OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 24 lis 2017, 02:59

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 10 srp 2016, 16:31 
Offline
Kecálek

Registrován: 25 lis 2015, 01:24
Příspěvky: 125
Has thanked: 1 time
Been thanked: 17 times
pozeral som možnosti ale voľba iných režimov tam nie je, aspoň neviem či je možné zadať parameter pre color.
takže znovu sme sa dostali k tomu istému:

Ako poslať klávesovú sekvenciu v DOSe...?

ANSI a NNANSI tak fungujú a je to možné, ale neviem aký kód má kláves Alt a F1-F12.
Ich scan kódy viem ale ANSI a NNANSI posielajú ASCII znaky, jedine klávesy Ctrl a Esc sú v tabuľke 0-31 :(
Scan kódy všetkých klávesov vrátane japonských mám, používam ich vo Windowse pre AutoHotKey ale pre DOS nepoznám remap program...
Takže dá sa poslať sekvencia stlačenia klávesov v DOSe?

Miro


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 10 srp 2016, 16:44 
Offline
Kecálek

Registrován: 25 lis 2015, 01:24
Příspěvky: 125
Has thanked: 1 time
Been thanked: 17 times
Doplním mód 80x25 color je capture kartou identifikovaný ako:
640x448 48.000 Hz 70.000 fps
a tento mód identifikuje nesprávne farby


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 10 srp 2016, 17:05 
Offline
Radil

Registrován: 07 kvě 2014, 09:29
Příspěvky: 405
Has thanked: 4 times
Been thanked: 31 times
MIRKOSOFT píše:
pozeral som možnosti ale voľba iných režimov tam nie je, aspoň neviem či je možné zadať parameter pre color.
takže znovu sme sa dostali k tomu istému:

Ako poslať klávesovú sekvenciu v DOSe...?

ANSI a NNANSI tak fungujú a je to možné, ale neviem aký kód má kláves Alt a F1-F12.
Ich scan kódy viem ale ANSI a NNANSI posielajú ASCII znaky, jedine klávesy Ctrl a Esc sú v tabuľke 0-31 :(
Scan kódy všetkých klávesov vrátane japonských mám, používam ich vo Windowse pre AutoHotKey ale pre DOS nepoznám remap program...
Takže dá sa poslať sekvencia stlačenia klávesov v DOSe?

Miro


ale toto je trosku vacsi problem. ty nepotrebujes poslat klavesovu sekvenciu v dose. ty totizto potrebujes, aby sa ta sekvencia vyvolala prave v case ked bezi dany program (teda v danom programe). nie predtym ani potom. to asi jedine cez TSR.

a toto by neriesilo situaciu? alebo nieco podobne
https://en.wikipedia.org/wiki/DOSKEY


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 10 srp 2016, 17:20 
Offline
Kecálek

Registrován: 25 lis 2015, 01:24
Příspěvky: 125
Has thanked: 1 time
Been thanked: 17 times
Aaaaaaano, je to alternatíva k AutoHotKey z moderných Windowsov...
Netušil som že existuje.
Ďakujem za pomoc. Teraz je už nielen Windowsová ale aj DOSová klávesnica moja!
Ak potrebujete niečo ohľadom Commodorov, špeciálne C128, ktokoľvek a kedykoľvek - pomôžem rád.
Ďakujem kamarátovi SCJoe za pomoc dostaniu sa na ČS fórum.
Miro


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 10 srp 2016, 22:53 
Offline
Kecálek

Registrován: 25 lis 2015, 01:24
Příspěvky: 125
Has thanked: 1 time
Been thanked: 17 times
No, po predčasnom nadšení som pochopil DOSKEY... nie je to alternatíva AutoHotKey - trochu ma zmiatol názov a nie trochu, ale úplne...
Alternatívu AHK asi nenájdem.
Takže znovu otázka, tá istá: Ako poslať sekvenciu stlačených klávesov v DOSe? Konkrétne Alt+F10 potom 3. Nič viac.
Miro


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz