OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 17 pro 2018, 04:02

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 141 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Oldcomp ftp v0.2.0
PříspěvekNapsal: 14 bře 2018, 15:27 
Offline
Kecálek

Registrován: 17 kvě 2017, 11:13
Příspěvky: 78
Bydliště: Nováky, SK
Has thanked: 84 times
Been thanked: 11 times
Jiiira píše:
misticjoe píše:
Pokud se někdo další cítí, že má pěkný archív, z kterého bude krmit další platformy, nechť se přihlásí via SZ.
Otkin píše:
Takže projektu držím palce a verím, že aj my, plebs, budeme mať časom prístup.
Mně ta Misticova formulace připadá celkem srozumitelná, tobě ne? ;)


Odpovedal som Misticjoeovi, tak snáď som to objasnil. :)

_________________
8-bit
:atari:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Oldcomp ftp v0.2.0
PříspěvekNapsal: 14 bře 2018, 15:40 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7602
Bydliště: Praha
Has thanked: 961 times
Been thanked: 892 times
No tak je jasné, že další nahrávající se musí podívat, zda už tam ty věci nejsou. :-) Nahrávači mají práva na mkdir a up. Nemusí používat adresář PUB, tím pádem to usnadňuje orientaci.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Oldcomp ftp v0.2.0
PříspěvekNapsal: 14 bře 2018, 19:05 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7602
Bydliště: Praha
Has thanked: 961 times
Been thanked: 892 times
misticjoe píše:
Jsem si trochu sám naběhl. Mám spoustu vytříděného softu a her, ale samozřejmě v RAR. A to není pěkné.
Neznáte někdo nějaký způsob, jak konvertovat RAR do ZIPu, tak aby to vzalo všechny soubory i v podadresářích?


Si odpovím sám - umí to elegantně WinRAR. Rychle a ještě po sobě uklidí. Paráda.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Oldcomp ftp v0.2.0
PříspěvekNapsal: 14 bře 2018, 19:47 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7602
Bydliště: Praha
Has thanked: 961 times
Been thanked: 892 times
JohnBlbec píše:
co takhle jeste pridat adresar "datasheets". obcas uz je dost problem nejake info o starsich soucastkach najit a verim, ze nekteri z vas maji plno takovych uzitecnych informaci nasyslene nekde doma na disku a chteli by se podelit. co?

Navrhni nějaké smysluplné následné dělení, aby se to neválelo na jedné hromadě a není problém.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Oldcomp ftp v0.2.0
PříspěvekNapsal: 14 bře 2018, 23:06 
Offline
Radil

Registrován: 26 dub 2015, 19:26
Příspěvky: 393
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 1 time
Been thanked: 35 times
Nad tím jsem před časem taky uvažoval. Mám Prolianty ML350 G4, jedoucí pod Win2K3. Mám (měl jsem) 3 veřejné adresy, běžně jedoucí připojení 20mbps/20mbps, často i více. Nepodařilo se mi ale FTP na tomhle stroji rozjet, tak jsem to vzdal. A datashetů je tady pár stovek GB. Předpokládal jsem, že zveřejním adresář a stroj zapnu podle požádání. Přece jen nemám elektrárnu a server bere kolem 350W.
Teď budu přecházet k jiném providerovi, ale protože také uvažuje jeden ze svých vysílačů u mne na střeše, tak by se s tím možná dalo něco dělat. Jen zprovoznit to FTP? Už to zkoušel z okolí jeden profík správce sítě ale neuspěl.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Oldcomp ftp v0.2.0
PříspěvekNapsal: 14 bře 2018, 23:22 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 06 říj 2015, 16:37
Příspěvky: 1840
Bydliště: Praha východ
Has thanked: 11 times
Been thanked: 137 times
misticjoe píše:
JohnBlbec píše:
co takhle jeste pridat adresar "datasheets". obcas uz je dost problem nejake info o starsich soucastkach najit a verim, ze nekteri z vas maji plno takovych uzitecnych informaci nasyslene nekde doma na disku a chteli by se podelit. co?

Navrhni nějaké smysluplné následné dělení, aby se to neválelo na jedné hromadě a není problém.



Knihovnu datashetu k součástkám a manuálům k přístrojům a počítačům mám. Je v ní necelých 28 tisíc souborů v PDF. Svého času byla otevřená pro veřejnost, jenže to vedlo k takovému masivnímu stahování, že jsem to musel zarazit. Dnes jsou tedy manuály a datasheety vždy jen na dotaz.
Link na moji knihovnu
http://www.jplabs.co.uk/library.html

Přidám tam tedy ještě link na vyhledávání datasheetů ...

_________________
Hyperinzerce - historické počítače

ComputerAsylum WEB: http://www.computerasylum.co.uk
Twitter: https://twitter.com/COMPUTERASYLUM
Zprávy: https://www.euronews.com/ https://www.aljazeera.com/
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Oldcomp ftp v0.2.0
PříspěvekNapsal: 15 bře 2018, 06:50 
Offline
Radil

Registrován: 14 říj 2013, 22:12
Příspěvky: 309
Has thanked: 188 times
Been thanked: 15 times
no, delit datasheety podle typu soucastky mne prijde prilis pracne, takze ja osobne bych pdf pojmenoval vzdy podle soucastky (obvykle title datasheetu) a pak vytvoril adresarovou strukturu nasledne:

0-9 ... pro datasheety zacinajici cislem
A ..... pro datasheety zacinajici pismenem A
B ..... atd. atd.

nekde se muze stat, ze bude v adresari prilis mnoho souboru, coz by zpomalovalo dir list, tak muzeme pridavat adresare jako A1, A2, atd. a omezit pocet souboru v adresari treba jen na 100 (toto cislo je treba vybalancovat pozdeji).

mnohem uzitecnejsi nez adresarova strukura bude nejaky index file, kde bude seznam vsech datasheetu a ve kterem adresari je clovek muze najit a hlavne ho udrzovat up-to-date, takze asi nejaky sikovny cron taks a spoustet ho kazdy den v noci (mozna i casteji dle potreby).

jinak doufam, ze kdyz tady mluvite o ftp, tak mate na mysli spise sftp. vyhody snad vsichni zname :-)

misticjoe píše:
JohnBlbec píše:
co takhle jeste pridat adresar "datasheets". obcas uz je dost problem nejake info o starsich soucastkach najit a verim, ze nekteri z vas maji plno takovych uzitecnych informaci nasyslene nekde doma na disku a chteli by se podelit. co?

Navrhni nějaké smysluplné následné dělení, aby se to neválelo na jedné hromadě a není problém.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Oldcomp ftp v0.2.0
PříspěvekNapsal: 15 bře 2018, 08:49 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 18 čer 2013, 19:26
Příspěvky: 2244
Has thanked: 83 times
Been thanked: 323 times
Moje "sbírka" datasheetů sice není tak rozsáhlá, jako ComputerAsylumova, ale mám ji adresářově rozdělenou podle druhu součástky - "EPROMky", "SRAMky", "RTC čipy", "stabilizátory", atd. atd.

Je to šikovnější v případech, kdy člověk neví přesně typ (což je většinou ;) ), ale ví, o jakou součástku šlo. Naopak, pokud vím přesně typ, tak vyhledávání podle řetězce umí i Total Commander 8-) a adresářové rozdělení podle písmen tím pádem pro mě neznamená žádný přínos...

_________________
www.zxsparrow.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Oldcomp ftp v0.2.0
PříspěvekNapsal: 15 bře 2018, 09:51 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7602
Bydliště: Praha
Has thanked: 961 times
Been thanked: 892 times
Inu pánové, a kolik ty datasheety mají? :-) Docela jsem se vyděsil u jjilekova "stovky gigabytů". FTP zatím běží na 500GB disku, což by mělo stačit na drtivou většinu softu u non-PC miláčků. Výhledově počítám s větším diskem už jen kvůli PC sekci, která je rozbobtnalá. Tak jestli s datasheety nepočkat na potom.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Oldcomp ftp v0.2.0
PříspěvekNapsal: 15 bře 2018, 10:02 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 18 čer 2013, 19:26
Příspěvky: 2244
Has thanked: 83 times
Been thanked: 323 times
Já bych ani nebyl pro to, rovnou tam nahrnout všechno, co každý má - to je nesmysl. Moje "sbírka" má jen cca 1.5 GB a ani tak bych ji tam necpal celou... jen datasheety těch součástek, které buď používám (ve Sparrowovi například), nebo které považuju za perspektivní, či použitelné pro ostatní...

Na druhou stranu, měl bys aspoň (další) argument pro domácí debatu na téma "nutně si musím koupit novej disk"... :P

_________________
www.zxsparrow.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Oldcomp ftp v0.2.0
PříspěvekNapsal: 15 bře 2018, 11:17 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7602
Bydliště: Praha
Has thanked: 961 times
Been thanked: 892 times
To doma řešit nemusím. Spíš se tady ladí stále první porodní bolesti. Někomu připojení na FTP funguje bez problémů, jiný nedostane ani directory list, další nemůže nahrávat... Bych se z toho potentoval. Nakonec se naštvu a linuch půjde do světa a vrátím se k fillezille a win7...

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Oldcomp ftp v0.2.0
PříspěvekNapsal: 15 bře 2018, 11:32 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 18 čer 2013, 19:26
Příspěvky: 2244
Has thanked: 83 times
Been thanked: 323 times
Obrať se o radu k Cygnusovi, to je machr na linuxy...

_________________
www.zxsparrow.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Oldcomp ftp v0.2.0
PříspěvekNapsal: 15 bře 2018, 11:46 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7602
Bydliště: Praha
Has thanked: 961 times
Been thanked: 892 times
Tak Suksoft už funguje. Zbývá pořešit, proč to Mrafovi nevypíše ani directory list. Ale mám takové podezření, že trochu mlží a nezkouší to ani z compu, ale jen z telefonu.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Oldcomp ftp v0.2.0
PříspěvekNapsal: 15 bře 2018, 13:43 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 05 dub 2013, 14:29
Příspěvky: 1835
Bydliště: Starý Vestec
Has thanked: 293 times
Been thanked: 276 times
Už mi to jede, moh zato windows firewall.

_________________
Amiga Sinclair Didaktik Sam_Coupé Enterprise SAM440ep μA1 PegasosII MacBook_Air Mac_Mini_MOS CPC Atari MSX Acorn C64 PC PSP PS3

http://party.oldcomp.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Oldcomp ftp v0.2.0
PříspěvekNapsal: 15 bře 2018, 14:06 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7602
Bydliště: Praha
Has thanked: 961 times
Been thanked: 892 times
Aha. Další užitečné info. U Otkina momentálně pracujeme s tezí, že Krusader není vhodný pro nahrávání souborů. Ale uvidíme, jak to dopadne.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 141 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz