OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 24 dub 2018, 22:04

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Ondra - ViLi ROM
PříspěvekNapsal: 18 dub 2014, 14:41 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:23
Příspěvky: 1149
Bydliště: Vsetín
Has thanked: 209 times
Been thanked: 391 times
Na internetu koluje verze 027 ViLi (SSM) ROM, která neodpovídá komentovanému výpisu ROM v27.
http://www.8bity.cz/2011/vypisy-ondra-s ... e-16-a-27/
Nahodil jsem assembler a zjistil jsem, že mám v Ondrovi jiný obsah ROM. Vytáhnul jsem tedy ruské EPROMky ze svého Ondry, kde mám taky verzi 027 a obsah je v příloze. Ta ovšem odpovídá uvedenému komentovanému výpisu. Zajímalo by mě, co to je za verzi, která koluje po netu a obsahují ji i mnou 2 známé emulátory počítače Ondra.

Mimochodem můj programátor G540 načítal kraviny z ruských EPROMek K573RF5. Programátor Elnec je úplně jiná liga a dokonce tam má tyto EPROMky na výběr :-).


Přílohy:
OndraViLi_ROM_v27.zip [3.67 KiB]
80 krát

_________________
ZX Spectrum, Amiga
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ondra - ViLi ROM
PříspěvekNapsal: 03 bře 2018, 13:41 
Offline
Kecka

Registrován: 13 zář 2015, 19:56
Příspěvky: 48
Bydliště: Jirny
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times
Mám dotaz ohledně ViLi ROM: musí být v 2716 pamětech nebo by měly fungovat i v 27C64A?

Já mám totiž ve své replice ONDRY ROMky s MIKOSem (tj. 27C64)a vestavěným basicem a chtěl jsem oživit OndraSD. Tak jsem vypálil ViLi ROM do 27C64A (nechtělo se mi pájet propojku) a ani ťuk. Přehození pozic nepomohlo, stejně se chovají ROM uvedené v předchozím příspěvku i od Dexe.

Kde je ten zakopaný pes?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ondra - ViLi ROM
PříspěvekNapsal: 04 bře 2018, 20:32 
Offline
Kecka

Registrován: 13 zář 2015, 19:56
Příspěvky: 48
Bydliště: Jirny
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times
Tak zakopaný pes tkví v tom, že 2k ROMky se v 8k prostoru 4x zrcadlí a ViLisoft toho nějak využívá. (Ne fakt nebudu zkoumat jak a proč a jestli tím ušetřil 3 bajty - mě to stálo 2 hodiny života úplně na.ovno).
Takže nakopírovat 2k obsah do 8k epromky 4x za sebou a běží to.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz