OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrace na OCP IV ZDE!

Právě je 19 zář 2018, 02:53

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Bios pro Commodore PC10 III
PříspěvekNapsal: 01 zář 2015, 18:58 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 19:26
Příspěvky: 369
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 31 times
Zatím raději počkej, až vyhodnotím ty tři tipy. Doufám, že některý vyjde.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bios pro Commodore PC10 III
PříspěvekNapsal: 01 zář 2015, 19:18 
Offline
Kecálek

Registrován: 27 bře 2014, 07:59
Příspěvky: 139
Bydliště: BA
Has thanked: 10 times
Been thanked: 17 times
z tej stranky cbmroms mas napriklad k verzii "PC BIOS V4.41 11/30/90" (cislo cipu 318085-08) moznost "check" kde sa dostanes nielen k MD5 checksume, ale aj k samotnemu hex vypisu danej rom-ky, cize napriklad tento prilozeny subor by mal podla MD5 byt ten "spravny"


Přílohy:
Poznámka: PC 10/20-III - PC BIOS V4.41 11/30/90
PC10-III.4.41.BIOS.ZIP [17.03 KiB]
83 krát
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bios pro Commodore PC10 III
PříspěvekNapsal: 01 zář 2015, 19:52 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 19:26
Příspěvky: 369
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 31 times
Už to mám stažené. Ale je to jen bios, není tam znaková ROM. Napřed zkusím ty dva tipy kompletní. Obsah souboru lze snadno přečíst např. v Total Comanderu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bios pro Commodore PC10 III
PříspěvekNapsal: 04 zář 2015, 18:19 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 19:26
Příspěvky: 369
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 31 times
Diky Jack, soubory z http://www.cbmhardware.de/dlmanager/dow ... php?id=429 jedou. Stařičký PC ožil. Ještě ne úplně, ale najede do biosu. Díky Fery za ochotu, už to asi nebudu potřebovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bios pro Commodore PC10 III
PříspěvekNapsal: 14 zář 2018, 18:10 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 06 říj 2015, 16:37
Příspěvky: 1616
Bydliště: Praha východ
Has thanked: 9 times
Been thanked: 115 times
Tyto univerzální BIOS

https://code.google.com/archive/p/xtideuniversalbios/downloads

ví někdo, jak, v čem se liší?

Když se tu zmiňujete o Checkitu .. někde mám též Checkit, nevím zda umí stahovat BIOSy, ale v 90tých letech jsem napsal v assembleru program, který v DOSu stahoval všechny BIOSy. Někde ten program mám zazálohovaný.

_________________
Hyperinzerce - co nabízím k prodeji

ComputerAsylum - web
Twitter: https://twitter.com/COMPUTERASYLUM
Pinterest: https://www.pinterest.co.uk/COMPUTERASYLUM/
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bios pro Commodore PC10 III
PříspěvekNapsal: 14 zář 2018, 19:08 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 2455
Has thanked: 123 times
Been thanked: 167 times
Jeste to pro jistotu napisu sem, kdyby nekdo necetl ten druhy thread - XT IDE Universal BIOS je pridavna ROM pro podporu IDE, ne systemovy BIOS. Plete se to s univerzalnim XT BIOSem: http://www.phatcode.net/downloads.php?id=101

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz