OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 21 lis 2017, 02:04

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Bios pro Commodore PC10 III
PříspěvekNapsal: 18 srp 2015, 16:29 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 19:26
Příspěvky: 290
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 18 times
Dávám dohromady stařičký Commodore. Problém byl v tom, že chybí zdroj, ten jsem právě sehnal na ebay. Ještě z toho někdo vytáhl EPROMku s biosem. Takže prosba na majitele tohoto old stroje. Potřeboval bych ten bios zkopírovat.
Díky předem.
ps: dávám to sem do sekce PC, na Commodore není vhodný odkaz.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bios pro Commodore PC10 III
PříspěvekNapsal: 18 srp 2015, 19:58 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6370
Bydliště: Praha
Has thanked: 756 times
Been thanked: 743 times
Pokud netrváš na přesném originálu, pomůže ti toto:
https://code.google.com/p/xtideuniversalbios/
Testovaný na Commodore PC i na A2386SX (což jsem nevěděl a docela mne to potěšilo, protože umožní adresovat až 20GB disk :-) ).

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bios pro Commodore PC10 III
PříspěvekNapsal: 18 srp 2015, 20:06 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 23 bře 2014, 19:13
Příspěvky: 968
Has thanked: 43 times
Been thanked: 200 times
Jestli tu někdo má funkční tenhle stroj, tak CheckIt má funkci která uloží obraz BIOSu do souboru, takže by se dal získat bez šroubování ;-)
Teda aspoň moje kopie to umí.

_________________
Filipíny: Rozpočet komise pro lidská práva, která má zabíjení během kampaně proti drogám vyšetřovat, byl v září snížen na 1000 filipínských pesos (430 Kč). Komise přitom zažádala o 1,73 miliardy filipínských pesos (740 milionů Kč).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bios pro Commodore PC10 III
PříspěvekNapsal: 18 srp 2015, 20:13 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 19:26
Příspěvky: 290
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 18 times
To je lákavé, moje verze to ještě neumí. Teď ještě dohledat, komu jsem někde na Moravě před časem, tenhle stroj prodal. Ale snad se někdo ochotný najde a nabídne se. Raději bych dal přednost původnímu biosu, nepotřebuji experimenty.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bios pro Commodore PC10 III
PříspěvekNapsal: 19 srp 2015, 07:41 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 19:26
Příspěvky: 290
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 18 times
Rozhodil jsem sítě po fórech cz a sk a výsledek už je tady:
http://www.minuszerodegrees.net/rom/rom.htm
http://mhv.bplaced.net/cbmroms/cbmroms.php
Všem kolegům díky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bios pro Commodore PC10 III
PříspěvekNapsal: 19 srp 2015, 08:57 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:23
Příspěvky: 331
Bydliště: Plzeň
Has thanked: 19 times
Been thanked: 95 times
Jeden mám v práci, ale nevím jestli je to I, II, nebo III.
Jen je hluboko vzadu v regálu :-( zkusím někdy vyštrachat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bios pro Commodore PC10 III
PříspěvekNapsal: 19 srp 2015, 09:10 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 19:26
Příspěvky: 290
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 18 times
Díky, J.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bios pro Commodore PC10 III
PříspěvekNapsal: 19 srp 2015, 17:56 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6370
Bydliště: Praha
Has thanked: 756 times
Been thanked: 743 times
faraon píše:
Jestli tu někdo má funkční tenhle stroj, tak CheckIt má funkci která uloží obraz BIOSu do souboru, takže by se dal získat bez šroubování ;-)
Teda aspoň moje kopie to umí.


Hoď sem prosím tuto verzi. Ta moje tuto funkci také nemá a přitom by se docela hodila.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bios pro Commodore PC10 III
PříspěvekNapsal: 19 srp 2015, 18:22 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 23 bře 2014, 19:13
Příspěvky: 968
Has thanked: 43 times
Been thanked: 200 times
misticjoe píše:
faraon píše:
Jestli tu někdo má funkční tenhle stroj, tak CheckIt má funkci která uloží obraz BIOSu do souboru, takže by se dal získat bez šroubování ;-)
Teda aspoň moje kopie to umí.

Hoď sem prosím tuto verzi. Ta moje tuto funkci také nemá a přitom by se docela hodila.

Tak to není přímo v CheckItu ale jako externí program v balíčku: CHEKBIOS.EXE


Přílohy:
CheckIt.zip [277.27 KiB]
43 krát

_________________
Filipíny: Rozpočet komise pro lidská práva, která má zabíjení během kampaně proti drogám vyšetřovat, byl v září snížen na 1000 filipínských pesos (430 Kč). Komise přitom zažádala o 1,73 miliardy filipínských pesos (740 milionů Kč).
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bios pro Commodore PC10 III
PříspěvekNapsal: 20 srp 2015, 12:55 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:23
Příspěvky: 331
Bydliště: Plzeň
Has thanked: 19 times
Been thanked: 95 times
Tak jsem kousek povytáhl krabici a mám PC10 III. Ale bude to fuška vyndat z regálu vše i s monitorem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bios pro Commodore PC10 III
PříspěvekNapsal: 20 srp 2015, 13:58 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 19:26
Příspěvky: 290
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 18 times
To je príma. Doufám, že máš možnost EPROMky přečíst. Bohužel ta znaková je schovaná pod disketovkami a je k ní blbý přístup.
Pokud ten stroj už Ti leží dlouho, podívej se na stav CMOS baterky, aby Ti nevytekla a nezničila základovou desku. Je nutno ji dobít. Nemá-li při nabíjení dojít k poškození CMOS paměti, tak nějakým dobře izolovaným zdrojem, např. z akumulátoru. A je také schovaná pod disketovkami.
Předem díky, Jaromír


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bios pro Commodore PC10 III
PříspěvekNapsal: 20 srp 2015, 21:32 
Offline
Kecka

Registrován: 30 srp 2013, 13:12
Příspěvky: 42
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times
Ahoj, zkus tohle http://ulozto.cz/xMjqYrUb/pc10-iii-rom-rar , snad budou fungovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bios pro Commodore PC10 III
PříspěvekNapsal: 20 srp 2015, 21:53 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 22:16
Příspěvky: 73
Bydliště: Kutnohorsko
Has thanked: 124 times
Been thanked: 23 times
http://www.cbmhardware.de/dlmanager/categ.php?cat=76

_________________
C64, C64C, C64E, C64E2, C64G, C128, C128D, SX-64


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bios pro Commodore PC10 III
PříspěvekNapsal: 30 srp 2015, 09:26 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 19:26
Příspěvky: 290
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 18 times
Potřebný bios je zřejmě na http://mhv.bplaced.net/cbmroms/cbmroms.php , ale stažení vyžaduje heslo. Napsal jsem autorovi, ale bez odpovědi. Má někdo s tímto webem lepší zkušenost?

joe4CZ, díky, zkusím to.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bios pro Commodore PC10 III
PříspěvekNapsal: 01 zář 2015, 18:36 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:23
Příspěvky: 331
Bydliště: Plzeň
Has thanked: 19 times
Been thanked: 95 times
Tak mám začít stěhovat a vydolovat komp?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz