OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 19 pro 2018, 14:13

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: ROM modul pro PMD
PříspěvekNapsal: 20 zář 2018, 20:47 
Online
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 2684
Has thanked: 139 times
Been thanked: 186 times
Vysoce svitive LEDce staci klidne 1mA a sviti jako otekla, ale transistor je sichr :)

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ROM modul pro PMD
PříspěvekNapsal: 19 lis 2018, 22:03 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 03 kvě 2017, 10:50
Příspěvky: 44
Has thanked: 3 times
Been thanked: 8 times
Tak upraveno. Posunuty otvory uchycení aby přesně sedly do futrálu PMD-85 modulu, přidána ledka, nějakej další jumper (našel jsem pár pamětí co na pinu 1 měly /reset a tak bylo žádoucí tam dodat +5V). Upraveno na dva typy přepínačů, původní z TME a druhej z MOUSERa s kovovou delší hřídelkou která projde skrz krabičku ven. S dalším připojeným spínačem místo jednoho jumperu by to mělo umět zvládnout i 2x27C040 což už je dohromady 32 stránek.... (co do nich?) Desky dorazily tak po odzkoušení můžu nabídnout pár kousků zájemcům. Nad ledkou jsem moc nepřemejšlel, ale je tam přidána a nakonec to dopadlo docela dobře.... Indikuje že je modul bez inicializace - po startu (zhasnuto) že je po inicializaci (svítí) a že jsou čtena data (bliká - zhasíná).

Příloha:
pmd2.png
pmd2.png [ 160.58 KiB | Zobrazeno 181 krát ]


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz