OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrace na OCP IV ZDE!

Právě je 19 říj 2018, 05:25

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: pmi-80
PříspěvekNapsal: 06 srp 2015, 11:38 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 09:52
Příspěvky: 1770
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 124 times
Rozmyslal som na co minut jedne zo starsich FPGA modulou (cycloneII) a rozhodol som sa pre PMI-80. To sa mi do toho FPGA hravo vmesti a aj pamate je dost. Ale mam problem dohladat obsah rom pre serial loader. (PC loader je win only)


Planovana konfiguracia je:
- Z80 cpu
- 2x 8255
- 3x 1K "ROM"
- 1x 1K "RAM"
- 1x 8k "RAM"
- 1x 8251 (ak niekde najdem VHDL inak asi bude musiet byt pc loader prepisany pre 6850)

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: pmi-80
PříspěvekNapsal: 06 srp 2015, 13:14 
Offline
Radil

Registrován: 14 říj 2013, 22:12
Příspěvky: 296
Has thanked: 185 times
Been thanked: 15 times
posadil jsem se do prvni rady a budu sledovat progress :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: pmi-80
PříspěvekNapsal: 06 srp 2015, 13:53 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 09:52
Příspěvky: 1770
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 124 times
JohnBlbec píše:
posadil jsem se do prvni rady a budu sledovat progress :-)


No problem bude primarne zohnat 8251 ako vhdl. Sam si na to netrufnem

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: pmi-80
PříspěvekNapsal: 06 srp 2015, 14:04 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 22 kvě 2013, 20:14
Příspěvky: 1988
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 218 times
Been thanked: 366 times
zz_indigo píše:
rozhodol som sa pre PMI-80.

Planovana konfiguracia je:
- Z80 cpu
Fiiiiiiha :shock: :scratched: :whist: :P


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: pmi-80
PříspěvekNapsal: 06 srp 2015, 16:21 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 16:48
Příspěvky: 210
Bydliště: Košice
Has thanked: 91 times
Been thanked: 79 times
Martin Malý už sa o PMI-80 v FPGA pokúsil -> FPMI-80

_________________
https://pmd85.borik.net - PMD 85 Emulátor, PMD 85, PMD 32-SD
https://pp01.borik.net/ - PP 01 Emulátor, PP 01


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: pmi-80
PříspěvekNapsal: 06 srp 2015, 18:03 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 09:52
Příspěvky: 1770
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 124 times
rombor píše:
Martin Malý už sa o PMI-80 v FPGA pokúsil -> FPMI-80


nenavidim ho ;-)

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: pmi-80
PříspěvekNapsal: 07 srp 2015, 09:10 
Offline
Radil

Registrován: 14 říj 2013, 22:12
Příspěvky: 296
Has thanked: 185 times
Been thanked: 15 times
zz_indigo píše:
rombor píše:
Martin Malý už sa o PMI-80 v FPGA pokúsil -> FPMI-80


nenavidim ho ;-)


stale je prece prostor pro zlepsovani a ten load/save by se fakt hodil ;-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: pmi-80
PříspěvekNapsal: 07 srp 2015, 11:18 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 09:52
Příspěvky: 1770
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 124 times
JohnBlbec píše:
zz_indigo píše:
rombor píše:
Martin Malý už sa o PMI-80 v FPGA pokúsil -> FPMI-80


nenavidim ho ;-)


stale je prece prostor pro zlepsovani a ten load/save by se fakt hodil ;-)


Load chcem realizovat cez serial loader. inak by bolo treba prepisat monitor

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: pmi-80
PříspěvekNapsal: 19 srp 2015, 22:26 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 09:52
Příspěvky: 1770
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 124 times
Display uz ide ;-) Zastial ho budi VHDL kod.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=O6rRnmkfDmc[/youtube]

Z klavesnice uz len stacia prepoje medzi budicom a klavesami. (Ale dnes sa mi to fakt nechce robyt.)

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: pmi-80
PříspěvekNapsal: 02 zář 2015, 19:50 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 09:52
Příspěvky: 1770
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 124 times
Tak Prvy SBC uz bezi. zatial je to S(l)avia-84.

Ale este dnes tam chcem dat PMI-Z80. Dufam ze najdem aj VHDL verziu pre seriak aby slo aj uploadovat/dovnloadovat cez seriovy port.
Obrázek

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: pmi-80
PříspěvekNapsal: 02 zář 2015, 23:42 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 09:52
Příspěvky: 1770
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 124 times
Tak uz je hotove aj PMI.

2K ROM (standardne adresy)
10k RAM (1800 -1dff, a000-bfff)
2x PIO

Uz len dosriesit seiovy port. (Ideal by bolo keby sa seriovy port (load/save) dal pouzit standardne z monitoru. Ale to ja nedam (Vkladam Doveru do nostalcompa ;-) )

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: pmi-80
PříspěvekNapsal: 16 bře 2017, 14:57 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 16 bře 2017, 10:36
Příspěvky: 577
Bydliště: Kósek vod Brna
Has thanked: 23 times
Been thanked: 31 times
Zdravím pánové, dlouho jsem hledal nějaké živé fórum na počítače, a ejhle dokonce old-comp. Začínám s prací zde od píky, teda právě PMI-80. Asi měsíc mě trvalo než jsem se dopracoval sem:
Obrázek

Ono mě překvapilo, jaký je to problém naprogramovat jednokilovou EPROM. Ale stará TOSHIBA s MSDOS 6.2 a PREPROM02 s 008 to nakonec zvládli.

_________________
TEMS-49, PMI-80, rep. MK14, ZX81, ZXspectrum+, TI58, MZ-800


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: pmi-80
PříspěvekNapsal: 16 bře 2017, 15:07 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 16 bře 2017, 10:36
Příspěvky: 577
Bydliště: Kósek vod Brna
Has thanked: 23 times
Been thanked: 31 times
Našel jsem vzor dle kterého se asi dělala kalkulačka ze které pochází klávesnice pro PMI-80. litronix 2230

Obrázek

Není problé na ebay koupit za pár stovek, už ji mám doma, ale funguje a je mi líto ji zničit. Tak asi klávesnici vyrobím.

_________________
TEMS-49, PMI-80, rep. MK14, ZX81, ZXspectrum+, TI58, MZ-800


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: pmi-80
PříspěvekNapsal: 22 bře 2017, 15:22 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 16 bře 2017, 10:36
Příspěvky: 577
Bydliště: Kósek vod Brna
Has thanked: 23 times
Been thanked: 31 times
Nemá někdo náhodou sken vnitřního polepu víka kufru PMI-80?

_________________
TEMS-49, PMI-80, rep. MK14, ZX81, ZXspectrum+, TI58, MZ-800


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: pmi-80
PříspěvekNapsal: 22 bře 2017, 19:10 
Offline
Kecálek

Registrován: 07 kvě 2014, 11:10
Příspěvky: 116
Bydliště: Jbc
Has thanked: 0 time
Been thanked: 24 times
Asi nejpodrobnejsi fotka, o ktere vim, je zde:
http://nostalcomp.cz/fotecky/pmi/pmi_vikokufru_1.jpg


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz