OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 21 lis 2017, 02:04

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Windows 2,0 instalace
PříspěvekNapsal: 25 říj 2015, 18:52 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 1870
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 47 times
Been thanked: 116 times
Ze studijních důvodů jsem si sehnal win2.0, poradí mě někdo z instalací ?
Mám ISO soubor ve kterém jsou soubory Windows 2 Hard Disk.vhd, Windows 2.vmc, Instructions.txt
Velikost 14.5 Mb
Instructions.txt obsahuje :

Type in
cd windows
win

A co s tím ?
Jak se to dá rozbalit nebo nainstalovat ?

Dále mám win 1.0
velikost 2,3 Mb tam to je ale dělané na diskety, to asi půjde nahrát na diskety a s tím se nějak poperu :slap:

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows 2,0 instalace
PříspěvekNapsal: 25 říj 2015, 19:15 
Offline
Kecálek

Registrován: 27 bře 2014, 07:59
Příspěvky: 121
Bydliště: BA
Has thanked: 9 times
Been thanked: 12 times
subor .vhd je Virtual Hard Drive - cize subor vktorom je ulozeny "hard disk" a podla .vmc subora by som tipoval (Virtual Machine Configuration) konfiguracny subor pre Microsoftacky VirtualPC - https://cs.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Virtual_PC - podla tohoto videa (https://www.youtube.com/watch?v=uUFM6tsk5bc) by mala byt pouzitelna verzia Virtual PC 2007 - http://www.microsoft.com/en-us/download ... px?id=4580


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows 2,0 instalace
PříspěvekNapsal: 25 říj 2015, 21:07 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05 kvě 2014, 08:51
Příspěvky: 718
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 4 times
Been thanked: 53 times
Přesně tak, virtualHD je soubor emulace hdd pro virtuální stroj od Microsoftu. Nastavíš kofiguraci, připojíš toto jako hdd a jedeš, pak je samozřejmě možný přenos mezi virtual a real PC. Jediné co mě myslím trochu potrápilo byl hlodavec, jinak bych old verze virtual win někde ve škole měl mít hotové.

_________________
Atari 400, 1200XL, 600XL, 800XL, XE, 130XE, ATARI 260ST, 520STm, 520ST+, 1040STfm, 1040STe, ATARI MEGA ST1, ST4, ATARI TT-030, ATARI FALCON 030, ATARI Portfolio, UltraPONG, ATARI VCS, 2600Jr.,ATARI Lynx II, iBook G3 green, iMac G3 green, G5, PowerBook 150


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows 2,0 instalace
PříspěvekNapsal: 25 říj 2015, 21:14 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 1870
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 47 times
Been thanked: 116 times
Aha, tak děkuji za informaci.

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows 2,0 instalace
PříspěvekNapsal: 26 říj 2015, 08:43 
Offline
Radil

Registrován: 07 črc 2013, 23:28
Příspěvky: 373
Has thanked: 35 times
Been thanked: 56 times
Podle mě na Win2 nepotřebuješ image disku (VHD) - ja mám soubory Win3.11 nainstalované přímo na fyzický disk, odkud na ně DosBox přistupuje. Image VHD potřebuješ až na Win95 z důvodu master boot (MBR) sektoru.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows 2,0 instalace
PříspěvekNapsal: 26 říj 2015, 09:15 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05 kvě 2014, 08:51
Příspěvky: 718
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 4 times
Been thanked: 53 times
tomascz píše:
Podle mě na Win2 nepotřebuješ image disku (VHD) - ja mám soubory Win3.11 nainstalované přímo na fyzický disk, odkud na ně DosBox přistupuje. Image VHD potřebuješ až na Win95 z důvodu master boot (MBR) sektoru.

Jo, nepotřebuje, ale on je takhle stáhnul, takže jak jsem psal, musí rozjet virtuál a vykopírovat obsah. Já virtuál používal kvůli demonstraci ve výuce, kdy jsem přepínal jednotlivé OS, ale on si jen vytáhne obsah z VHD.

_________________
Atari 400, 1200XL, 600XL, 800XL, XE, 130XE, ATARI 260ST, 520STm, 520ST+, 1040STfm, 1040STe, ATARI MEGA ST1, ST4, ATARI TT-030, ATARI FALCON 030, ATARI Portfolio, UltraPONG, ATARI VCS, 2600Jr.,ATARI Lynx II, iBook G3 green, iMac G3 green, G5, PowerBook 150


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows 2,0 instalace
PříspěvekNapsal: 26 říj 2015, 09:51 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 1870
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 47 times
Been thanked: 116 times
ja_jsem_cd píše:
tomascz píše:
Podle mě na Win2 nepotřebuješ image disku (VHD) - ja mám soubory Win3.11 nainstalované přímo na fyzický disk, odkud na ně DosBox přistupuje. Image VHD potřebuješ až na Win95 z důvodu master boot (MBR) sektoru.

Jo, nepotřebuje, ale on je takhle stáhnul, takže jak jsem psal, musí rozjet virtuál a vykopírovat obsah. Já virtuál používal kvůli demonstraci ve výuce, kdy jsem přepínal jednotlivé OS, ale on si jen vytáhne obsah z VHD.


Jooo joooo to je samé on on on všechno abych dělal sám !!! :poke:
Jinak díky za rady.

Taky by mě zajímalo jak vytvořím disketu ve win7 aby byla bootovací ?
Obligátní format a: /s jaksi nefunguje a když to chci naformátovat systémem tak to píše že nemám práva.
Když použiju Totoal Commandra řve....K provedení této operace nemáte práva.......ku.vááááá vždyť jsem administrátor, jaký práva zase chce ?
Jak si mohu v tom systému připravit bootovací disketu ????

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows 2,0 instalace
PříspěvekNapsal: 26 říj 2015, 10:11 
Offline
Kecálek

Registrován: 07 kvě 2014, 11:10
Příspěvky: 82
Bydliště: Jbc
Has thanked: 0 time
Been thanked: 16 times
Je otazka, zda to vubec ve win7 jde... Zkusil jsem format /?, ale zadny prepinac pro bootovatelnou disketu tam neni.
DOS pri formatovani zapisuje vlastni systemove soubory. Co by tam mel vlastne zapsat system typu windows nebo linux?
Asi jedina rozumna cesta bude vzit si jinou bootovaci disketu, udelat si z ni obraz a ten na vyslednou disketu zapsat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows 2,0 instalace
PříspěvekNapsal: 26 říj 2015, 10:19 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 1870
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 47 times
Been thanked: 116 times
Pokud to nejde, proč to tam nabízí ?


Přílohy:
format.png
format.png [ 46.18 KiB | Zobrazeno 1478 krát ]

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows 2,0 instalace
PříspěvekNapsal: 26 říj 2015, 10:34 
Offline
Kecálek

Registrován: 07 kvě 2014, 11:10
Příspěvky: 82
Bydliště: Jbc
Has thanked: 0 time
Been thanked: 16 times
To je tim, ze uz nemam na PC zadnou disketovou mechaniku. Toto zaskrtavatko mam sedive...
Kazdopadne prikaz format zrejme tuto volbu vubec nema (i kdyz: treba se tam take zobrazi, kdyz system detekuje FDD? ale moc bych tomu neveril)
Je vsak otazka, co za verzi MS-DOS tam win7 nainstaluje, zda bude vhodna pro nasledne vyuziti (predpokladam, ze pro Win2.0) a zda v tom bude fungovat vse, co se od toho ocekava...
Osobne bych spis sel cestou kopie existujici bootovatelne diskety se znamou verzi DOSu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows 2,0 instalace
PříspěvekNapsal: 26 říj 2015, 10:42 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 1870
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 47 times
Been thanked: 116 times
Mám iso bootovací diskety z Win98 ale jak ji dostat na novou disketu ?

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows 2,0 instalace
PříspěvekNapsal: 26 říj 2015, 10:46 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 1870
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 47 times
Been thanked: 116 times
hynek píše:
To je tim, ze uz nemam na PC zadnou disketovou mechaniku. Toto zaskrtavatko mam sedive...
Kazdopadne prikaz format zrejme tuto volbu vubec nema (i kdyz: treba se tam take zobrazi, kdyz system detekuje FDD? ale moc bych tomu neveril)
Je vsak otazka, co za verzi MS-DOS tam win7 nainstaluje, zda bude vhodna pro nasledne vyuziti (predpokladam, ze pro Win2.0) a zda v tom bude fungovat vse, co se od toho ocekava...
Osobne bych spis sel cestou kopie existujici bootovatelne diskety se znamou verzi DOSu.


Není to pro win2, já vždycky řeším několik problému najednou, nemohu se věnovat jednomu, ten dodělat a jít na další......hergot
Teď řeším nahrání testovacího programu na test paměti na disketu, který potřebuje dát na bootovací disketu....

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows 2,0 instalace
PříspěvekNapsal: 26 říj 2015, 11:36 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 05 kvě 2014, 08:51
Příspěvky: 718
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 4 times
Been thanked: 53 times
V prvé řadě bych pustil konzolu jako root - teda správce. :poke:

_________________
Atari 400, 1200XL, 600XL, 800XL, XE, 130XE, ATARI 260ST, 520STm, 520ST+, 1040STfm, 1040STe, ATARI MEGA ST1, ST4, ATARI TT-030, ATARI FALCON 030, ATARI Portfolio, UltraPONG, ATARI VCS, 2600Jr.,ATARI Lynx II, iBook G3 green, iMac G3 green, G5, PowerBook 150


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows 2,0 instalace
PříspěvekNapsal: 26 říj 2015, 11:46 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6370
Bydliště: Praha
Has thanked: 756 times
Been thanked: 743 times
Chceš to instalovat na real stroj a nebo pod DosBoxem? Mám tu normální instalačky Win2.11 - ne debilní image disků. Zabalení mají dva mega, to ti proleze mailem.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Windows 2,0 instalace
PříspěvekNapsal: 26 říj 2015, 11:59 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 1870
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 47 times
Been thanked: 116 times
misticjoe píše:
Chceš to instalovat na real stroj a nebo pod DosBoxem? Mám tu normální instalačky Win2.11 - ne debilní image disků. Zabalení mají dva mega, to ti proleze mailem.


No rad bych to zkusil na real masine.

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz