OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 18 led 2018, 07:04

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PMD 85 Basic
PříspěvekNapsal: 27 kvě 2015, 08:15 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1133
Bydliště: Praha
Has thanked: 72 times
Been thanked: 146 times
Jde v Basicu na PMD 85 editovat radek? Nebo ho musim cely prepsat? Myslim to co je na ZX Spectru Shift + 1.

Kdysi jsem na nem hodne programoval, ale na tohle si proste nemohu vzpomenout a v manualu jsem to nenasel.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PMD 85 Basic
PříspěvekNapsal: 27 kvě 2015, 09:34 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:27
Příspěvky: 1065
Has thanked: 207 times
Been thanked: 202 times
Doda píše:
Jde v Basicu na PMD 85 editovat radek? Nebo ho musim cely prepsat? Myslim to co je na ZX Spectru Shift + 1.

Kdysi jsem na nem hodne programoval, ale na tohle si proste nemohu vzpomenout a v manualu jsem to nenasel.


LLIST cisloradku

_________________
Have you played ATARI today?
blog.factor6.cz | about.me | 8-bitstuff.com | soundcloud | bandcamp


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PMD 85 Basic
PříspěvekNapsal: 27 kvě 2015, 10:15 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1133
Bydliště: Praha
Has thanked: 72 times
Been thanked: 146 times
Aha, ja hledal klavesovou kombinaci, tohle me nenapadlo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PMD 85 Basic
PříspěvekNapsal: 27 kvě 2015, 12:39 
Offline
Kecálek

Registrován: 12 kvě 2013, 21:02
Příspěvky: 244
Has thanked: 8 times
Been thanked: 46 times
LLIST bez parametru zobrazi progam od zacatku a EOL preskakujes na dalsi az dokud nezacnes editovat pak EOL ulozi editovany radek do pameti.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PMD 85 Basic
PříspěvekNapsal: 08 čer 2015, 18:19 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1133
Bydliště: Praha
Has thanked: 72 times
Been thanked: 146 times
Kdyz neco nahravam v BASICu z kazetaku, je v PMDcka slyset zvuk? Jako treba u ZX Spectra?

Jak velke napeti pro nahravani potrebuje PMDcko na vstupu? Nejak se mi nedari nic nahrat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PMD 85 Basic
PříspěvekNapsal: 08 čer 2015, 19:17 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 16:48
Příspěvky: 179
Bydliště: Košice
Has thanked: 71 times
Been thanked: 65 times
Doda píše:
Kdyz neco nahravam v BASICu z kazetaku, je v PMDcka slyset zvuk? Jako treba u ZX Spectra?

Jak velke napeti pro nahravani potrebuje PMDcko na vstupu? Nejak se mi nedari nic nahrat.
Po zadaní príkazu, či už LOAD x v BASICu alebo MGLD xx v Monitore, sa očakáva tzv. zavádzací tón. Ten pred hlavičkou súboru trvá asi 2,8 sekundy.
Na PMD 85-2 a neskorších sa počas tohto zavádzacieho tónu zároveň musí ozvať tón v Speakri v klávesnici, čo je signálom toho, že bol zavádzací tón detekovaný a očakávajú sa samotné byty dát. Pokiaľ sa tento zvuk neozve, tak je treba skúsiť premerať kábel medzi MGF a počítačom alebo zvýšiť úroveň vstupného signálu. Ak sa Speaker ozýva a nie je zachytená až hlavička súboru, tak je to horšie a treba sa so signálom viac "pohrať". Ak je to možné, užitočné môže byť potlačiť výšky a zvýrazniť hĺbky (treba potlačiť frekvencie nad 3kHz a zvýrazniť frekvencie pod 3kHz, vrátane).

Pokiaľ mi niečo neušlo, tak v žiadnom návode k PMD 85 nie sú presné špecifikácie vstupu a výstupu pre MGF. Odhadujem ale, že tie parametre by mali vyhovovať bežnému univerzálnemu vstupu/výstupu na MGF - 200mV až 500mV.

Priebeh nahrávania do PMD 85 je možné vyskúšať v Emulátore. Treba vypnúť zrýchlené nahrávanie a zapnúť odposluch.

_________________
http://pmd85.borik.net - PMD 85 Emulátor, PMD 85, PMD 32-SD


Naposledy upravil rombor dne 08 čer 2015, 20:14, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PMD 85 Basic
PříspěvekNapsal: 08 čer 2015, 20:02 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1133
Bydliště: Praha
Has thanked: 72 times
Been thanked: 146 times
Tak uz mi to funguje. Nebyl jsem si jisty ze mam neco slyset. Kazdopadne jsem nepochopil MGF OUT a IN. Myslel jsem, ze OUT je OUT z PMD, ne OUT z kazetaku, takze jsem to mel opacne.

Na to napeti jsem se ptal proto, ze jsi v dokumentaci k PTP Manageru (diky za nej) uporoznoval, ze mame vystup z pocitace opatrne zvysovat, aby nedoslo k odpaleni vstupu, tak jsem mel trochu strach, protoze mi to navic nefungovalo.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz