OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrace na OCP IV ZDE!

Právě je 22 říj 2018, 16:03

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: ROM modul pro PMD
PříspěvekNapsal: 10 zář 2018, 11:23 
Offline
Prvnička
Uživatelský avatar

Registrován: 03 kvě 2017, 10:50
Příspěvky: 21
Has thanked: 2 times
Been thanked: 5 times
Příloha:
pmd.jpg
pmd.jpg [ 108.39 KiB | Zobrazeno 1032 krát ]
Nakreslil jsem si zjednodušenou desku (oproti například nostalcompu) pro připojení až 16ti ROM modulů k PMD-85. Osazeno 8255 a 2x 29F020. Možno osadit 1x29F040. Případně možno jumperem nastavit že to nejsou 29F ale 27C. Volba stránky otočným přepínačem. Vejde se do původního futrálu a díry na straně v něm dělají uchycení (jsou o mm ujetý, tak je potřeba pilníčkem doladit...) Pár desek zbylo - za lidovou cenu pro případné zájemce.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ROM modul pro PMD
PříspěvekNapsal: 10 zář 2018, 13:47 
Offline
Prvnička
Uživatelský avatar

Registrován: 03 kvě 2017, 10:50
Příspěvky: 21
Has thanked: 2 times
Been thanked: 5 times
Pokud má někdo do modulu upravené hry, třeba Hlípu tak se pochlubte :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ROM modul pro PMD
PříspěvekNapsal: 10 zář 2018, 14:34 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 2531
Has thanked: 128 times
Been thanked: 173 times
Kde se k tomu shaneji konektory?

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ROM modul pro PMD
PříspěvekNapsal: 10 zář 2018, 15:39 
Offline
Profík

Registrován: 07 kvě 2014, 00:21
Příspěvky: 972
Bydliště: Praha
Has thanked: 89 times
Been thanked: 219 times
Můj oblíbený zdroj je elektrobazar.com - má je za rozumné ceny. Něco se najde i u Bučka, nebo RAC Vonka.
Pokud není správná délka, není problém si upižlat kolik je potřeba...

_________________
ZX80, ZX81, ZX Spectrum, ZX Spectrum +2, Didaktik M, PMD 85-1,2A,3, Olivetti Prodest PC 128, Acorn BBC Micro, PC-XT, Amiga 500


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ROM modul pro PMD
PříspěvekNapsal: 10 zář 2018, 21:33 
Offline
Prvnička
Uživatelský avatar

Registrován: 03 kvě 2017, 10:50
Příspěvky: 21
Has thanked: 2 times
Been thanked: 5 times
http://www.elektrobazar.com/catalog/pro ... -513-30-11 To by měl být on.. Já je sice kupoval jinde, ale měli poslední tři kusy tak ani nebudu hledat kde přesně to bylo.. Plus byl jen v tom že k tomu měli i ty šroubky...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ROM modul pro PMD
PříspěvekNapsal: 10 zář 2018, 21:50 
Offline
Prvnička
Uživatelský avatar

Registrován: 03 kvě 2017, 10:50
Příspěvky: 21
Has thanked: 2 times
Been thanked: 5 times
Příloha:
pmd.jpg
pmd.jpg [ 262.42 KiB | Zobrazeno 920 krát ]
Tady ještě schema, nic světobornýho....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ROM modul pro PMD
PříspěvekNapsal: 19 zář 2018, 20:24 
Offline
Prvnička
Uživatelský avatar

Registrován: 03 kvě 2017, 10:50
Příspěvky: 21
Has thanked: 2 times
Been thanked: 5 times
Ještě pár poznámek pro ty co by to stavěli - co jsem poslal desku. Přepínač je použit tento:
https://www.tme.eu/cz/details/a6a-16rs/ ... aci/omron/

Tranzistor je potřeba trochu "Pootočit", viz foto. Pokud tam bude jen jedna paměť, ani se nemusí společně s rezistopry u něj osazovat.
Při osazení jen jednou pamětí se paměť osadí do pozice U2 (Vzdálenější od 8255).

Jo a vyzkoušeno, že obsah stránky jde upravit tak (u PMD85-2 PMD85-3) Aby se po zapnutí nemusel psát žádný příkaz, a hra se sama spustila - stejně jako se automaticky spouští Basic


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ROM modul pro PMD
PříspěvekNapsal: 19 zář 2018, 22:04 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:40
Příspěvky: 1689
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 503 times
Been thanked: 367 times
Byla by jeste jedna deska volna?

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
>>> Atariada: 20. - 22. 4. 2018
>>> PLatariada: 8. - 10. 6. 2018


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ROM modul pro PMD
PříspěvekNapsal: 20 zář 2018, 08:32 
Offline
Prvnička
Uživatelský avatar

Registrován: 03 kvě 2017, 10:50
Příspěvky: 21
Has thanked: 2 times
Been thanked: 5 times
Co jsem měl jsem rozeslal, ale když se pár lidí ozve opravím ty dvě chybičky a udělám nový.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ROM modul pro PMD
PříspěvekNapsal: 20 zář 2018, 14:46 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:40
Příspěvky: 1689
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 503 times
Been thanked: 367 times
ok, tak me prosim dej do wish listu

_________________
www.atariportal.cz ~ www.krupkaj.cz/xgal ~ jaysoft.atari.org
>>> Atariada: 20. - 22. 4. 2018
>>> PLatariada: 8. - 10. 6. 2018


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ROM modul pro PMD
PříspěvekNapsal: 20 zář 2018, 16:07 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 2531
Has thanked: 128 times
Been thanked: 173 times
Kdyby se mela delat dalsi varka, tak se pridam, mam nekde nejaka PMDcka, ze bych mel duvod je vyzkouset.

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ROM modul pro PMD
PříspěvekNapsal: 20 zář 2018, 18:00 
Offline
Prvnička
Uživatelský avatar

Registrován: 03 kvě 2017, 10:50
Příspěvky: 21
Has thanked: 2 times
Been thanked: 5 times
Njn, tak já na tom začnu dělat.. :-) Nelíbí se mi ten tranzistor nakřivo, a že úchytový otvory jsou o mm vedle... :-) Případně pokud si vymyslím ještě nějaký vylepšení... Zatím mne napadá aspoň tam dát řadu pinů kam by se dal případně cvaknout na dráty palcovej přepínač.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ROM modul pro PMD
PříspěvekNapsal: 20 zář 2018, 18:16 
Offline
Prvnička

Registrován: 06 bře 2018, 15:00
Příspěvky: 12
Has thanked: 0 time
Been thanked: 12 times
Ještě mě napadlo přidat LEDku na PC7 - signalizovalo by to čtení z modulu. Jak by napsal NOSTALCOMP "světýlka já rád". Pokud se nepletu, tímhle pinem se zapínalo napájení pro EPROMky. Ale třeba je to pitomost....

Jinak se taky přidávám do seznamu na destičku.

Petr


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ROM modul pro PMD
PříspěvekNapsal: 20 zář 2018, 20:07 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 14 kvě 2013, 18:10
Příspěvky: 1068
Bydliště: Kurim
Has thanked: 351 times
Been thanked: 288 times
Ja bych se pripadne prosim take hlasil o desku. Dekuji.

_________________
http://www.8bity.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ROM modul pro PMD
PříspěvekNapsal: 20 zář 2018, 20:32 
Offline
Prvnička
Uživatelský avatar

Registrován: 03 kvě 2017, 10:50
Příspěvky: 21
Has thanked: 2 times
Been thanked: 5 times
RaceSoft píše:
Ještě mě napadlo přidat LEDku na PC7 - signalizovalo by to čtení z modulu. Jak by napsal NOSTALCOMP "světýlka já rád". Pokud se nepletu, tímhle pinem se zapínalo napájení pro EPROMky. Ale třeba je to pitomost....

Jinak se taky přidávám do seznamu na destičku.

Petr


JJ máš pravdu, možná s tranzistorem, ona ta 8255 moc proudu nedá... Každopádně dobrej nápad..


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz