OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 22 črc 2018, 13:52

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 08 črc 2018, 21:45 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 29 čer 2013, 15:52
Příspěvky: 1414
Has thanked: 15 times
Been thanked: 233 times
Sice jen konverze, ale staci to pekne poupravit v grafickem editoru (MULTIARTIST) a nebude to mit chybu... Casti obrazu lze na ZX primo vystrihnout a pouzit jako sprajt... napriklad...

U obrazku ze hry STUNT RUNNER (ten ruzovej tunel) muzete videt defekty ve forme horizontalnich pruhu v obraze. To je dano tim, ze konvertor na PC to prevadi jako bezny gigascreen, ale ony se v interlace barvy nemichaji, ale zobrazuji jako dva ruzne barevne mensi pixely pod sebou. A je rozdil mezi tim, kdy michate zlutou v prvni vram a cervenou v druhe vram oproti opaku, kdy je cervena v prvni a zluta v druhe vram. A ptate se proc ? Protoze kazda vram je o pulpixel posunuta vertikalne. Takze v obrazku staci barvy mezi vramkama na potrebnych mistech prohodit a pruhy z obrazu zmizi.


Přílohy:
IMG_20180708_191347_resized_20180708_103350009.jpg
IMG_20180708_191347_resized_20180708_103350009.jpg [ 128.61 KiB | Zobrazeno 169 krát ]
IMG_20180708_222046_resized_20180708_103346021.jpg
IMG_20180708_222046_resized_20180708_103346021.jpg [ 129.75 KiB | Zobrazeno 169 krát ]
IMG_20180708_221705_resized_20180708_103349659.jpg
IMG_20180708_221705_resized_20180708_103349659.jpg [ 104.12 KiB | Zobrazeno 169 krát ]

_________________
http://velesoft.speccy.cz/


Naposledy upravil VELESOFT dne 08 črc 2018, 22:07, celkově upraveno 1
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 08 črc 2018, 21:48 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 29 čer 2013, 15:52
Příspěvky: 1414
Has thanked: 15 times
Been thanked: 233 times
Tohle vypada taky pekne. Neni ani tak dulezity cely obrazek, ale spis nektere detaily grafiky, ty pak lze pouzit jinde.

A zde link se spustitelnym snapshotem pro kazdy obrazek, vcetne zdrojaku v assembleru Prometheus
https://velesoft.speccy.cz/other/LCD_mode_examples_012.zip

Kdo mate doma moznost pripojit ZX128/+2/+2A k LCD TV (idealne nejaka s vyssim rozlisenim), odzkousejte. Vseobecne by melo platit, ze TV s vyssim rozlisenim skladaji ZX pixely z vetsiho poctu obrazovych bodu, takze po rozpuleni zx pixelu v HI-RES rezimu nejsou tolik znatelne rozdily ve vysce (pak by barva s vyssima pixelama mela prevahu). Idealne tedy TV s minimalne 720p a koukat se na ni z dalky, nebo nejlepe co nejmensi uhlopricka LCD TV v kombinaci s vyssim rozlisenim.


Přílohy:
IMG_20180708_221608_resized_20180708_103347337.jpg
IMG_20180708_221608_resized_20180708_103347337.jpg [ 119.65 KiB | Zobrazeno 169 krát ]
IMG_20180708_221502_resized_20180708_103346892.jpg
IMG_20180708_221502_resized_20180708_103346892.jpg [ 122.74 KiB | Zobrazeno 169 krát ]
IMG_20180708_221638_resized_20180708_103348311.jpg
IMG_20180708_221638_resized_20180708_103348311.jpg [ 87.44 KiB | Zobrazeno 169 krát ]

_________________
http://velesoft.speccy.cz/


Naposledy upravil VELESOFT dne 08 črc 2018, 22:36, celkově upraveno 1
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 08 črc 2018, 22:31 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 20 úno 2017, 00:17
Příspěvky: 302
Has thanked: 4 times
Been thanked: 10 times
Já své Spectrum na LCD nikdy připojovat nehodlám. Koneckonců kromě 4:3 LCD monitoru s VGA kšandou ani LCD TV nemám. A interlace je zlo.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 08 črc 2018, 22:39 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 29 čer 2013, 15:52
Příspěvky: 1414
Has thanked: 15 times
Been thanked: 233 times
tommik píše:
Já své Spectrum na LCD nikdy připojovat nehodlám. Koneckonců kromě 4:3 LCD monitoru s VGA kšandou ani LCD TV nemám. A interlace je zlo.


Interlace na TV, ktera blika je zlo, to souhlasim. Toto je pro neCRTckove TV pouze. A tech uz je dnes vetsina, kdyz uz se CRT nevyrabi, neopravuje a je jich mensina.

_________________
http://velesoft.speccy.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09 črc 2018, 00:01 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7150
Bydliště: Praha
Has thanked: 858 times
Been thanked: 828 times
Tak jako já FullHD nemám. Mám HD ready pro 16bity a jako hlavní telku klasiku 4K. Zítra zkusím připojit 128čku na ni, ale jaký bude výsledek na té 142cm obrazovce, to netuším.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09 črc 2018, 04:31 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 29 čer 2013, 15:52
Příspěvky: 1414
Has thanked: 15 times
Been thanked: 233 times
misticjoe píše:
Tak jako já FullHD nemám. Mám HD ready pro 16bity a jako hlavní telku klasiku 4K. Zítra zkusím připojit 128čku na ni, ale jaký bude výsledek na té 142cm obrazovce, to netuším.


Neva, ja taky pouzivam HD ready a hlavni mam 4K, akorat s podstatne mensi uhloprickou 102cm. Pixely budou mega, lepsi na to koukat pekne z dalky.

_________________
http://velesoft.speccy.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz