OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrujte se zde!

Právě je 15 lis 2018, 11:55

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 141 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Oldcomp ftp v0.2.0
PříspěvekNapsal: 10 kvě 2018, 09:21 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7527
Bydliště: Praha
Has thanked: 947 times
Been thanked: 886 times
Už se to tu jednou řešilo. Nějaký veřejný seznam je nevhodný v tom smyslu, že kdejaký dobroser by se pak mohl ozvat, že je tam něco legenálně šířeno. Teď jsme spíš ve fázi, v které by bylo fajn na FTP nahrávat. Čili vidíš prázdno? Šup zúčastni se uploadovací akce :-)

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Oldcomp ftp v0.2.0
PříspěvekNapsal: 10 kvě 2018, 12:10 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 2082
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 66 times
Been thanked: 145 times
No tak dobroser se tam nedostane ne? Je tam heslo. Stacilo by zobrazit velikost adresaru. To jde v total commandru nejak zobrazovat.

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Oldcomp ftp v0.2.0
PříspěvekNapsal: 10 kvě 2018, 12:44 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 06 říj 2015, 16:37
Příspěvky: 1767
Bydliště: Praha východ
Has thanked: 11 times
Been thanked: 125 times
Jack_Free píše:
No, jen se zeptám, nebylo by možné exportovat nějak obsah FTP do nějakého .TXT souboru, kde by byl seznam a velikost adresářů.
Abych měl přehled co tam je, a nemusel bych procházet všechny složky a do každé nahlížet co obsahuje.
Když je většina zatím stejně prázdná.
Případně jde to nějak řešit v Total Commandru který používám.
Když stisknu mezerník na adresáři na mém disku, zobrazí se velikost adresáře, ale na FTP to nefunguje.
Dík za radu.


Do txt souboru asi ne, to by mistic nedělal nic jiného, než by neustále ten txt sobor updatoval. ale asi by šla udělat databáze MySQL souborů, kde by byly pole:

název souboru, velikost, datum, adresář a popis

Přčes tuto databázi by šlo snadno hledat. Vyhledávací program v PHP a databáze by byla přístupná jen těm, kteří mají username a password.

_________________
Hyperinzerce - historické počítače

ComputerAsylum WEB: http://www.computerasylum.co.uk
Twitter: https://twitter.com/COMPUTERASYLUM
Zprávy: https://www.euronews.com/ https://www.aljazeera.com/
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Oldcomp ftp v0.2.0
PříspěvekNapsal: 10 kvě 2018, 12:55 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7527
Bydliště: Praha
Has thanked: 947 times
Been thanked: 886 times
To by asi šlo s tou mysql, ale nevím, jak na to.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Oldcomp ftp v0.2.0
PříspěvekNapsal: 10 kvě 2018, 13:05 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 06 říj 2015, 16:37
Příspěvky: 1767
Bydliště: Praha východ
Has thanked: 11 times
Been thanked: 125 times
Napsat tu databázi je bez problémů, práce tak na 2 hodiny. Hlavně vymyslet, aby se to samo updatovalo, buď při každém FTP uploadu nebo jednorázově spuštěním nějaké procedury. Zkusím něco vymyslet.

_________________
Hyperinzerce - historické počítače

ComputerAsylum WEB: http://www.computerasylum.co.uk
Twitter: https://twitter.com/COMPUTERASYLUM
Zprávy: https://www.euronews.com/ https://www.aljazeera.com/
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Oldcomp ftp v0.2.0
PříspěvekNapsal: 10 kvě 2018, 13:51 
Offline
Radil

Registrován: 27 zář 2014, 22:56
Příspěvky: 424
Has thanked: 363 times
Been thanked: 197 times
computerasylum píše:
Do txt souboru asi ne, to by mistic nedělal nic jiného, než by neustále ten txt sobor updatoval. ale asi by šla udělat databáze MySQL souborů, kde by byly pole:

název souboru, velikost, datum, adresář a popis

Přčes tuto databázi by šlo snadno hledat. Vyhledávací program v PHP a databáze by byla přístupná jen těm, kteří mají username a password.


Není ta databáze trochu kanon na vrabce? Jak se k ní vlastně hlásit - to chcete vystrčit port mysql do internetu?
Mě by přišlo jednodušší udělat ten soubor přes find v cronu a generovat ho jednou denně. Vyhledávání v textovém souboru zvládne pohodlně každý.

_________________
ZX Spectrum DELTA, D80, XY4150
DOS Programming, Win32 API Programming
OldComp GitHub
PGP: A6EA 1F93 EF6B D8D1 35AD B6D7 1E79 73E5 1B28 17F9


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Oldcomp ftp v0.2.0
PříspěvekNapsal: 10 kvě 2018, 14:53 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7527
Bydliště: Praha
Has thanked: 947 times
Been thanked: 886 times
Hele, mě je to celkem jedno. Ano aktualizace jednou denně, vygerenovaný automaticky nějaký txt v pub. Klidně. Ale já si nic takového nenapíšu. Takže když někdo udělá script, o který se nebudu muset starat a řekne mi, kam ho umístit a jak zařídit, aby se po restartu sám spustil, tak pohoda a nebráním se tomu.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Oldcomp ftp v0.2.0
PříspěvekNapsal: 10 kvě 2018, 16:04 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 06 říj 2015, 16:37
Příspěvky: 1767
Bydliště: Praha východ
Has thanked: 11 times
Been thanked: 125 times
mě přijde MySQL a PHP celkem jednoduché. Dokážu na dálku přečíst celou strukturu OC FTP serveru s podadresářemi a soubory. Koukal jsem, že tam, je adresářů a podadresářů jak nasr.... :) V mnoha nic není. Ale o to nejde. Základní PROBLÉM je úplně jinde. Totiž: lidé si tam FTPčkují soubory do různých adresářů, některé jsou ZIP, jiné PDF, ... OK. nějak je nazvou... no dobře, ale ten název je jediné vodítko, jediná informace pro vyhledávání něčeho, čehokoliv. Tzn, že pokud někdo něco FTPčkuje a nenazve to velmi detailně, popisně, pak se to nevyhledá (leda listingem).
Ale v PHP můžu nechat hledat třeba přes nějaká slova. Například nechat hledat soubory, které se týkají myši Logitec. Jestliže napíšu "logitec", dostanu ve výsledku všechny soubory v jejichž názvu je slovo logitec. Když však autor, který FTPčkuje soubor , jej nazve jen "mouse driver", pak pro absenci slova "logitec" nebude soubor nalezen.

Jak se k tomu vyhledávači dostat? Normálně přes usrname a password pokud to má být chráněno jen pro uživatele OC, pokud to má být zcela veřejné, pak i bez username a passwordu. Prostě to je html stránka, kde je okénko, kde napíšeš co hledáš a stiskneš knoflík.

Naprostá obdoba této stránky, týkající se manuálů k měřícím přístrojům:

http://www.jplabs.co.uk/dbase/instruments-number-selection.php


Jiná věc, koukal jsem na adresář "datasheets". Ačkoliv toho tam moc není, mě se osvědčila zcela jiná struktura a to podle firem, nikoliv podle zaměření datasheetu. Pouze u datasheetů k číslicovým obvodům je dobré zvolit strukturu podadresářů asi takto:

řada 74xx-
-LS
-ALS
-AC, ACT
-HC, HCT
:
:
atd. , a k souborům psát název firmy.

U všech ostatních datasheetů pak třídění podle firem, protože jsou tisíce integrovaných obvodů, které jsou podle funkce v podstatě nezařaditelné. Naopak u mnoha firem je podle názvu firmy jasné, co ta firma vyrábí a co lze v seznamu datasheetů té firmy nalézt.

_________________
Hyperinzerce - historické počítače

ComputerAsylum WEB: http://www.computerasylum.co.uk
Twitter: https://twitter.com/COMPUTERASYLUM
Zprávy: https://www.euronews.com/ https://www.aljazeera.com/
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Oldcomp ftp v0.2.0
PříspěvekNapsal: 10 kvě 2018, 17:49 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7527
Bydliště: Praha
Has thanked: 947 times
Been thanked: 886 times
Protože máte možnost vytvářet adresáře, tak navrhuji, abys CA udělal nějakou strukturu a napsal pravidla, jak tam nahrávat. Podle toho se pak přesunou ty stávající datasheety do správného a další už lidi budou vědět, kam cpát. Co ty na to?
K nějakému html vyhledávání bych si představoval nějakou neprůstřelnou captchu, protože jinak ten comp nebude dělat nic jiného.
Každopádně pro naše účely určitě stačí nějaký txt soubor jako výstup, který si člověk stáhne a ten si projede. Obávám se, aby aktulizování seznamu v SQL nevytěžovala chudítko minicomp na maximum.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Oldcomp ftp v0.2.0
PříspěvekNapsal: 10 kvě 2018, 18:05 
Offline
Profík

Registrován: 12 kvě 2013, 18:31
Příspěvky: 752
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 648 times
Been thanked: 50 times
To je boží, jak se to ftýpko rozrůstá! Kdy se bude moct začít žádat o přístup pro downloadéry?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Oldcomp ftp v0.2.0
PříspěvekNapsal: 10 kvě 2018, 18:35 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7527
Bydliště: Praha
Has thanked: 947 times
Been thanked: 886 times
Úplně jsi to nepochopil :-) O přístup si můžeš zažádat už nyní a klidně stahovat. Free stahování je i u "ocuser/ocuser", ale počet připojení na tenhle účet je omezený na 2. Čili najít volný slot bude fuška. Třeba teď si někdo stahuje jako ocuser hry na PC :-)

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Oldcomp ftp v0.2.0
PříspěvekNapsal: 10 kvě 2018, 22:22 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7527
Bydliště: Praha
Has thanked: 947 times
Been thanked: 886 times
Dosavadně nahrané PC hry pročistěny od bordelu a duplicit. Pokračuji v nahrávání z dalšího (vlastního) zdroje. Pak mě čeká kompletace ještě ze dvou dalších.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Oldcomp ftp v0.2.0
PříspěvekNapsal: 12 kvě 2018, 11:18 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 06 říj 2015, 16:37
Příspěvky: 1767
Bydliště: Praha východ
Has thanked: 11 times
Been thanked: 125 times
misticjoe píše:
Protože máte možnost vytvářet adresáře, tak navrhuji, abys CA udělal nějakou strukturu a napsal pravidla, jak tam nahrávat. Podle toho se pak přesunou ty stávající datasheety do správného a další už lidi budou vědět, kam cpát. Co ty na to?
K nějakému html vyhledávání bych si představoval nějakou neprůstřelnou captchu, protože jinak ten comp nebude dělat nic jiného.
Každopádně pro naše účely určitě stačí nějaký txt soubor jako výstup, který si člověk stáhne a ten si projede. Obávám se, aby aktulizování seznamu v SQL nevytěžovala chudítko minicomp na maximum.


OK, TXT struktura lze generovat jednoduše v PHP příkazem ftp_connect. Na to nemusí být MySQL. Tedy každý kdo má FTP přístup a má na svém počítači PHP, může si TXT strukturu kdykoliv vygenerovat. trvá to zlomek vteřiny a server to nijak nezatíží.
Druhou možností jak generovat TXT přehled je skript na serveru a TXT soubor náslkedně stahnout k tazateli. To už ale je download a ten zabere čas. Vše má své výhody a nevýhody.

Struktura pro datasheety - jak jsem psal - podle firem. Prostě na každém datasheetu je název firmy. Takže například:

- datasheety
a pod tím podadresáře
- Chips Technology
- Tesla
- RFT
- Intel
- AMD
- Western Digital
- Mitsumi

Nemusíte zakládat všechny hned najednou, hned teď, v obavách, aby to bylo seřazené podle abecedy, že když někdo přidá další později, že už nebude podle abecedy. Server si to stejně setřídí po svém a v FTP to uvidíte podle názvu.

Do těch firemních adresářů pod datasheety mám na mysli dávat datasheety o součástkách a dílech, ne o počítačích jako je Amiga, Commodore atd. Jde totiž o to, že když by jste dali i´datashee o floppy Mitsumui (kterou máte v počítači SGI) do adresáře SGI, tak ji tam asi sotva bude někdo hledatr (když to nemáte v databázi SQL) a někdo další by mohl tentýž datasheet nahrát třeba do adresáře Commodor, protože jeho Commodore má tsaké Mitsumi floppy....
To samé se součástkama.

K těm součstkám, koukám teď, že tam jsou třeba voltage regulators... No dobře, ale řadu obvodů, nejen voltage regulatos, dělá více firem pod stejným typem a ty obvody se kvalitativně v parametrech liší, někdy dokonce i prohozením vývodů. Proto tedy preferuji třídění podle firem.
Pouze u logických obvodů naopak podle druhu, kastegorie a k datasheetu napsat firmu. U logicvkých obvodů jde spíše o čitelnost datasheetů. Osobně nemám rád datasheety NXP, raději mám Philips nebo Fairchild. Texas také ujde, National Semiconductor má také dobré datasheety.

_________________
Hyperinzerce - historické počítače

ComputerAsylum WEB: http://www.computerasylum.co.uk
Twitter: https://twitter.com/COMPUTERASYLUM
Zprávy: https://www.euronews.com/ https://www.aljazeera.com/
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Oldcomp ftp v0.2.0
PříspěvekNapsal: 12 kvě 2018, 11:56 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 18 čer 2013, 19:26
Příspěvky: 2220
Has thanked: 82 times
Been thanked: 314 times
A jak například budeme hledat datasheet k disketovce zamontované v SGI, když nevíme, kdo je její výrobce? Nebo když nás budou zajímat pouze datasheety komponent montovaných do SGI, jak je vyfiltrujeme?

_________________
www.zxsparrow.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Oldcomp ftp v0.2.0
PříspěvekNapsal: 12 kvě 2018, 20:02 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 06 říj 2015, 16:37
Příspěvky: 1767
Bydliště: Praha východ
Has thanked: 11 times
Been thanked: 125 times
Otázka: Proč hledám komponenty právě do SGI? Asi proto, že se něco v SGI porouchalo a tedy mám k dispozici servisní manuál a v něm mám napsané součásti. Anebo něco porouchaného z SGI demontuju, zjistím co to je, obvykle je to na té věci napsáno (nálepka, potisk) a pak jdu hledat data té věci od onoho výrobce, abych zjistil čím to nahradit.

Pokud by jste to chtěli mít tak "komfortníL, že pouze naspíšete "SDGI" a on se zobrazí seznam všeho co je na serveru k SGI, tak tam holt bude muset být ta MySQL databáze :D

_________________
Hyperinzerce - historické počítače

ComputerAsylum WEB: http://www.computerasylum.co.uk
Twitter: https://twitter.com/COMPUTERASYLUM
Zprávy: https://www.euronews.com/ https://www.aljazeera.com/
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 141 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz