OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 24 lis 2017, 02:59

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: 486 - update AMI bios
PříspěvekNapsal: 19 kvě 2014, 18:11 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 15 kvě 2013, 18:17
Příspěvky: 177
Has thanked: 17 times
Been thanked: 14 times
viktormt píše:
ehm.. dnes sa telefony flashuju cez rozne bootloadery, flashtooly, atd..surovo, rovnako ako takyto stary bios.........


To sice ano, ale snad na každý trochu rozšířenější telefon je klikací utilitka, popř. detailně rozebraný postup. A u toho telefonu máš minimálně možnost si pomocí dotazů na fórech, hashů stažených souborů atp. ověřit, zda skutečně flashuješ správný soubor ;)

To je fuk. V každym případě se odvážím tvrdit, že šance na bricknutí je řádově nižší, než u flashování prastaré desky. A jak jsem psal, pokud ti všechno funguje, přínos novějšího BIOSu je čistá 0. Osobně jsem minimálně dvě staré desky takto zabil, a to jsem většinou opatrnej až běda. Moderní desky se flashujou skoro samy, to je jiná liga.

_________________
http://www.high-voltage.cz *** http://www.retropolis.cz *** http://www.doshaven.eu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 486 - update AMI bios
PříspěvekNapsal: 19 kvě 2014, 18:24 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:23
Příspěvky: 1046
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 171 times
Been thanked: 361 times
Když člověk flashne blbý BIOS, tak to lze vyřešit třeba EPROM programátorem nebo mít 2 stejné desky a za běhu prohodit EEPROMky a přeflashnout. Jednou se mi to kdysi dávno stalo v práci s nějakým Pentium motherboardem :-).

_________________
ZX Spectrum, Amiga


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 486 - update AMI bios
PříspěvekNapsal: 19 kvě 2014, 19:38 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 21:31
Příspěvky: 527
Has thanked: 0 time
Been thanked: 56 times
flashol som uz stovky veci.. este sa mi nestalo, ze by som nieco pokazil... to je skratka nepripustne

_________________
http://www.atari.turiecfoto.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 486 - update AMI bios
PříspěvekNapsal: 20 kvě 2014, 19:33 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 21:31
Příspěvky: 527
Has thanked: 0 time
Been thanked: 56 times
btw.. hladam a hladam a.. ;) ktosi na fore pisal, ze na UM8881F miesto AMI biosu flashol award.. uz som aj stiahol rom.. zajtra sa do toho pustim.. resp. 486tka ma stastie, ze nemam diskety, inak by som to skusil aj teraz..;)

_________________
http://www.atari.turiecfoto.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 486 - update AMI bios
PříspěvekNapsal: 20 kvě 2014, 19:40 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6383
Bydliště: Praha
Has thanked: 758 times
Been thanked: 748 times
IMHO byl ve své době AMI BIOS svou pokročilostí dál, než Award. Proto mi uniká tento způsob přeflashování. Koukám, že chceš spíš experimentovat, než mít absolutně nejnovější (což neznamená vždy nejlepší) BIOS :-)

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 486 - update AMI bios
PříspěvekNapsal: 20 kvě 2014, 21:04 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 21:31
Příspěvky: 527
Has thanked: 0 time
Been thanked: 56 times
odkladam to.. je to len bios pre chipset, nie pre MB

_________________
http://www.atari.turiecfoto.sk


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz