OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 16 led 2018, 10:05

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: 3D tisk krabičky pro General sound
PříspěvekNapsal: 04 led 2018, 09:35 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 24 bře 2014, 07:10
Příspěvky: 89
Has thanked: 16 times
Been thanked: 33 times
Ahojte, je zde mezi spektristy někdo, kdo má možnost 3D tisku a byl by případně ochoten?

Šlo by o krabičku na General sound. Cca 150x60x20.

Pro zajímavost, v čem se kreslí předloha pro 3d tisk, je to složité?

Diky

Hood

_________________
http://hood.speccy.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: 3D tisk krabičky pro General sound
PříspěvekNapsal: 04 led 2018, 11:29 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1133
Bydliště: Praha
Has thanked: 72 times
Been thanked: 146 times
Tisk problem neni, ale ten model ano, musis byt proste alespon trochu 3D modelar. Muzes to udelat v cem chces, v cem umis. Ja jsem si oblibil OpenScad, tam model vznika "programovanim", coz je mi takove blizke. Jeste zkousim FreeCAD a SketchUP, ale neni to zrovna na chvili.

Pokud by ses do toho pustil, tak je dobre premysler, jak se ten model bude tisknou. Tedy ktera strana bude lezet a ze neni mozne (mozne ano, ale rozumne ne) tisknout do vzduchu, ale jen na podklad, nebo podperu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tisk krabičky pro General sound
PříspěvekNapsal: 05 led 2018, 07:10 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 24 bře 2014, 07:10
Příspěvky: 89
Has thanked: 16 times
Been thanked: 33 times
Doda píše:
Tisk problem neni, ale ten model ano, musis byt proste alespon trochu 3D modelar. Muzes to udelat v cem chces, v cem umis. Ja jsem si oblibil OpenScad, tam model vznika "programovanim", coz je mi takove blizke. Jeste zkousim FreeCAD a SketchUP, ale neni to zrovna na chvili.

Pokud by ses do toho pustil, tak je dobre premysler, jak se ten model bude tisknou. Tedy ktera strana bude lezet a ze neni mozne (mozne ano, ale rozumne ne) tisknout do vzduchu, ale jen na podklad, nebo podperu.


Diky, ty jo, asi to nebude takový sranda jako napsat ve Wordu text a zmáčknout ctrl+p.

_________________
http://hood.speccy.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tisk krabičky pro General sound
PříspěvekNapsal: 05 led 2018, 08:28 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:27
Příspěvky: 1065
Has thanked: 206 times
Been thanked: 202 times
Nedavno mi neco tisknul Tritol, krabicku podobnych rozmeru, jake chces ty, ale moc se to nepovedlo a temer se rozpada. To bylo ale z uz hotoveho modelu stazeneho z internetu. Ja jsem delal v Blenderu, ale nez jsem se s tim naucil, tak ubehlo hodne vody a uz jsem zase vsechno zapomnel, protoze jsem s tim uz minimalne rok nedelal.

Mimochodem Hoode, shani te Wixet ohledne tvych stranek na speccy.cz, ozvi se mu!

_________________
Have you played ATARI today?
blog.factor6.cz | about.me | 8-bitstuff.com | soundcloud | bandcamp


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tisk krabičky pro General sound
PříspěvekNapsal: 05 led 2018, 09:07 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 22 kvě 2013, 20:14
Příspěvky: 1754
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 176 times
Been thanked: 315 times
Doda píše:
neni mozne (mozne ano, ale rozumne ne) tisknout do vzduchu, ale jen na podklad, nebo podperu.
Tak to by ma blizsie zaujimalo, ako sa da tisknout do vzduchu ???


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tisk krabičky pro General sound
PříspěvekNapsal: 05 led 2018, 09:54 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 24 bře 2014, 07:10
Příspěvky: 89
Has thanked: 16 times
Been thanked: 33 times
Factor6 píše:
Nedavno mi neco tisknul Tritol, krabicku podobnych rozmeru, jake chces ty, ale moc se to nepovedlo a temer se rozpada. To bylo ale z uz hotoveho modelu stazeneho z internetu. Ja jsem delal v Blenderu, ale nez jsem se s tim naucil, tak ubehlo hodne vody a uz jsem zase vsechno zapomnel, protoze jsem s tim uz minimalne rok nedelal.

Mimochodem Hoode, shani te Wixet ohledne tvych stranek na speccy.cz, ozvi se mu!


Už jsem mu psal dík.

No, já jsem si to myslel, že už nakreslit tu krabka ve 3D není žádná sranda. Asi seženu nějakou nejbližší rozměrově krabičku a tu na to GSko nasadim. Díky všem za postřehy.

_________________
http://hood.speccy.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tisk krabičky pro General sound
PříspěvekNapsal: 05 led 2018, 09:58 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1133
Bydliště: Praha
Has thanked: 72 times
Been thanked: 146 times
Busy píše:
Doda píše:
neni mozne (mozne ano, ale rozumne ne) tisknout do vzduchu, ale jen na podklad, nebo podperu.
Tak to by ma blizsie zaujimalo, ako sa da tisknout do vzduchu ???


Do urcite miry jdou udelat "mosty", tedy jde tisknout mezi dva pilire (podpery na krajich), treba vicko krabicky, pod kterym nic neni. Zalezi na mnoha vecech, ale u me (tiskarna Rebel II, tisknu z ABS) jde udelat asi 30mm v pouzitelnem vzhledu.

I kdyz to nejak jde, tak se tomu kazdy snazi vyhnout, protoze to neni uplne optimalni. Vetsinou si to navrhnes tak, aby nic podobneho nevznikalo, nebo si udelas podpery (pripadne to nechas udelat automaticky program, ktery generuje povely pro tiskarnu), ktere pozdeji ulames (tisknou se tak, aby se to uplne neprilepilo).

Take jde tisknout pod urcitym zapornym uhlem, takze vytisknes treba i objekt s vodorovnym kruhovym otvorem (dira na sroub). To se umi uzavrit celkem obstojne.


Naposledy upravil Doda dne 05 led 2018, 10:12, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D tisk krabičky pro General sound
PříspěvekNapsal: 05 led 2018, 10:04 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 20:39
Příspěvky: 1133
Bydliště: Praha
Has thanked: 72 times
Been thanked: 146 times
hood píše:
Doda píše:
Tisk problem neni, ale ten model ano, musis byt proste alespon trochu 3D modelar. Muzes to udelat v cem chces, v cem umis. Ja jsem si oblibil OpenScad, tam model vznika "programovanim", coz je mi takove blizke. Jeste zkousim FreeCAD a SketchUP, ale neni to zrovna na chvili.

Pokud by ses do toho pustil, tak je dobre premysler, jak se ten model bude tisknou. Tedy ktera strana bude lezet a ze neni mozne (mozne ano, ale rozumne ne) tisknout do vzduchu, ale jen na podklad, nebo podperu.


Diky, ty jo, asi to nebude takový sranda jako napsat ve Wordu text a zmáčknout ctrl+p.


Neni, ale ten model a samotny tisk jsou dve ruzne veci, i kdyz ne uplne nepropojene. Kdyby jsi na to mle naladu, ten OpenSCAD si zkus, to jde za jeden vecer nejak zvladnout a vubec to neni spatne. Sklada model z ruznych primitiv ktere scitas a odcitas. Navic ten jazyk umi i promenne, smycky, funkce, rozhodovani a nevim co dalsiho, takze jsou generovat celkem zajimave objekty.

https://www.google.cz/search?q=openscad ... 80&bih=919


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz