OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 19 kvě 2019, 10:39

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FREEDOS
PříspěvekNapsal: 01 čer 2014, 10:38 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 7970
Bydliště: Praha
Has thanked: 1075 times
Been thanked: 951 times
Viktore, někdy mám pocit, že stejně jako ženské očekáváš, že ostatní mají křišťálovou kouli, z které si vyvěští všechny tebou nedodané informace a ještě jsi schopný se rozčilovat, když tomu tak není. Jestliže žádáš pomoc, tak laskavě dodej všechny nutné informace rovnou. Nikoho nebaví je z tebe tahat, jak z chlupaté deky a ještě poslouchat tvé zagorkování.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FREEDOS
PříspěvekNapsal: 01 čer 2014, 10:52 
Offline
Radil

Registrován: 07 kvě 2014, 10:29
Příspěvky: 489
Has thanked: 11 times
Been thanked: 33 times
misticjoe píše:
Viktore, někdy mám pocit, že stejně jako ženské očekáváš, že ostatní mají křišťálovou kouli, z které si vyvěští všechny tebou nedodané informace a ještě jsi schopný se rozčilovat, když tomu tak není. Jestliže žádáš pomoc, tak laskavě dodej všechny nutné informace rovnou. Nikoho nebaví je z tebe tahat, jak z chlupaté deky a ještě poslouchat tvé zagorkování.

to si vystihol presne.
to je neuveritelne...
ked chces pomoct, vhodne je poskytnut co najpresnejsi popis situacie. a nie len "nejde to" a este sa rozculovat ked sa clovek pyta na podrobnejsi popis problemu.

bezny postup je nahrat image vo funkcnej mechanike na funkcnu disketu, restartovat PC a nabootovat z diskety. ked to nejde je niekde chyba.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FREEDOS
PříspěvekNapsal: 01 čer 2014, 17:01 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 22:31
Příspěvky: 541
Has thanked: 0 time
Been thanked: 58 times
logicky plati, ze som toto vsetko urobil, cize tie otazky boli nemiestne..
v prvom prispevku bolo jasne, ze hladam tu chybu, preco to nejde nabootovat z diskety

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=oqJrvQRd0m8


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FREEDOS
PříspěvekNapsal: 01 čer 2014, 17:43 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 7970
Bydliště: Praha
Has thanked: 1075 times
Been thanked: 951 times
Ne, logicky to neplatí. Logicky člověk napíše, co všechno vyzkoušel, aby se ten, kdo bude radit, nemusel zabývat zbytečnostmi. Jak píšu - nejsme tu na mimibazaru plném jasnozřivých jedinců.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FREEDOS
PříspěvekNapsal: 02 čer 2014, 12:21 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 19 črc 2013, 14:21
Příspěvky: 183
Bydliště: Košice
Has thanked: 77 times
Been thanked: 199 times
kua, ja fakt nechapem! pokial viem, uz niekolko rokov zijeme v 21 storoci.. rychlu linku ma kazdy normalny clovek. pozadie na natacanie netreba.. priniest kameru trva asi 7 sekund (ak ju nemas v pivnici).. ako som spominal, sme v 21 storoci, cize data sa ukladaju na pamatove medium v kamere.. nahrat video a uploadnut je otazka 10 minut … ok, kaslite na to, ked to neviete … Nehovorim o natacani na telefon, ako som spominal, zijeme v 21 storoci, kde uz aj mobily natacaju ostre HD videa, aj pri 60FPS – ked chcete … vy ste nikto nemal nikdy chut ukazat svetu ako taky FREEDOS bootuje? ja by som hned nejake video urobil.. ako som spominal, je to otazka 5-10 minut


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FREEDOS
PříspěvekNapsal: 02 čer 2014, 12:25 
Offline
Pan Generální

Registrován: 22 kvě 2013, 21:14
Příspěvky: 2167
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 239 times
Been thanked: 411 times
Niekedy sa cloveku niektore veci zdaju tak samozrejme, ze ho ani nenapadne ich napisat. Mam s tym svoje skusenosti :)
Viktormt, prosim, napis presny a detailny postup co presne si robil. Zacni napr. tym ze z tej a tej adresy si stiahol ten a ten subor, potom co presne si s nim robil, ake napisy boli na obrazovke, co presne napisal rawrite ked si nim zapisal image na skutocnu disketu, ake subory sa nachadzali na diskete ked si si ju potom pozrel napr. v Nortone, ci sa vobec rozsvietila ledka na mechanike ked si bootoval z tej diskety ... viem, mozno to bude ako u blbych, ale naozaj je pravda, ze pri hladani problemu je lepsie uviest aj zbytocnosti, nez neuviest nieco co moze byt dolezite. Tiez som si vyrabal rozne systemove diskety (rozne dosy, win98...) a vsetko mi vzdy fungovalo bez problemov.

Alebo ako pise mborik, natoc video, uploadni a sem napis URL.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FREEDOS
PříspěvekNapsal: 02 čer 2014, 13:13 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 22:31
Příspěvky: 541
Has thanked: 0 time
Been thanked: 58 times
mborik len troluje.. toto iste som mu pisal ja asi pred 3 rokmi.. doteraz ho to zerie.. preto to pisal

IMG som stiahol z ruskej zavirenej stranky..

samozrejme, ze z oficialnej stranky.. vsetko podstatne som napisal..ale dnes zbehnem kupit Cd

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=oqJrvQRd0m8


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FREEDOS
PříspěvekNapsal: 02 čer 2014, 13:36 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 19 črc 2013, 14:21
Příspěvky: 183
Bydliště: Košice
Has thanked: 77 times
Been thanked: 199 times
jasne, ze trollujem ;)
Vsetko toto tvoje broukpytlikovstvo, arogantne a jesitne spravanie sa ti vracia ako bumerang. Atari komunita si z teba robi prdel, u nas na fore si sa uz predviedol, tu na Oldcompe ta este musia spoznat. Drzim palce, pokracuj dalej, bavime sa vsetci! :dcl:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FREEDOS
PříspěvekNapsal: 02 čer 2014, 13:58 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05 dub 2013, 15:29
Příspěvky: 1893
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 300 times
Been thanked: 300 times
Původně jsem se do toho nechtěl míchat. Viktore, ty si uvědom, že i mistr tesař se někdy utne. A to je ten problém. I někdo šikovný si myslí, že všechno udělal správně, ale třeba díky nervozitě (protože mu to nejde) udělal školáckou chybu. Proto je potřeba se rozepsat, jinak se dobré rady dočkáš spíš jen náhodou a nebo vůbec. A né proto, že by se tě snažil někdo vytrolit, ale prostě proto, že je moc možností.

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 PC PSP PS3

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FREEDOS
PříspěvekNapsal: 02 čer 2014, 17:41 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 22:31
Příspěvky: 541
Has thanked: 0 time
Been thanked: 58 times
Ja by som skor riesil trolling tu na fore.. Kazdopadne to cd je jedine vychodisko-aby sme sa drzali pri teme..takze vdaka za snahu :)

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=oqJrvQRd0m8


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FREEDOS
PříspěvekNapsal: 04 čer 2014, 14:43 
Uz Ti ide FreeDos? Popripade preco si nekupis posledny Msdos a nenainstalujes ho... 7.1 ma luxusny installer ako Windows pomalinky.
Da sa kupit aj za 5Euro.
http://www.youtube.com/watch?v=7SycWPBs6jI


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: FREEDOS
PříspěvekNapsal: 04 čer 2014, 15:33 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 09:15
Příspěvky: 1710
Bydliště: Brno
Has thanked: 418 times
Been thanked: 138 times
Matej píše:
Uz Ti ide FreeDos? Popripade preco si nekupis posledny Msdos a nenainstalujes ho... 7.1 ma luxusny installer ako Windows pomalinky.
Da sa kupit aj za 5Euro.
http://www.youtube.com/watch?v=7SycWPBs6jI

Ten startovací screen na čase 4:17 mne dostal. Hezky provedeno :).

_________________
Amiga - PMD 85
Kafasoft


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FREEDOS
PříspěvekNapsal: 04 čer 2014, 17:17 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 22:31
Příspěvky: 541
Has thanked: 0 time
Been thanked: 58 times
momentalne neviem rozbehat cd-romku..:D kable su poprehadzovane.. z cdromky som pouzil kabel na CF-IDE a druhy neberie..po zapnuti furt svieti cd-romka..musim to poriesit a nechce sa mi do toho

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=oqJrvQRd0m8


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FREEDOS
PříspěvekNapsal: 29 čer 2018, 09:25 
Offline
Kecálek

Registrován: 03 lis 2016, 08:49
Příspěvky: 134
Has thanked: 36 times
Been thanked: 21 times
Dneska slaví 24 let... "týnejdžr"

https://opensource.com/article/18/6/fre ... heat-sheet

_________________
Atari 130XE/XC12/Robotron, GBA


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FREEDOS
PříspěvekNapsal: 04 dub 2019, 20:06 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 7970
Bydliště: Praha
Has thanked: 1075 times
Been thanked: 951 times
Tak to tu zlehka resurektuju (ty woe, neznamená to v české transkripci něco jiného? rektum sem...rektum tam...).
Rozhodl jsem se u své nádherné 386ky (ještě jednou díky nejmenovanému Kubíkonátorovi), že si tam nacpu FreeDOS 1.2. Jako nemám k tomu samo CD-ROMku, ani USB. Čili nezbývalo, než se vydat jedinou logickou cestou vochandíry. Prostě jsem si vykopíroval USB LITE image na pártišnu E, na disketu nahrál v rawwrite obsah bootovací diskety a ono si to poradilo. Tomu předcházelo tedy lehké rozčarování, že BIOS správně detekuje moji 1GB CFku, ale MS-DOS i FreeDOS maximálně viděli 0,5GB. Asi nějakej renonc na řadiči nebo co... Ale to odbočuju.
Co jsem nicméně zjistil, že pro takovou instalaci FreeDOSu musíte mít opravdu spolehlivou mechaniku a disketu. Ani jedno z toho si totiž neodpočine ani na chvilku. Nevím, kdo ten instalátor dělal, ale musel to být naprostý diletant. V podstatě máte během instalace pocit, že vám těch celých 80MB instaluje z diskety a ne z nějakého jiného média (CD, USB, oddílu na disku).
Čili po půlhodině jsem díky tomu na 20% a čekám, co z toho vyleze.
Je tu vůbec někdo, kdo používá poctivě opravdu FreeDOS na svém stroji? Když si vezmu, že bych tam během 10ti minut vrazil MS-DOS 6.21 a pak už jen pod moderní pecí nakopíroval hry a programy během pár vteřin, tak takováhle instalace musí odradit i nejkovanější fanoušky, kteří usínají zásadně při zvěvu disketových mechanik.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz