OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 18 led 2018, 04:46

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Bios pro Commodore PC10 III
PříspěvekNapsal: 18 srp 2015, 16:29 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 19:26
Příspěvky: 289
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 28 times
Dávám dohromady stařičký Commodore. Problém byl v tom, že chybí zdroj, ten jsem právě sehnal na ebay. Ještě z toho někdo vytáhl EPROMku s biosem. Takže prosba na majitele tohoto old stroje. Potřeboval bych ten bios zkopírovat.
Díky předem.
ps: dávám to sem do sekce PC, na Commodore není vhodný odkaz.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bios pro Commodore PC10 III
PříspěvekNapsal: 18 srp 2015, 19:58 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6473
Bydliště: Praha
Has thanked: 775 times
Been thanked: 755 times
Pokud netrváš na přesném originálu, pomůže ti toto:
https://code.google.com/p/xtideuniversalbios/
Testovaný na Commodore PC i na A2386SX (což jsem nevěděl a docela mne to potěšilo, protože umožní adresovat až 20GB disk :-) ).

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bios pro Commodore PC10 III
PříspěvekNapsal: 18 srp 2015, 20:06 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 23 bře 2014, 19:13
Příspěvky: 999
Has thanked: 45 times
Been thanked: 204 times
Jestli tu někdo má funkční tenhle stroj, tak CheckIt má funkci která uloží obraz BIOSu do souboru, takže by se dal získat bez šroubování ;-)
Teda aspoň moje kopie to umí.

_________________
Or is Intel basically saying "we are committed to selling you shit forever and ever, and never fixing anything"?
Because if that's the case, maybe we should start looking towards the ARM64 people more.
(Linus Torvalds 2018-01-03)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bios pro Commodore PC10 III
PříspěvekNapsal: 18 srp 2015, 20:13 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 19:26
Příspěvky: 289
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 28 times
To je lákavé, moje verze to ještě neumí. Teď ještě dohledat, komu jsem někde na Moravě před časem, tenhle stroj prodal. Ale snad se někdo ochotný najde a nabídne se. Raději bych dal přednost původnímu biosu, nepotřebuji experimenty.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bios pro Commodore PC10 III
PříspěvekNapsal: 19 srp 2015, 07:41 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 19:26
Příspěvky: 289
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 28 times
Rozhodil jsem sítě po fórech cz a sk a výsledek už je tady:
http://www.minuszerodegrees.net/rom/rom.htm
http://mhv.bplaced.net/cbmroms/cbmroms.php
Všem kolegům díky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bios pro Commodore PC10 III
PříspěvekNapsal: 19 srp 2015, 08:57 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:23
Příspěvky: 331
Bydliště: Plzeň
Has thanked: 19 times
Been thanked: 95 times
Jeden mám v práci, ale nevím jestli je to I, II, nebo III.
Jen je hluboko vzadu v regálu :-( zkusím někdy vyštrachat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bios pro Commodore PC10 III
PříspěvekNapsal: 19 srp 2015, 09:10 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 19:26
Příspěvky: 289
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 28 times
Díky, J.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bios pro Commodore PC10 III
PříspěvekNapsal: 19 srp 2015, 17:56 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6473
Bydliště: Praha
Has thanked: 775 times
Been thanked: 755 times
faraon píše:
Jestli tu někdo má funkční tenhle stroj, tak CheckIt má funkci která uloží obraz BIOSu do souboru, takže by se dal získat bez šroubování ;-)
Teda aspoň moje kopie to umí.


Hoď sem prosím tuto verzi. Ta moje tuto funkci také nemá a přitom by se docela hodila.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bios pro Commodore PC10 III
PříspěvekNapsal: 19 srp 2015, 18:22 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 23 bře 2014, 19:13
Příspěvky: 999
Has thanked: 45 times
Been thanked: 204 times
misticjoe píše:
faraon píše:
Jestli tu někdo má funkční tenhle stroj, tak CheckIt má funkci která uloží obraz BIOSu do souboru, takže by se dal získat bez šroubování ;-)
Teda aspoň moje kopie to umí.

Hoď sem prosím tuto verzi. Ta moje tuto funkci také nemá a přitom by se docela hodila.

Tak to není přímo v CheckItu ale jako externí program v balíčku: CHEKBIOS.EXE


Přílohy:
CheckIt.zip [277.27 KiB]
50 krát

_________________
Or is Intel basically saying "we are committed to selling you shit forever and ever, and never fixing anything"?
Because if that's the case, maybe we should start looking towards the ARM64 people more.
(Linus Torvalds 2018-01-03)
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bios pro Commodore PC10 III
PříspěvekNapsal: 20 srp 2015, 12:55 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:23
Příspěvky: 331
Bydliště: Plzeň
Has thanked: 19 times
Been thanked: 95 times
Tak jsem kousek povytáhl krabici a mám PC10 III. Ale bude to fuška vyndat z regálu vše i s monitorem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bios pro Commodore PC10 III
PříspěvekNapsal: 20 srp 2015, 13:58 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 19:26
Příspěvky: 289
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 28 times
To je príma. Doufám, že máš možnost EPROMky přečíst. Bohužel ta znaková je schovaná pod disketovkami a je k ní blbý přístup.
Pokud ten stroj už Ti leží dlouho, podívej se na stav CMOS baterky, aby Ti nevytekla a nezničila základovou desku. Je nutno ji dobít. Nemá-li při nabíjení dojít k poškození CMOS paměti, tak nějakým dobře izolovaným zdrojem, např. z akumulátoru. A je také schovaná pod disketovkami.
Předem díky, Jaromír


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bios pro Commodore PC10 III
PříspěvekNapsal: 20 srp 2015, 21:32 
Offline
Kecka

Registrován: 30 srp 2013, 13:12
Příspěvky: 42
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times
Ahoj, zkus tohle http://ulozto.cz/xMjqYrUb/pc10-iii-rom-rar , snad budou fungovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bios pro Commodore PC10 III
PříspěvekNapsal: 20 srp 2015, 21:53 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 22:16
Příspěvky: 73
Bydliště: Kutnohorsko
Has thanked: 128 times
Been thanked: 23 times
http://www.cbmhardware.de/dlmanager/categ.php?cat=76

_________________
C64, C64C, C64E, C64E2, C64G, C128, C128D, SX-64


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bios pro Commodore PC10 III
PříspěvekNapsal: 30 srp 2015, 09:26 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 19:26
Příspěvky: 289
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 28 times
Potřebný bios je zřejmě na http://mhv.bplaced.net/cbmroms/cbmroms.php , ale stažení vyžaduje heslo. Napsal jsem autorovi, ale bez odpovědi. Má někdo s tímto webem lepší zkušenost?

joe4CZ, díky, zkusím to.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bios pro Commodore PC10 III
PříspěvekNapsal: 01 zář 2015, 18:36 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:23
Příspěvky: 331
Bydliště: Plzeň
Has thanked: 19 times
Been thanked: 95 times
Tak mám začít stěhovat a vydolovat komp?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz