OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 21 lis 2017, 02:03

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: poskodeny command.com
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2014, 09:29 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 21:31
Příspěvky: 527
Has thanked: 0 time
Been thanked: 56 times
-ahojte, mam poskodeny command.com a nikde na hdd neni original
-nemam diskety
-mam cd
-ALE z toho, co ide nemam pristup na D:
-config.sys sa nacita OK, tam je aj ovladac pre mechaniku D:
-tvrde volanie mechaniky cez SYS alebo com subor nefunguje..
ako rozbehat d: cdmechaniku?

_________________
http://www.atari.turiecfoto.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: poskodeny command.com
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2014, 10:06 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:27
Příspěvky: 892
Has thanked: 152 times
Been thanked: 110 times
Zkus třeba bootovací cd win98. To obsahuje ovladače cd mechaniky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: poskodeny command.com
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2014, 10:10 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05 dub 2013, 14:29
Příspěvky: 1756
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 281 times
Been thanked: 265 times
Chlapi proč to proboha je v Atari 8-bit??? Přesouvám...

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 PegasosII MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 PC PSP PS3

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: poskodeny command.com
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2014, 10:11 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 21:31
Příspěvky: 527
Has thanked: 0 time
Been thanked: 56 times
ako mam bootovat cd, ked mam v biose len moznost A:, C: ?

_________________
http://www.atari.turiecfoto.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: poskodeny command.com
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2014, 11:26 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 24 dub 2014, 14:56
Příspěvky: 174
Bydliště: Fable town
Has thanked: 17 times
Been thanked: 7 times
Ono trebalo asi nainstalovat ovladace ma cd z diskety. Asi by som si zohnal diskety, externu disketovu mechaniku do noveho pc a mal by som o problemy v buducnosti menej

_________________
http://www.denniksialenehonerda.jecool.net - Miniblog o všeličom
Alebo aj na FACEBOOKU:
https://www.facebook.com/8bit16bit
Programovanie v R (alebo v S):
http://www.redoc.mablog.eu/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: poskodeny command.com
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2014, 12:59 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05 dub 2013, 14:29
Příspěvky: 1756
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 281 times
Been thanked: 265 times
Nejde spis o to, ze v autoexecu chybi mscdex????

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 PegasosII MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 PC PSP PS3

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: poskodeny command.com
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2014, 13:46 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6370
Bydliště: Praha
Has thanked: 756 times
Been thanked: 743 times
Starší BIOSy neumí bootovat z CDčka. V tvém případě je jediné schůdné řešení - vyndat disk a poprosit někoho v blízkém okolí, aby ti ho znovu naSYSoval. Z bootdisk.com můžeš stáhnout obrazy disket s libovolným DOSem.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: poskodeny command.com
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2014, 16:40 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 21:31
Příspěvky: 527
Has thanked: 0 time
Been thanked: 56 times
podla mna staci kupit diskety.. myslel som ale, ze sa to da nejak fixnut aj bez toho.. tak musim vydrzat do pondelka

_________________
http://www.atari.turiecfoto.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: poskodeny command.com
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2014, 17:19 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 21:31
Příspěvky: 527
Has thanked: 0 time
Been thanked: 56 times
hmm.. vybral som teda pracne stary hdd a pichol ho do noveho PC.. skopiroval command.com a hdd dal naspat.. ale stale to pise..

_________________
http://www.atari.turiecfoto.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: poskodeny command.com
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2014, 17:33 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05 dub 2013, 14:29
Příspěvky: 1756
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 281 times
Been thanked: 265 times
A co to konkrétně píše? Není ten disk zablešený?

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 PegasosII MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 PC PSP PS3

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: poskodeny command.com
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2014, 17:56 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 21:31
Příspěvky: 527
Has thanked: 0 time
Been thanked: 56 times
uz je to ok.. zle zapojeny kabel:D

_________________
http://www.atari.turiecfoto.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: poskodeny command.com
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2014, 21:23 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6370
Bydliště: Praha
Has thanked: 756 times
Been thanked: 743 times
Jakože ti to prošlo přes copy? Tak to by snad nemělo. Tedy nejsem si jistý, jestli to jde ve chvíli, kdy starý command.com přepisuješ novým (stejné verze), ale určitě to nejde, pokud máš "čerstvý disk". Musí se to naSYSovat, protože se to zapisuje na určité místo.
A ano - disketa to řeší taky. Zle jsem tvůj první příspěvek pochopil, myslel jsem, že nemáš kde tu disketu nahrát. Já mám doma pro všechny případy plnou banánovku disket, ty mi nikdy nedojdou :) ...zato mi docházejí compy s možností použítí/funkční disketovky/ou...

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: poskodeny command.com
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2014, 21:41 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 21:31
Příspěvky: 527
Has thanked: 0 time
Been thanked: 56 times
nic sa nemusi.. staci zkopirovat subor..

_________________
http://www.atari.turiecfoto.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: poskodeny command.com
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2014, 22:33 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 6370
Bydliště: Praha
Has thanked: 756 times
Been thanked: 743 times
To se mi fakt jako nezdá, že by IO.SYS a MSDOS.SYS museli být na svém místě a command.com si mohl lítat, kde chce. Ale možná si to už pamatuju blbě.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: poskodeny command.com
PříspěvekNapsal: 18 kvě 2014, 00:13 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 22 kvě 2013, 20:14
Příspěvky: 1704
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 174 times
Been thanked: 302 times
Ano, sektory suboru command.com mozu byt kde chcu. Samotny driver dos fat filesystemu starajuci sa o citanie suboru podla FAT je priamo uz v msdos.sys


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz