, obsahují právě ty "upgrady", o kterých mluvíš. Takže vlastně radíš základní postup spočívající v instalaci mrtě záplat, které máš ale zároveň vypnout. Trochu schíza, ne?

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows XP
PříspěvekNapsal: 02 črc 2018, 22:13 
Offline
Profík

Registrován: 07 kvě 2014, 00:21
Příspěvky: 889
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 206 times
Ono vůbec upgrady pro XP už čtyři roky není třeba řešit :) Ani pro Embedded POSReady toho poslední dobou moc nepřišlo...

edit: ještě mě napadá, pokud chcete s XP použít disk větší než 137GB, je rozhodně dobrý nápad mít SP3. Ono to sice nějak funguje i s SP1 a SP2, ale byly tam ještě nějaké opravy, které zaručeně obsahuje až SP3.

_________________
ZX80, ZX81, ZX Spectrum, ZX Spectrum +2, Didaktik M, PMD 85-1,2A,3, Olivetti Prodest PC 128, Acorn BBC Micro, PC-XT, Amiga 500


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows XP
PříspěvekNapsal: 03 črc 2018, 06:11 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 06 říj 2015, 16:37
Příspěvky: 1409
Bydliště: Praha východ
Has thanked: 7 times
Been thanked: 93 times
misticjoe píše:
Ech. SP, nebo-li service packy, obsahují právě ty "upgrady", o kterých mluvíš. Takže vlastně radíš základní postup spočívající v instalaci mrtě záplat, které máš ale zároveň vypnout. Trochu schíza, ne?


Ó nikoliv, moje XP a SP3 jsem instaloval v květnu 2004 a upgrade tehdy ihned vypnul. Můj počítač tedy odráží stav z května 2004. Za následujících 10 a více let bylo bezpochyby mraky dalších upgradů, které jsem mému počítači prozřetelně odepřel a sobě nedopřál to potěšení pozorovat jak po upgradu kolabuje počítač.

_________________
Hyperinzerce - co nabízím k prodeji

ComputerAsylum - web
Twitter: https://twitter.com/COMPUTERASYLUM
Pinterest: https://www.pinterest.co.uk/COMPUTERASYLUM/
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows XP
PříspěvekNapsal: 03 črc 2018, 07:20 
Offline
Kecálek

Registrován: 01 pro 2017, 20:01
Příspěvky: 134
Bydliště: BA-Králikárne
Has thanked: 1 time
Been thanked: 25 times
Keď má SP1, treba najprv nainštalovať SP2, až potom SP3. Rovno SP3 to tuším nezoberie.
Inak medzi SP2 a SP3 nieje veľký rozdiel, jedine snáď v podpore WPA2 (WiFi, na šifrovanie WPA2 sa s SP2 nevie pripojiť, ale dá sa doinštalovať záplata aj na to).

_________________
Všetky mnou poskytnuté informácie sú voľne šíriteľné. Odporúčam ich zálohovať, servery zvyknú padať, informácie sa strácať..... a ľudia tiež.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows XP
PříspěvekNapsal: 03 črc 2018, 08:36 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 22 kvě 2013, 20:14
Příspěvky: 1882
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 208 times
Been thanked: 346 times
vanthomas píše:
pokud chcete s XP použít disk větší než 137GB, je rozhodně dobrý nápad mít SP3
Mam XP SP2 a na nich disk 2TB a funguju absolutne bez problemov.
vanthomas píše:
Ono to sice nějak funguje i s SP1 a SP2, ale byly tam ještě nějaké opravy, které zaručeně obsahuje až SP3.
Ake opravy konkretne ? Lebo (aspon teda mam pocit ze) mi to s SP2 funguje dobre, a nie iba nejak ... ;)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows XP
PříspěvekNapsal: 03 črc 2018, 08:55 
Offline
Profík

Registrován: 07 kvě 2014, 00:21
Příspěvky: 889
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 206 times
PotPalo píše:
Keď má SP1, treba najprv nainštalovať SP2, až potom SP3. Rovno SP3 to tuším nezoberie.
Inak medzi SP2 a SP3 nieje veľký rozdiel, jedine snáď v podpore WPA2 (WiFi, na šifrovanie WPA2 sa s SP2 nevie pripojiť, ale dá sa doinštalovať záplata aj na to).

Ty opravy jsou kumulavní, SP3 tedy obsahuje i SP1 a SP2. Není žádný důvod instalovat to postupně, klidně je možné (a vlastně lepší) instalovat SP3 rovnou na holé XP.
Jinak používat XP bez bezpečnostních oprav, no každý svého štěstí vlakvedoucím :) Nejvíc zachrání asi to, že většina útoků už XP ignoruje a zaměřuje se na novější systémy.
Poslední záplata vyšla 7.5.2016 - https://www.microsoft.com/en-us/search/DownloadResults.aspx?q=POSReady+2009 a podpora by měla definitivně skončit 9.4.2019

Busy píše:
vanthomas píše:
pokud chcete s XP použít disk větší než 137GB, je rozhodně dobrý nápad mít SP3
Mam XP SP2 a na nich disk 2TB a funguju absolutne bez problemov.
vanthomas píše:
Ono to sice nějak funguje i s SP1 a SP2, ale byly tam ještě nějaké opravy, které zaručeně obsahuje až SP3.
Ake opravy konkretne ? Lebo (aspon teda mam pocit ze) mi to s SP2 funguje dobre, a nie iba nejak ... ;)


Dost blbě se to hledá, protože s koncem podpory klasických XP většina informací z webu MS zmizela. Jedna z chyb je třeba tohle:
http://web.archive.org/web/20140420023256/http://support.microsoft.com/kb/331958
V SP3 je to zaručeně opravené.

_________________
ZX80, ZX81, ZX Spectrum, ZX Spectrum +2, Didaktik M, PMD 85-1,2A,3, Olivetti Prodest PC 128, Acorn BBC Micro, PC-XT, Amiga 500


Naposledy upravil vanthomas dne 03 črc 2018, 08:56, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows XP
PříspěvekNapsal: 03 črc 2018, 08:55 
Offline
Kecálek

Registrován: 01 pro 2017, 20:01
Příspěvky: 134
Bydliště: BA-Králikárne
Has thanked: 1 time
Been thanked: 25 times
To si asi pletie s Windows 98 SE, tam disky nad 137 GB nefungovali správne, a bolo treba nainštalovať podporu. Pri XP neviem že by bol nejaký problém.

edit: aha, no toto, takže XP SP1 a IDE harddisk nad 137 GB... (písali sme súčasne...)

_________________
Všetky mnou poskytnuté informácie sú voľne šíriteľné. Odporúčam ich zálohovať, servery zvyknú padať, informácie sa strácať..... a ľudia tiež.


Naposledy upravil PotPalo dne 03 črc 2018, 09:02, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows XP
PříspěvekNapsal: 03 črc 2018, 09:00 
Offline
Profík

Registrován: 07 kvě 2014, 00:21
Příspěvky: 889
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 206 times
PotPalo píše:
To si asi pletie s Windows 98 SE, tam disky nad 137 GB nefungovali správne, a bolo treba nainštalovať podporu. Pri XP neviem že by bol nejaký problém.

Nepletu, 48bit adresování bylo v XP pouze experimentálně a defaultně zakázané - je třeba ho povolit v registru. S SP1 a SP2 už to funguje, ale jsou v tom chyby. Teprve s SP3 by to mělo být bez problémů.

_________________
ZX80, ZX81, ZX Spectrum, ZX Spectrum +2, Didaktik M, PMD 85-1,2A,3, Olivetti Prodest PC 128, Acorn BBC Micro, PC-XT, Amiga 500


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows XP
PříspěvekNapsal: 03 črc 2018, 09:39 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 22 kvě 2013, 20:14
Příspěvky: 1882
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 208 times
Been thanked: 346 times
vanthomas píše:
Busy píše:
vanthomas píše:
pokud chcete s XP použít disk větší než 137GB, je rozhodně dobrý nápad mít SP3
Mam XP SP2 a na nich disk 2TB a funguju absolutne bez problemov.
vanthomas píše:
Ono to sice nějak funguje i s SP1 a SP2, ale byly tam ještě nějaké opravy, které zaručeně obsahuje až SP3.
Ake opravy konkretne ? Lebo (aspon teda mam pocit ze) mi to s SP2 funguje dobre, a nie iba nejak ... ;)
Dost blbě se to hledá, protože s koncem podpory klasických XP většina informací z webu MS zmizela. Jedna z chyb je třeba tohle:
http://web.archive.org/web/20140420023256/http://support.microsoft.com/kb/331958
V SP3 je to zaručeně opravené.
Aha, harddisky pouzivam v nativnom SATA mode (mam doinstalovany SATA driver) takze preto mi to mozno funguje bez problemov.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows XP
PříspěvekNapsal: 03 črc 2018, 10:14 
Offline
Profík

Registrován: 07 kvě 2014, 00:21
Příspěvky: 889
Bydliště: Praha
Has thanked: 74 times
Been thanked: 206 times
computerasylum píše:
Ó nikoliv, moje XP a SP3 jsem instaloval v květnu 2004 a upgrade tehdy ihned vypnul. Můj počítač tedy odráží stav z května 2004. Za následujících 10 a více let bylo bezpochyby mraky dalších upgradů, které jsem mému počítači prozřetelně odepřel a sobě nedopřál to potěšení pozorovat jak po upgradu kolabuje počítač.


Mimochodem, tohle ti úplně nevychází. SP3 Microsoft vydal 6. května 2008, takže jestli si ho instaloval v květnu 2004, tak dobrá práce :twisted:

_________________
ZX80, ZX81, ZX Spectrum, ZX Spectrum +2, Didaktik M, PMD 85-1,2A,3, Olivetti Prodest PC 128, Acorn BBC Micro, PC-XT, Amiga 500


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows XP
PříspěvekNapsal: 03 črc 2018, 10:23 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7142
Bydliště: Praha
Has thanked: 858 times
Been thanked: 828 times
vanthomas píše:
computerasylum píše:
Ó nikoliv, moje XP a SP3 jsem instaloval v květnu 2004 a upgrade tehdy ihned vypnul. Můj počítač tedy odráží stav z května 2004. Za následujících 10 a více let bylo bezpochyby mraky dalších upgradů, které jsem mému počítači prozřetelně odepřel a sobě nedopřál to potěšení pozorovat jak po upgradu kolabuje počítač.


Mimochodem, tohle ti úplně nevychází. SP3 Microsoft vydal 6. května 2008, takže jestli si ho instaloval v květnu 2004, tak dobrá práce :twisted:


To je náš computerasylum - ten už měl Windows 7, když v Mongolsku koupili první traktor :-D

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows XP
PříspěvekNapsal: 03 črc 2018, 14:13 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1802
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 7 times
Been thanked: 105 times
To já provozuju na většině strojů W98, původní instalace do r. 2000, ale na web s tím už nelezu, žádnej antivir :)
A noťas na gůglování je už taky staroušek, ale s XP SP3.
https://technet.idnes.cz/hp-compaq-tc42 ... 44_vyrobci


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows XP
PříspěvekNapsal: 03 črc 2018, 14:16 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7142
Bydliště: Praha
Has thanked: 858 times
Been thanked: 828 times
No a právě Win98 už jsou na webu prakticky nesestřelitelné i bez antiviráku, firewallu a podobných.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz