OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 18 pro 2018, 11:53

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: 3Dfx
PříspěvekNapsal: 18 říj 2014, 22:20 
Offline
Kecálek

Registrován: 28 kvě 2013, 10:24
Příspěvky: 215
Has thanked: 6 times
Been thanked: 79 times
Ahojte,

mám tu první 3dfx a v počítači S3 Virge. Ale po těch letech si vzpomínám už jen na propojovací kablík zvenku.

Nemáte někdo manuál a připadně nějaký soft na ozkoušení? Moc jsem toho nevygůglil se přiznám bez mučení...

BruXy


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3Dfx
PříspěvekNapsal: 18 říj 2014, 23:12 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05 dub 2013, 14:29
Příspěvky: 1835
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 293 times
Been thanked: 276 times
V jakym systému to chceš provozovat? Třeba v DOSu jen zastrčíš kartu, propojíš kablíkem, nakonfiguruješ hru a hotovo.

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 PegasosII MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 PC PSP PS3

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3Dfx
PříspěvekNapsal: 19 říj 2014, 10:40 
Online
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 15 kvě 2013, 18:17
Příspěvky: 220
Has thanked: 19 times
Been thanked: 28 times
Na http://www.falconfly.de/3dfx.htm najdeš ovladače na všechny myslitelné modely. Dokumentace je tam taky.

Jako první bych to otestoval na nějakym GlQuake (http://www.falconfly.de/patches-quake.htm)

Důležitý je vědět, že pro hry je zásadní soubor GLIDE2X.DLL (nemají-li vlastní způsob obsluhy 3dfx). Ten má desítky variant, když ti nějaká hra nepůjde, tak neřeš reinstalaci ovladačů, ale prostě stáhni jejich jinou verzi, vyzobni z toho uvedený soubor a nahraj ho do adresáře ze hrou.

_________________
http://www.high-voltage.cz *** http://www.retropolis.cz *** http://www.doshaven.eu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3Dfx
PříspěvekNapsal: 19 říj 2014, 12:14 
Offline
Kecálek

Registrován: 28 kvě 2013, 10:24
Příspěvky: 215
Has thanked: 6 times
Been thanked: 79 times
Ahoj,

díky za zprávy, chystám se frčet výhradně pod DOSem :) Měl jsem tu nějaký GTAčko 1, ale to po spustění hry a volby 3dfx padlo na hubu nemaje nějaký DLL...

Sestavil jsem si tu herní PC snů, snů roku 1996: Pentium MMX 200 MHz, 96 MB RAM, 8 GB Compact Flash HDD, síť přes Realtech 8139D (přes packet driver funguje Arachne, ftp client i server a další služby přes TCP/IP), zvukovka SB AWE 32 (ještě bych rád GUSe, ale je to značně nedostatkové zboží). Grafika je S3 Trio a teď ještě plus to Voodoo1.

BruXy


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3Dfx
PříspěvekNapsal: 19 říj 2014, 12:49 
Online
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 15 kvě 2013, 18:17
Příspěvky: 220
Has thanked: 19 times
Been thanked: 28 times
Tak pod DOSem je to jiná, tam je to opravdu záležitost konkrétních her, jak se s 3dfx poperou. Mrkni na Vogony, je tam seznam DOS her, co umí glide (povětšinou formou dodatečných patchů) - http://www.vogons.org/viewtopic.php?t=14486

GUSe bych rád taky, ale je to vzácný a drahý :( Jinak je to parádní stroj!

_________________
http://www.high-voltage.cz *** http://www.retropolis.cz *** http://www.doshaven.eu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3Dfx
PříspěvekNapsal: 20 říj 2014, 08:00 
Offline
Kecálek

Registrován: 28 kvě 2013, 10:24
Příspěvky: 215
Has thanked: 6 times
Been thanked: 79 times
Ještě tři dotazy, související se starým PC a nikoliv 3dfx:

1. Jaká je zhruba optimální velikost partišny pro MS-DOS 7.1? Když jsem instaloval, tak jsem čekal že instalátor se ozve a nabídne FDISK, ale on se mrcha neozval a udělal jeden obrovský 8 GB oddíl (zapsal celou CF kartu), nijak jsem to neřešil, ale potom, co jsem začal disk plnit tady jsem zjistil, že se diskové operace, např. vylistování adresáře občas zasekne na pár vteřin (asi na zjištění volného místa).

2. SSH klient do DOSu, SSH2DOS (http://sshdos.sourceforge.net/) mi vytuhává na nějaký píčovině s přidělenám IP adresy, každopádně je to v momentě, kdy rezidentní packet driver už je pověšen na 0x60 a z DHCP získal IP adresu, takže je to volaké čudné.

3. Nějak mi blbne myš, mám v PS/2, ale když jí začnu pouzívat, tak po několika desítek sekund se přestane kurzor pohybovat, když se pak ze hry vrátím např. do Volkova, tak zase běží a pak zase vytuhne. Použímám tuším CTMOUSE driver, v config.sysu nahozen přes LH CTMOUSE > NUL, nebo tak něco, co mi tam instalátor nasekal. Tohle budu ještě diagnostikovat, např. tím, že vyházím všechen rezidentní bordel, co mi vnutil MS-DOS 7.1 installator.

Netušíte?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3Dfx
PříspěvekNapsal: 20 říj 2014, 09:13 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05 dub 2013, 14:29
Příspěvky: 1835
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 293 times
Been thanked: 276 times
1. Máš tam tedy FAT32, asi bych asi ani menší nedělal je to zbytečné. To zasknutí způsobuje opravdu zjišťování volného místa.
2. Nevím, nezkoušel jsem
3. Zkus jinou myš nebo ovladač.

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 PegasosII MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 PC PSP PS3

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3Dfx
PříspěvekNapsal: 20 říj 2014, 12:35 
Offline
Kecálek

Registrován: 28 kvě 2013, 10:24
Příspěvky: 215
Has thanked: 6 times
Been thanked: 79 times
Starej_Mraf píše:
3. Zkus jinou myš nebo ovladač.


Tak prej může být problem to, že mám optickou myš na PS/2 a ten není schopen dodat tolik proudu, aby jí uživil => chování napikaču.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3Dfx
PříspěvekNapsal: 20 říj 2014, 14:43 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7607
Bydliště: Praha
Has thanked: 962 times
Been thanked: 893 times
To se mi nezdá... Ostatně na čistě DOSovou mašinu bych necpal 7.1, ale 6.22.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3Dfx
PříspěvekNapsal: 20 říj 2014, 15:12 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:27
Příspěvky: 1001
Has thanked: 178 times
Been thanked: 119 times
Jo,jo taky se mi ten 7.1 nezdá. Ten byl snad až součastí Windows,ne?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3Dfx
PříspěvekNapsal: 20 říj 2014, 15:39 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7607
Bydliště: Praha
Has thanked: 962 times
Been thanked: 893 times
Přesněji Win98. Bůh ví, jak se tam chová himem.sys, atd. Já bych nejdřív zkusil opravdu jiný ovladač myši a když to nepomůže, tak pak přeSYSovat na 6.22. Vrátit 7.1 můžeš kdykoliv.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz