OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 11 pro 2018, 00:48

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Tuzing Windows 3.11
PříspěvekNapsal: 10 zář 2014, 09:22 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7592
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
Protože a páč se nějak Win95 na GoldenGate nechytají (WinNT4.0 by se možná chytly, dost jsem je v ranných začátcích na PC používal, ale také si vybavuji ty lehké problémy s kompatibilitou softu, takže nic), vracím se k 3.11 a rozhodně je potřebuju vylepšit do použitelného stádia. Síťovat se nechystám (prozatím), čili se momentálně potýkám s následujícím:
a) Připraveno pro vylepšení:
Calmira, Win32s, AcrobatReader 3.01, Total Commander v 16bit verzi, Ranish Partition Manager (měl by zvládnout disky do 8GB i přes omezení systému), InfranView, 7zip, Works 3.0 cz, nějaké ty Visual Basic knihovny 3.00 a 4.00, WinPlay3 (MP3 na 386SX, hahááá), WinG 1.0
b) Lehce problémová část
Vibru se mi prozatím nepodařilo kloudně pod Win3.11 rozchodit. Nakonec jsem našel nějaké drivery pro SB16, které jsou 100% ověřené, že chodí pod různými blbostmi jako DOSBox, atp. Uvidíme.
c) Velký problém
Všechny DVA drivery Diamond Stealthu Pro, které se dají stáhnout na netu, jsou nakopnuté. Poskládat z toho alespoň jednu funkční instalaci nejde. Včera jsem ještě našel nějaké uni S3 drivery, jestli pojedou nevím. A pak VESA SVGA generic drivery. Obávám se nicméně, že ani jedno z toho nebude vytahovat z karty maximum. Kde doporučujete zažebrat o ovladače pro DSPro, aby se to dostalo k co nejvíc lidem, kteří by byli ochotni prohledat svá stará CD a zálohy?

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tuzing Windows 3.11
PříspěvekNapsal: 10 zář 2014, 09:50 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 15 kvě 2013, 18:17
Příspěvky: 217
Has thanked: 19 times
Been thanked: 26 times
Prohledal jsem tři cédéčka, ale na takhle starou S3 grafiku nic, všechno je to až pro novější PCI grafiky :(

Tohle si hádám zkoušel... http://files.mpoli.fi/hardware/DISPLAY/S3/S3-928.ZIP

_________________
http://www.high-voltage.cz *** http://www.retropolis.cz *** http://www.doshaven.eu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tuzing Windows 3.11
PříspěvekNapsal: 10 zář 2014, 11:32 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7592
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
Jojo, to je ten, co se během instalace zasekne na jednom chybném souboru. Pak se dají ještě najít S3win221 a 223 - sice se o nich tvrdí, že to je ISA/VLB verze ovladačů, ale na ISA se to nerozeběhne. Toho posledního balíčku už nevím název, ale Winy ho odmítnou rovnou (možná se dají ty ovladače nějak narvat ručně, ale ještě jsem nepřišel na to, jak - už je to dáááávno, co jsem si s Win3.11 tykal)...

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tuzing Windows 3.11
PříspěvekNapsal: 10 zář 2014, 12:20 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 15 kvě 2013, 18:17
Příspěvky: 217
Has thanked: 19 times
Been thanked: 26 times
Co tohle? ftp://ftp.chatnfiles.com/WinSitedotcom/ ... index.html (I když sám tomu moc nevěřim :)

Nebo http://www.mmnt.net/db/0/0/lord.uz.zgor ... ers/s3/928 (beru zpět, ty linky jsou mrtvý) - a ještě dodatek, ty soubory jsem našel ještě tady - https://psm.pulawy.pl/drivers/legacy/vga/s3.all/928/

_________________
http://www.high-voltage.cz *** http://www.retropolis.cz *** http://www.doshaven.eu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tuzing Windows 3.11
PříspěvekNapsal: 10 zář 2014, 12:36 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7592
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
Tak to jsem ještě nenašel, ale píše mi to, že s ftp://lord.uz.zgora.pl nemohu navázat spojení :-(

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tuzing Windows 3.11
PříspěvekNapsal: 10 zář 2014, 12:38 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 15 kvě 2013, 18:17
Příspěvky: 217
Has thanked: 19 times
Been thanked: 26 times
Jj, zkus ten druhej link (pulawy.pl...), tam jsou ty samý soubory.

_________________
http://www.high-voltage.cz *** http://www.retropolis.cz *** http://www.doshaven.eu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tuzing Windows 3.11
PříspěvekNapsal: 10 zář 2014, 19:09 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7592
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
Toto připojení není důvěryhodné... :-) Chce to pomě schválení nějakého fuj certifikátu - to se mi nelíbí. Jestli jede někdo z linuxu, mohli byste mi to stáhnout a hodit sem v příloze? Díky

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tuzing Windows 3.11
PříspěvekNapsal: 10 zář 2014, 19:19 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 15 kvě 2013, 18:17
Příspěvky: 217
Has thanked: 19 times
Been thanked: 26 times
To je strachu...

Až budeš mít, řekni, ať můžu smazat -
https://www.dropbox.com/s/3s1kifwb0deyd ... 1.zip?dl=0
https://www.dropbox.com/s/t6kgztqn9syei ... 2.zip?dl=0

_________________
http://www.high-voltage.cz *** http://www.retropolis.cz *** http://www.doshaven.eu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tuzing Windows 3.11
PříspěvekNapsal: 10 zář 2014, 20:54 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7592
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
Můžeš :)

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tuzing Windows 3.11
PříspěvekNapsal: 11 zář 2014, 10:24 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7592
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
Takže nakonec se mi do Winů podařilo narvat jeden z driverů v kombinací s nějakým dalším (byl jsem lehce podroušen, čili jsem jel už jen na autopilota a nevím, co jsem rozbalil z čeho). Nicméně výsledek se zadařil a jedu v krásných 1024x768x256 barev (rád bych alespoň 16bit, ale na to musím rozšířit RAMku na grafárně). Je až s podivem, že i v tomhle rozlišení zvládá DSPro překreslovat okna při posouvání naprosto bleskově (žádné viditelné vykreslování okna na nové pozici a znovu vykreslování pozadí na staré). To mě velice potěšilo. Nainstalována Calmira II (ne XP, LFN, ani jiné deriváty), kde jsem zatím nepřišel na to, jak hodit obrázek na pozadí. Docela jsem s tím GUI spokojený. Nejsou to úplně Win95, má to určité restrikce, ale mám v merku pár patchů originálních knihoven, které by měly přidat close tlačítka, atp. Total Commander není úplný rychlík, ale na 386SX/25 je až překvapivě použitelný. Win32s má nějaké problémy - přičítám to procesoru. Přecijen to není DXko. Acrobat je naprosto zoufalý. Na vykreslení jednoduché stránky se čeká pěknou půlminutku. Tady se naplno ukazuje, že absence využítí FPU pod Win3.1 je prostě chyba.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tuzing Windows 3.11
PříspěvekNapsal: 11 srp 2015, 13:05 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 19:26
Příspěvky: 391
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 34 times
misticjoe píše:
Acrobat je naprosto zoufalý. Na vykreslení jednoduché stránky se čeká pěknou půlminutku. Tady se naplno ukazuje, že absence využítí FPU pod Win3.1 je prostě chyba.

Nepomůže ti dát FPU 387 přímo na desku? Windowsům by to mělo být jedno.
p.s. AT zdroje mám zabalené, ale marodím, nevím, kdy někoho doma přemluvím, aby balík dal na poštu.
J.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tuzing Windows 3.11
PříspěvekNapsal: 11 srp 2015, 14:00 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7592
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
FPU na desce mít samozřejmě můžeš, ale pokud ho aplikace neumí využít, tak se jen fláká.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tuzing Windows 3.11
PříspěvekNapsal: 23 lis 2015, 12:13 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 29 srp 2014, 09:59
Příspěvky: 171
Has thanked: 16 times
Been thanked: 22 times
Zahlédl jsem toto téma, sice jdu asi pozdě, ale vyhrabal jsem ovladač od své někdejší S3 Vision968 PCI - je k dispozici zde, třeba to k něčemu bude: http://uloz.to/xSmTg4oJ/s3vision968-tar-gz
edit. Hehe, helemese: ono je to zavirované. Holt linuxu to nějak nevadí :lol: Pokud chceš, nahodím nějakou čistší verzi.

_________________
O svým elektrobastlení a oldcompaření tweetuju jako @KutilDomaci.
Commodore: • C64 "Králík" • C64G "Moje stará" • C64G "Císař" • C64C "Aldi KB" • C64C "Box" • SD2IEC & EFLR & 1541UII & FCIII
Macintoshe: • LC III • iMac G3 • iMac G4 • Mac Mini G4
Písíčka: • Amstrad PC1640DD • Apricot VX • Apricot Xi
Amigas: • A500 • A600CF • A1200CF & ACA1221ec


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tuzing Windows 3.11
PříspěvekNapsal: 23 lis 2015, 13:23 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7592
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
Tuzing win3.1 dávno ukončen. Raděj to smaž :-)

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tuzing Windows 3.11
PříspěvekNapsal: 23 lis 2015, 13:29 
Offline
Profík

Registrován: 28 říj 2015, 19:07
Příspěvky: 705
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times
Tuzing neni ukoncen, dokud neni jako screensaver nastaven Trosecnik (Castaway).

Pripadne doinstalovan Microsoft Bob.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz