OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Tlsk Mln 2019

Právě je 08 pro 2019, 02:44

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 150 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 23 říj 2019, 10:14 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 08 črc 2013, 00:28
Příspěvky: 1070
Has thanked: 229 times
Been thanked: 253 times
Mohla, vytvořím CHM (boha, to už jsem nevyráběl snad deset let!) :-)

_________________
より良い競争相手からソフトウェアを購入する (。◕‿‿◕。)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 23 říj 2019, 10:25 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 18 čer 2013, 20:26
Příspěvky: 2549
Has thanked: 105 times
Been thanked: 372 times
Výborně, předem díky! :thumbup:

_________________
"Je lepší rozsvítit byť jen malou svíčku, než jen proklínat temnotu." (Konfucius)

www.zxsparrow.com


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 23 říj 2019, 11:45 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 8396
Bydliště: Praha
Has thanked: 1186 times
Been thanked: 1001 times
Taky uvítám i tu offline verzi, protože "nemusím mít vše konektnuté kvůli pár disketám" :)

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 23 říj 2019, 13:36 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 08 črc 2013, 00:28
Příspěvky: 1070
Has thanked: 229 times
Been thanked: 253 times
Tak jsem to teď narychlo zbuildil v microsoftím HTML Help Workshopu (bez table-of-contents a indexu).

Ve verzi 1.5 zkusím přijít na to, jak stránky CHM zobrazovat v instanci IE okýnka přímo v aplikaci (tak jako teď web). Aplikace by nejdřív měla testnout internetový spojení a načíst nejnovější stránku z webu a teprv pak šáhnout do lokálního CHM.

Enjoy :-)


Přílohy:
faq.zip [102.74 KiB]
28 krát

_________________
より良い競争相手からソフトウェアを購入する (。◕‿‿◕。)
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27 říj 2019, 19:31 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 05 úno 2018, 11:31
Příspěvky: 172
Bydliště: Praha
Has thanked: 1 time
Been thanked: 15 times
tomascz píše:
Ten jsem neznal :lol:

Škoda že 1.4.7.1 vyšla po téhle hlášce, mohl jsem oplatit a použít "And now for something completely different. Jen v krátkosti verze 1.4.7.1 (GitHub)…" :D


Ahojte.
Po otevření této verze mi to píše:Trojan:Win32/Fuerboos.A!cl
:shock:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 27 říj 2019, 21:36 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 08 črc 2013, 00:28
Příspěvky: 1070
Has thanked: 229 times
Been thanked: 253 times
Teď ve mě byla dušička malá.

Zkusil jsem to aktuálním ESETem a ten ani na hloubkový sken nic nepřišel. Pro jistotu jsem zkusil i poslední 1.4.8 a taky nic nenalezeno. Tak nevím - dělá to ještě někomu? :?

Jaký antivir byl použit u tebe? Nemůže to být třeba jenom "preventivní podezření" antiviru?

Obrázek


Edit: Teď jsem trošičku googlil. Tady jsem našel, že to typicky najde Windows Defender (kterej mám u sebe nahrazenej ESETem) a že je to mylný nález (false positive)
Citace:
These so-called "false positives" typically occur due to false entries in malware databases that contain misleading information. Therefore, anti-virus suites end up treating legitimate files as malicious. In this case, the false positive is detected by Windows Defender's artificial intelligence. False positive detection may seem insignificant, however, detected data is removed (anti-virus suites permanently delete files). Therefore, false positives can lead to loss of important data. Fortunately, anti-virus developers update databases frequently and false positives typically do not last long. If you encounter notifications about this threat, immediately update your anti-virus suite. In some cases, databases contain slightly misleading entries. For example, the list of malware files includes legitimate entries, thus resulting in false positive detection. So, there is a small chance that the Trojan:Win32/Fuerboos virus is included. If you are notified of its presence, scan the system with several anti-virus suites to be sure. Remember, however, that only one anti-virus suite should be installed at once. These programs can interfere, resulting in inaccurate scan results.

_________________
より良い競争相手からソフトウェアを購入する (。◕‿‿◕。)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 28 říj 2019, 01:22 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 05 úno 2018, 11:31
Příspěvky: 172
Bydliště: Praha
Has thanked: 1 time
Been thanked: 15 times
já tam mám toho defendera, u vyšší verze 1.4.8 mi to nepsalo. Tak mi to přišlo divné a raději jsem to napsal.


Přílohy:
Poznámka 2019-10-28 002128.png
Poznámka 2019-10-28 002128.png [ 39.64 KiB | Zobrazeno 927 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 28 říj 2019, 07:13 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 05 pro 2013, 09:01
Příspěvky: 205
Bydliště: Praha
Has thanked: 509 times
Been thanked: 32 times
Mám Kasperskyho a verze 148 nic nehlásí.

_________________
//// ZX Spectrum; ZX Spectrum+; ZX Spectrum 128k; ZX Spectrum 2B; Didaktik D80; Didaktik Melodik; Betadisk; Divide; ZX Diskface Plus B; Sparrow 48K; BDI; NewBetaDisk-css ////


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 28 říj 2019, 09:54 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 08 črc 2013, 00:28
Příspěvky: 1070
Has thanked: 229 times
Been thanked: 253 times
Tchunass píše:
já tam mám toho defendera, u vyšší verze 1.4.8 mi to nepsalo. Tak mi to přišlo divné a raději jsem to napsal.
Ok, díky za info :-)
Btw, byl nějaký důvod proč ses vrátil k 1.4.7.1? Nějaká chyba v 1.4.8 nebo tak?

Trelix píše:
Mám Kasperskyho a verze 148 nic nehlásí.
A verze 1.4.7.1 z GitHubu je taky ok?

_________________
より良い競争相手からソフトウェアを購入する (。◕‿‿◕。)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 28 říj 2019, 10:16 
Offline
Pan Generální

Registrován: 22 kvě 2013, 21:14
Příspěvky: 2346
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 259 times
Been thanked: 455 times
Tchunass píše:
Po otevření této verze mi to píše:Trojan:Win32/Fuerboos.A!cl
Preletel som to tymito antivirakmi: Eset, Symantec, Microsoft, Avira, DrWeb, Bitdefender, Avast, Kaspersky, McAfee a ani jeden nic nehlasil. Takze to bol len nejaky omyl (false positive) starsieho Defendera a Microsoft to uz medzitym opravil.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 28 říj 2019, 12:06 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 05 úno 2018, 11:31
Příspěvky: 172
Bydliště: Praha
Has thanked: 1 time
Been thanked: 15 times
tomascz píše:
Tchunass píše:
já tam mám toho defendera, u vyšší verze 1.4.8 mi to nepsalo. Tak mi to přišlo divné a raději jsem to napsal.
Ok, díky za info :-)
Btw, byl nějaký důvod proč ses vrátil k 1.4.7.1? Nějaká chyba v 1.4.8 nebo tak?


Jen jsem se podíval, otevřel a bylo to. Aktualizace Defendera jsem měl, přesto to ukázalo. Není třeba dělat paniku. Jen jsem to napsal, protože se mi to objevilo. Často se mi to nestává, přesto se může stát, že něco chytnu nebo někdo z nás. Jsem rád, že to byl planý poplach.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 29 říj 2019, 17:22 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 05 pro 2013, 09:01
Příspěvky: 205
Bydliště: Praha
Has thanked: 509 times
Been thanked: 32 times
tomascz píše:
...

Trelix píše:
Mám Kasperskyho a verze 148 nic nehlásí.
A verze 1.4.7.1 z GitHubu je taky ok?

RIDE 1471 taktéž OK
:like:

_________________
//// ZX Spectrum; ZX Spectrum+; ZX Spectrum 128k; ZX Spectrum 2B; Didaktik D80; Didaktik Melodik; Betadisk; Divide; ZX Diskface Plus B; Sparrow 48K; BDI; NewBetaDisk-css ////


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 30 říj 2019, 12:57 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 8396
Bydliště: Praha
Has thanked: 1186 times
Been thanked: 1001 times
Tady, na OldCompu, se viry pro Wokna nešíří... Ale kdybys něco chtěl pro Amigu, stačí říct :-)

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 16 lis 2019, 12:08 
Offline
Kecálek

Registrován: 18 říj 2013, 15:30
Příspěvky: 181
Bydliště: Oakland, Slovakia
Has thanked: 10 times
Been thanked: 20 times
Je funkcia kopirovania suborov z D80/TRD do TAP plne funkcna? Mne TAPky hlasia "Tape loading error" pri kazdom subore, teda okrem hlaviciek a v RIDE je v okne tapky cervene X v stlpci Checksum (vzdy je tam nula). Verzia 1.4.7.1

_________________
Didaktik Gama | ZX Spectrum 128 | ZX Diskface Quick A | BetaDisk 128C Interface | D40 & D80 | divIDE | Interface M/P | Multiface 128 (GOTDJ) | Gama Breaker | D80mini

"Kvalita a stabilita Windows XP se Microsoftu nevyplatila, stal se takovou temnou připomínkou toho, co se stane, když odvedete svou práci moc dobře."


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 16 lis 2019, 19:53 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 08 črc 2013, 00:28
Příspěvky: 1070
Has thanked: 229 times
Been thanked: 253 times
Děkuji za upozornění a omlouvám se, není to vpořádku – opraveno (výpočet checksum pro nové soubory vypadnul nejspíš při refaktoringu spojeném s přidáváním fajfky/křížku). Otestováno na hrách Cookie a Popeye 2 stylem zkopírování souborů z TAPky na image D80, zavření původní TAPky a naimportování souborů do nové TAPky. Cookie bez problému, ovšem u Popeye 2 se importem na D80 ztratila informace o nulovém flagu (viz obrázek zdrojové TAPky). Nejsnazší řešení je tedy přenášet soubory mezi dvěma TAPkami otevřenými v samostatných instancích RIDE - žádná důležitá informace včetně pořadí souborů se tak neztratí.

Obrázek


Protože toto je poměrně důležitý fix, rád bych při jeho příležitosti dal k dobru verzi 1.4.9 (GitHub), kde kromě výpočtu checksumu také

※ opraveny drobné chyby v úvodním rozcestníku,
※ přidána záložka FS-Info Sector pro svazky s FAT32 (Master Boot Record však stále nepodporován),
※ opraveno označení boot sektoru MDOSu a TR-DOSu jako "dirty" po úpravě jejich jmenovky,
※ přidána možnost přiblížit/oddálit sektory v záložce Track Map (což se může hodit na malých CRT obrazovkách).

BS-DOS je stále ve vývoji, ale už se zaobluje.

Díky za přízeň a enjoy :-)

_________________
より良い競争相手からソフトウェアを購入する (。◕‿‿◕。)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 150 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz