OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 12 pro 2018, 10:15

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 119 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 01 zář 2018, 21:20 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7592
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
No nevim, jestli zmena pocasi. Spis ten hanackej salat v Zabe od Nowaca. Jako ja ho miluju, ale buh vi, co je to za sracku od tech arabasu.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 zář 2018, 07:47 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 07 črc 2013, 23:28
Příspěvky: 879
Has thanked: 139 times
Been thanked: 148 times
V rychlosti palindromová verze 1.4.4.1 (GitHub), kde jsem opravil "náhodnou geometrii" raw imagů po jejich otevření v Unknown DOSu (tj. v defaultním DOSu, který se dostane ke slovu poté, co žádný z DOSů v rozpoznávací sekvenci nerozezná image jako "svůj"). Na vině samozřejmě byla neinicializovaná struktura. Za problémy se omlouvám.

_________________
より良い競争相手からソフトウェアを購入する (。◕‿‿◕。)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 20 zář 2018, 19:22 
Offline
Prvnička
Uživatelský avatar

Registrován: 14 zář 2018, 19:01
Příspěvky: 15
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times
Je to Visual Studio opravdu nutné? Jsem zvyknutý kompilovat i třeba na USB Flash disku a těch pár giga co ten instalátor Visual Studia tahá mě vyloženě odrovnalo (a to není poprvé). Myslel jsem si že NetBeans IDE je maximum, ale Microsoft to hravě překonal.
Vím že třeba CMake zvládne importovat projekty VS nebo prostě bych se podíval po něčem jiném, trošičku lehčím na data, protože to je hrůza (už bych asi i ten NetBeans zkousnul).

Jinak se přidávám k Issue #6. Bylo by fajn vidět binární data po kliknutí na sektor. Aspoň bych to nemusel počítat :D

Víc asi není co dodat. Aplikace prostě funguje a dělá co má (aspoň co se MDOSu týče). Dík za ni.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 21 zář 2018, 07:46 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 07 črc 2013, 23:28
Příspěvky: 879
Has thanked: 139 times
Been thanked: 148 times
No, pokud ji chceš jenom používat, tak nepotřebuješ Visual Studio ani .NET - na GitHubu jsou binárky. Nepotřebuješ ani novější VC Runtime - stačí jen to z roku 1995, které je od té doby nedílnou součástí všech Windows :-) Nicméně potřebuješ minimálně Windows XP. Downgrade na Windows 2000 zatím nemám naplánovaný na konkrétní verzi, ale je v to-do listu :-)

Pokud ji chceš vyvíjet (nebo minimálně zkompilovat), potřebuješ Visual Studio (které obratem potřebuje .NET). (Edit: Ještě fixnu kompilaci na aktuálním VS, aby skutečně platilo, že "stačí klepnout na Build → Build Solution a je to") Aplikaci nelze zkompilovat pod ničím jiným než Visual Studiem - jedná se o neportovatelnou/nekonvertovatelnou MFC aplikaci :-)

Issue #6, Browsing raw sector data in hexa-mode, je naplánováno do verze 1.4.6 (teď připravuju 1.4.5).

Snad to nějak pomůže.

_________________
より良い競争相手からソフトウェアを購入する (。◕‿‿◕。)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 21 zář 2018, 08:51 
Offline
Pan Generální

Registrován: 22 kvě 2013, 20:14
Příspěvky: 2038
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 224 times
Been thanked: 378 times
tomascz píše:
Aplikaci nelze zkompilovat pod ničím jiným než Visual Studiem - jedná se o neportovatelnou/nekonvertovatelnou MFC aplikaci :-)
Takze tym padom uz nie je multiplatformna.

PS: Je to MFC nutne ? O kolko viac namahave by bolo napisat to nezavisle od MFC ?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 21 zář 2018, 09:38 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 24 kvě 2018, 21:32
Příspěvky: 303
Bydliště: Most, Praha
Has thanked: 67 times
Been thanked: 67 times
Odstranění MFC nepomůže, i API Windows okenní aplikace je silně vázaná na prostředí Windows. Přenositelná by byla jen konzolová aplikace.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 21 zář 2018, 09:57 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 07 črc 2013, 23:28
Příspěvky: 879
Has thanked: 139 times
Been thanked: 148 times
Busy píše:
tomascz píše:
Aplikaci nelze zkompilovat pod ničím jiným než Visual Studiem - jedná se o neportovatelnou/nekonvertovatelnou MFC aplikaci :-)
Takze tym padom uz nie je multiplatformna.
No, je to takové nepřesnější - multiplatformní jako že implementuje více platforem než jen ZX Spectrum, ne že může běžet na více platformách :-)
Busy píše:
PS: Je to MFC nutne ? O kolko viac namahave by bolo napisat to nezavisle od MFC ?
Panda38 mě předběhl v odpovědi, takže jenom doplním, že MFC hodně usnadňuje tvorbu okenních aplikací, takže se ho nechci vzdát. Mohl jsem taky zvolit .NET-í WinForms, aby minimálně UI bylo portovatelné třeba na Linux, ale zase já nerad manažované jazyky.

Od prvního dne co dělám na RIDE jsem nechtěl vytvořit další konzolovou aplikaci, ale brž aplikaci, kde bych mohl snadno manipulovat se soubory na disku/imagi, vidět jejich strukturu, klepnout na sektor a záhy se přenést do jeho dat (ono Issue #6), snadno editovat boot sektor a čitelně mít jeho hodnoty na dlani atd. atd. Bohužel nic z toho by nešlo udělat v konzolové aplikaci, takže tuto cestu jsem zavrhnul a naopak zvolil cestu MFC, protože jsem aplikaci nechtěl psát naprosto od nuly. Vzhledem k tomu, že se jedná o interaktivní aplikaci (tj. ne pouze aplikaci na dump jedním nebo druhým směrem), myslím, že jsem nezvolil úplně špatně, snad :-)

_________________
より良い競争相手からソフトウェアを購入する (。◕‿‿◕。)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 21 zář 2018, 10:24 
Offline
Pan Generální

Registrován: 22 kvě 2013, 20:14
Příspěvky: 2038
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 224 times
Been thanked: 378 times
Este ma napadlo - neuvazoval si o QT ? To umoznuje priamo robit portable GUI aplikacie - ten isty zdrojak skompilujes na win aj linuxe.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 21 zář 2018, 12:04 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 07 črc 2013, 23:28
Příspěvky: 879
Has thanked: 139 times
Been thanked: 148 times
Qt podle názvu znám, ale nemám s ním zkušenosti.
Uvidíme, zatím budu šimrat sérii 1.x.x v MFC a možná i někdy v budoucnu bude série 2.x.x napsaná v Qt :-)

_________________
より良い競争相手からソフトウェアを購入する (。◕‿‿◕。)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 21 zář 2018, 19:18 
Offline
Radil

Registrován: 27 zář 2014, 22:56
Příspěvky: 436
Has thanked: 380 times
Been thanked: 198 times
Řešením by mohlo být vytvořit multi-kulti knihovnu a pak mít GUI v MFC pro windows, třeba Qt pro linux nebo klidně i tui pro dos a linux.
Ty ui pro další platformy by pak klidně mohl dělat někdo další podkud by se ti nechtělo pronikat do linuxu atp.

_________________
ZX Spectrum DELTA, D80, Melodik, XY4150, Aritma 0512
PGP: A6EA 1F93 EF6B D8D1 35AD B6D7 1E79 73E5 1B28 17F9


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 21 zář 2018, 22:06 
Offline
Prvnička
Uživatelský avatar

Registrován: 14 zář 2018, 19:01
Příspěvky: 15
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times
tomascz píše:
Pokud ji chceš vyvíjet (nebo minimálně zkompilovat), potřebuješ Visual Studio (které obratem potřebuje .NET). (Edit: Ještě fixnu kompilaci na aktuálním VS, aby skutečně platilo, že "stačí klepnout na Build → Build Solution a je to") Aplikaci nelze zkompilovat pod ničím jiným než Visual Studiem - jedná se o neportovatelnou/nekonvertovatelnou MFC aplikaci :-)

Ok. Vzdávám to. Po několika gigabajtech tahání to na mě vybalilo přes 11GB aby to vůbec mohlo něco zkompilovat. To je mimo mé psychické možnosti. Počkám si na binárku.
Busy píše:
PS: Je to MFC nutne ? O kolko viac namahave by bolo napisat to nezavisle od MFC ?

O tohle mi vůbec nešlo. Nějaké UI aplikace potřebuje. Jen mě zajímalo jestli není jiná možnost než nabobtnané Visual Studio. To bych ani do neděle nestáhl. Ale asi ne. Zapomeňte že jsem něco řekl. Už jsem to odinstaloval.


Přílohy:
11gb.png
11gb.png [ 9.75 KiB | Zobrazeno 752 krát ]
mfc_2.png
mfc_2.png [ 33.28 KiB | Zobrazeno 752 krát ]
mfc.png
mfc.png [ 14.83 KiB | Zobrazeno 752 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 22 zář 2018, 12:57 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 07 črc 2013, 23:28
Příspěvky: 879
Has thanked: 139 times
Been thanked: 148 times
No, Visual Studio je takový mírně žravější, ale 12 GB - to sis musel nechat zaškrtnuté, že chceš nainstalovat úplně všechno, včetně Visual C# a dalších legrácek :-)

Nicméně, nahrál jsem ti na Uložto okleštěné Visual Studio 2010 Express (dneska už se to blbě shání).

- NET Framework 4 (f).exe - .NET framework 4.0 ("free" - ono "f" v závorce)
- NET Framework 4 KB2468871 (f,x86).exe - nějaké jeho bugfixy, možná budeš muset stáhnout 64-bitovou verzi, KB číslo ti usnadní ji najít
- Visual C++ 2010 Express (f).exe - okleštěná instalačka Visual C++ 2010 Express, tj. ne celé Visual Studio; po rozbalení obsahuje složku WCU, do které rozpakuj buď soubor WCU Full (f).exe (všechny položky nutné pro hladký průběh instalátoru), nebo WCU Lite (f).exe (minimální množství položek, kdy instalátor může brblat, že něco se nepodařilo nainstalovat, například databázové záležitosti, ale instalaci přesto dokončí); edit: nejsem si vědom, že bych do Expressu musel instalovat zdrojáky MFC - instalátor pouze na disk zapíše hlavičky a MFC runtime a toť by mělo být vše pro build v Release a Debug modech (nikoliv pro mód Release MFC 4.2, ale to je trochu komlikovanější)
- WCU Full (f).exe a WCU Lite (f).exe - viz výše
- Visual Studio 2010 Express SP1 KB983509.msp - kumulativní bugfix Visual Studia 2010, aplikovatelný i na Express vydání (instalátor zjistí, že máš jen VC2010 Express a patchne pouze to)
- Visual C++ 2010 SP1 Compiler Update KB2519277.exe - update kompilátoru VS2010, ale nevím teď, jestli jenom pro verzi Professional nebo i pro Express

berk píše:
Řešením by mohlo být vytvořit multi-kulti knihovnu a pak mít GUI v MFC pro windows, třeba Qt pro linux nebo klidně i tui pro dos a linux.
Ty ui pro další platformy by pak klidně mohl dělat někdo další podkud by se ti nechtělo pronikat do linuxu atp.
Kamarád na koleji před 14 lety provozoval Linux a windowsí aplikace mu na tom, díky nějakému balíčku, normálně běhaly, tak snad ten balíček pořád někdo vyvíjí a je k sehnání :-) Do extra knihovny se mi nechce (a zase, musela by být speciálně pro Win, Linux atd.), protože GUI by se pak mohlo lišit mezi jednotlivými platformami, ne co do vzhledu, ale co do fíčur. Myslím, že lepší už by byla portovatelná verze Qt, ale díky za nápad.

Snad to nějak pomůže :-)

_________________
より良い競争相手からソフトウェアを購入する (。◕‿‿◕。)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 24 zář 2018, 09:26 
Offline
Pan Generální

Registrován: 22 kvě 2013, 20:14
Příspěvky: 2038
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 224 times
Been thanked: 378 times
tomascz píše:
Kamarád na koleji před 14 lety provozoval Linux a windowsí aplikace mu na tom, díky nějakému balíčku, normálně běhaly, tak snad ten balíček pořád někdo vyvíjí a je k sehnání :-)
Mozno to bolo toto: https://cs.wikipedia.org/wiki/Wine


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 24 zář 2018, 10:32 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 07 črc 2013, 23:28
Příspěvky: 879
Has thanked: 139 times
Been thanked: 148 times
To je klidně dobře možný a je skvělé, že se to pořád vyvíjí. Akorát tenkrát kamarád pouštěl delpháckou aplikaci, která si nesla všechno potřebné ve své binárce, takže (k mému dobovému překvapení) nebyl problém ji spustit. Nevím, jak to bude s MFC aplikací. Možná pokud budou i knihovny MFC v adresáři s RIDE, tak to bude třeba taky šlapat. Ve středu bych nasdílel binárky včetně MFC knihoven a budu rád, pokud to nějaký dobrovolník prubne, díky :-)

_________________
より良い競争相手からソフトウェアを購入する (。◕‿‿◕。)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 24 zář 2018, 11:33 
Online
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 16:48
Příspěvky: 223
Bydliště: Košice
Has thanked: 96 times
Been thanked: 93 times
tomascz píše:
To je klidně dobře možný a je skvělé, že se to pořád vyvíjí. Akorát tenkrát kamarád pouštěl delpháckou aplikaci, která si nesla všechno potřebné ve své binárce, takže (k mému dobovému překvapení) nebyl problém ji spustit. Nevím, jak to bude s MFC aplikací. Možná pokud budou i knihovny MFC v adresáři s RIDE, tak to bude třeba taky šlapat. Ve středu bych nasdílel binárky včetně MFC knihoven a budu rád, pokud to nějaký dobrovolník prubne, díky :-)
Visual Studio umožňuje zostaviť EXE, ktoré bude sebestačné a nebude potrebovať žiadne extra DLL, okrem, samozrejme, štandardných Win DLL. Používam to v našich firemných aplikáciách, keďže potrebujeme mať istotu, že u klienta to nebude vykrikovať, že mu niečo chýba. Skrátka, stačí nám distribuovať iba samotné EXE.
Takže v Release konfigurácii mám na karte General nastavenú voľbu Use of MFC na Use MFC in a Static Library. Pochopiteľne, výsledné EXE je o mnoho väčšie, ale to v súčasnosti vôbec nevadí.

_________________
https://pmd85.borik.net - PMD 85 Emulátor, PMD 85, PMD 32-SD
https://pp01.borik.net - PP 01 Emulátor, PP 01, SD-ROM Modul


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 119 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz