OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 23 úno 2019, 15:31

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: ROM modul pro PMD
PříspěvekNapsal: 20 zář 2018, 20:47 
Online
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 2897
Has thanked: 146 times
Been thanked: 214 times
Vysoce svitive LEDce staci klidne 1mA a sviti jako otekla, ale transistor je sichr :)

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ROM modul pro PMD
PříspěvekNapsal: 19 lis 2018, 22:03 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 03 kvě 2017, 10:50
Příspěvky: 96
Bydliště: Ústí nad Labem
Has thanked: 6 times
Been thanked: 38 times
Tak upraveno. Posunuty otvory uchycení aby přesně sedly do futrálu PMD-85 modulu, přidána ledka, nějakej další jumper (našel jsem pár pamětí co na pinu 1 měly /reset a tak bylo žádoucí tam dodat +5V). Upraveno na dva typy přepínačů, původní z TME a druhej z MOUSERa s kovovou delší hřídelkou která projde skrz krabičku ven. S dalším připojeným spínačem místo jednoho jumperu by to mělo umět zvládnout i 2x27C040 což už je dohromady 32 stránek.... (co do nich?) Desky dorazily tak po odzkoušení můžu nabídnout pár kousků zájemcům. Nad ledkou jsem moc nepřemejšlel, ale je tam přidána a nakonec to dopadlo docela dobře.... Indikuje že je modul bez inicializace - po startu (zhasnuto) že je po inicializaci (svítí) a že jsou čtena data (bliká - zhasíná).

Příloha:
pmd2.png
pmd2.png [ 160.58 KiB | Zobrazeno 762 krát ]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ROM modul pro PMD
PříspěvekNapsal: 16 úno 2019, 18:13 
Online
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 2897
Has thanked: 146 times
Been thanked: 214 times
Odkaz na konektory nefunguje, asi uz je vyprodali :/ Nevite, jak se jmenujou, ze bych je pohledal? Dik!

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ROM modul pro PMD
PříspěvekNapsal: 16 úno 2019, 18:48 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 07 kvě 2014, 00:21
Příspěvky: 1078
Bydliště: Praha
Has thanked: 104 times
Been thanked: 238 times
FRB TY5133011 - zásoby se tenčí... Má je Buček, ale úplně levně ne.
http://www.bucek.name/index3_info.php?id=kfrbtdat_konektorfrbty5133011vidlice_90c00_

_________________
ZX80, ZX81, ZX Spectrum, ZX Spectrum +2, Didaktik M, PMD 85-1,2A,3, Olivetti Prodest PC 128, Acorn BBC Micro, PC-XT, Amiga 500


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ROM modul pro PMD
PříspěvekNapsal: 17 úno 2019, 01:24 
Offline
Radil

Registrován: 11 lis 2013, 09:29
Příspěvky: 448
Has thanked: 50 times
Been thanked: 105 times
Prosim, hlasim se taky o desku. Diky.

_________________
Sharp MZ-800++, MZ-1500++, MZ-2500++, SM-B-80T, MK-14_replica, HP-85, ZX-80+replica, ZX81, ZX-Spectrum+replica++, PMI-80+replica, SAM coupe++, PMD-85-2A+3, Didaktik-M, SORD-M5, TI-57, TI-59+PC-100, TI99/4A, ZetaV2+ppp, ZX-uno, Petr


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ROM modul pro PMD
PříspěvekNapsal: 17 úno 2019, 07:10 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 14 kvě 2013, 18:10
Příspěvky: 1124
Bydliště: Kurim
Has thanked: 386 times
Been thanked: 305 times
Sím, já bych také jednu nebo dvě vzal, pokud jsou volné.

_________________
http://www.8bity.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ROM modul pro PMD
PříspěvekNapsal: 17 úno 2019, 07:52 
Online
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 2897
Has thanked: 146 times
Been thanked: 214 times
Jste si jisty, ze jeste nejake ma? Tohle je tri mesice stary thread.

_________________
Nikdy nediskutujte s blbcem. Stáhne vás na svoji úroveň a vyhraje zkušeností.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ROM modul pro PMD
PříspěvekNapsal: 17 úno 2019, 09:06 
Online
Kecka

Registrován: 06 bře 2018, 15:00
Příspěvky: 28
Has thanked: 0 time
Been thanked: 20 times
Kubik píše:
Odkaz na konektory nefunguje, asi uz je vyprodali :/ Nevite, jak se jmenujou, ze bych je pohledal? Dik!

Něco sde dá sehnat i u Denkla: https://www.denkl.cz/eshop/konstrukcni- ... ektory-ty-

Petr


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ROM modul pro PMD
PříspěvekNapsal: 18 úno 2019, 11:16 
Offline
Prvnička

Registrován: 01 úno 2015, 13:30
Příspěvky: 18
Has thanked: 22 times
Been thanked: 3 times
Ak by ešte bola jedna doska voľná vzal by som


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ROM modul pro PMD
PříspěvekNapsal: 19 úno 2019, 06:32 
Offline
Kecka

Registrován: 29 bře 2015, 08:33
Příspěvky: 45
Bydliště: Plzeň
Has thanked: 81 times
Been thanked: 0 time
Pokud by byla volna jeste jedna deska, vzal bych ji. Dekuji moc.


Sent from my iPad using Tapatalk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ROM modul pro PMD
PříspěvekNapsal: 19 úno 2019, 12:09 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 03 kvě 2017, 10:50
Příspěvky: 96
Bydliště: Ústí nad Labem
Has thanked: 6 times
Been thanked: 38 times
Tak já jich ještě 10 nechám vyrobit no... :-) Aktuálně mám ještě dva osazené kousky starší verze, myslím bez pamětí (ale i ty bych někde vyštrachal kdyby byl zájem, jen po mne nechtějte vymejšlet do nich obsah...)....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ROM modul pro PMD
PříspěvekNapsal: 19 úno 2019, 15:42 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:40
Příspěvky: 1739
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 542 times
Been thanked: 386 times
Nemate nahodou nekdo pripraveny obsah do pameti?

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
www.Atariada.cz >>> 12. - 14. 4. 2019 <<<
PL.Atariada.cz >>> 7. - 9. 6. 2019 <<<


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ROM modul pro PMD
PříspěvekNapsal: 19 úno 2019, 17:06 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 07 kvě 2014, 00:21
Příspěvky: 1078
Bydliště: Praha
Has thanked: 104 times
Been thanked: 238 times
co ten Nostalcompův? http://nostalcomp.cz/pmd_megamodul.php
konkrétně toto: http://nostalcomp.cz/pdfka/megamodul_sw4.zip

_________________
ZX80, ZX81, ZX Spectrum, ZX Spectrum +2, Didaktik M, PMD 85-1,2A,3, Olivetti Prodest PC 128, Acorn BBC Micro, PC-XT, Amiga 500


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ROM modul pro PMD
PříspěvekNapsal: 19 úno 2019, 18:00 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 03 kvě 2017, 10:50
Příspěvky: 96
Bydliště: Ústí nad Labem
Has thanked: 6 times
Been thanked: 38 times
Z toho jde určitě vycházet. Ale myslím že všechno co v něm bylo jsem upravil tak, aby na PMD vyšších jak -1 došlo k automatickýmu startu. Je to pak pohodlný na obsluhu - prostě natočíš přepínač do požadovaný polohy a zapneš PMD a to je vše... :-) Pár her jsem upravil i na trojku, tam to je ale trochu težší udělat mod kompatibility s nižšíma a pak to spustit.. Nicméně díky Bórikovým simulátoru PMD se to dá krásně testovat než to člověk vypálí do flashky...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ROM modul pro PMD
PříspěvekNapsal: 20 úno 2019, 21:57 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 03 kvě 2017, 10:50
Příspěvky: 96
Bydliště: Ústí nad Labem
Has thanked: 6 times
Been thanked: 38 times
Takže co jsem zatím upravil pro PMD85-2 a PMD85-3 jsem dal ke stažení na Uložto. Možno vyzkoušet v emulátoru PMD85 - stačí si připojit jako rmm.
https://uloz.to/!sUF8kbQCSu2d/pmd85-2-zip
https://uloz.to/!XBrzw9WAiYJP/pmd85-3-zip


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz