OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 21 lis 2017, 02:03

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Autoexec, config a vše k tomu...
PříspěvekNapsal: 17 pro 2014, 10:54 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6370
Bydliště: Praha
Has thanked: 756 times
Been thanked: 743 times
2Mraf: dík, kouknu na to - možná to bude ono :-)

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Autoexec, config a vše k tomu...
PříspěvekNapsal: 17 pro 2014, 17:30 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6370
Bydliště: Praha
Has thanked: 756 times
Been thanked: 743 times
Jo, bylo to ono :-)

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Autoexec, config a vše k tomu...
PříspěvekNapsal: 31 srp 2015, 10:20 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 27 srp 2015, 08:12
Příspěvky: 221
Has thanked: 56 times
Been thanked: 62 times
misticjoe píše:
f) QEMM 8.0 registered (mám 7.5, takže když nikdo nevyštrachá, použiju tento)

..pozdě, ale přece :-D, našel jsem to v nějaké mojí záloze z 97'. Jestli je to full nebo ne, to už nevím, ale všiml jsem si, že tam je i nějaká ukázka použití ještě z vlastní konfigurace, ... no třeba to někomu pomůže.

http://ulozto.cz/x4KXNBxY/qemm-8-zip


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Autoexec, config a vše k tomu...
PříspěvekNapsal: 30 zář 2015, 21:05 
Offline
Prvnička
Uživatelský avatar

Registrován: 29 bře 2015, 22:34
Příspěvky: 21
Bydliště: Praha
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time
Jak tak prolézám weby a ladím 486-ku, tak jsem narazil na plný UNIVBE (prý už je to freeware), který podporuje i tu tvojí ATI Rage Mobility ;-)
http://www.vogons.org/viewtopic.php?t=15190

Mimo to zrovna zkouším JEMM386:
http://www.ibiblio.org/pub/micro/pc-stuff/freedos/files/dos/emm386/jemm386/

Konkrétně z toho balíčku používám JEMMEX, což je kombinace HIMEMX (místo himem.sys) a JEMM386 (místo emm386.exe). Takže se ušetří paměť. Zatím to šlape bez problémů, ale je fakt, že to zkouším teprv chvilku. A jedu jen pod DOSem 6.22.

_________________
    Compaq Prolinea 466 (486DX2/66MHz, 16MB RAM, HDD 4.3GB WD Caviar 24300, Sound Blaster AWE64 Value, VGA S3 Virge/VX 2MB PCI, Realtek 8019AS)
    Commodore 64G (JiffyDOS) + SD2EIC + 1541 Disk Drive (JiffyDOS)
    Atari 2600 Jr.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Autoexec, config a vše k tomu...
PříspěvekNapsal: 03 úno 2017, 15:43 
Offline
Profík

Registrován: 12 kvě 2013, 18:31
Příspěvky: 667
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 580 times
Been thanked: 44 times
Učení páni zkušení já bych vám rád teď polořil otázku. Jde v autoexec.bat zaremovat řádky, co se nemají spouštět, tak jako to jde ve startup sekvenci v Workbenchi na Amize?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Autoexec, config a vše k tomu...
PříspěvekNapsal: 03 úno 2017, 16:12 
Offline
Profík

Registrován: 07 kvě 2014, 00:21
Příspěvky: 606
Bydliště: Praha
Has thanked: 44 times
Been thanked: 134 times
Odpověděl sis sám, jestli si dobře pamatuju, tak REM funguje...

_________________
ZX80, ZX81, ZX Spectrum, ZX Spectrum +2, Didaktik M, PMD 85-1,2A,3, Olivetti Prodest PC 128, Acorn BBC Micro, PC-XT, Amiga 500


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Autoexec, config a vše k tomu...
PříspěvekNapsal: 03 úno 2017, 16:18 
Offline
Profík

Registrován: 12 kvě 2013, 18:31
Příspěvky: 667
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 580 times
Been thanked: 44 times
Aha, takže můžu před řádek dát ";" jako ve startup sekvenci?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Autoexec, config a vše k tomu...
PříspěvekNapsal: 03 úno 2017, 16:20 
Offline
Profík

Registrován: 07 kvě 2014, 00:21
Příspěvky: 606
Bydliště: Praha
Has thanked: 44 times
Been thanked: 134 times
Ne, opravdu REM, jako v basicu :)

_________________
ZX80, ZX81, ZX Spectrum, ZX Spectrum +2, Didaktik M, PMD 85-1,2A,3, Olivetti Prodest PC 128, Acorn BBC Micro, PC-XT, Amiga 500


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Autoexec, config a vše k tomu...
PříspěvekNapsal: 03 úno 2017, 16:35 
Offline
Profík

Registrován: 12 kvě 2013, 18:31
Příspěvky: 667
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 580 times
Been thanked: 44 times
Aha, proto ta velká písmena... :). Já jsem Basicem nepolíbený a navíc mám dlouhé vedení. Díky


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz