OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 18 čer 2018, 10:53

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: nefunkční DivIDE 57c
PříspěvekNapsal: 01 pro 2017, 13:28 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7035
Bydliště: Praha
Has thanked: 841 times
Been thanked: 816 times
Vzhledem k tomu, že mám DivIDE 3x, tak nějaký tester na funkčnost bude možná v budoucnu nezbytný.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: nefunkční DivIDE 57c
PříspěvekNapsal: 01 pro 2017, 14:21 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 29 čer 2013, 15:52
Příspěvky: 1402
Has thanked: 15 times
Been thanked: 231 times
misticjoe píše:
Vzhledem k tomu, že mám DivIDE 3x, tak nějaký tester na funkčnost bude možná v budoucnu nezbytný.


Pro standartni divide lze pouzit Ziloguv T-BIOS , ktery si muzete stahnout treba u me na webu.

http://velesoft.speccy.cz/zx/divide

_________________
http://velesoft.speccy.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: nefunkční DivIDE 57c
PříspěvekNapsal: 09 pro 2017, 18:46 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 29 čer 2013, 15:52
Příspěvky: 1402
Has thanked: 15 times
Been thanked: 231 times
VELESOFT píše:
Tak ja napisu memory tester pro divide i divmmc. Budu muset stejne otestovat nejake sramky pro Hooda a tohle budu potrebovat. Pujde o test sram az do 512kB


Tady to je. Tester pameti, a tedy i kapacity ramky u DIVIDE/DIVMMC az do 512kB.

http://velesoft.speccy.cz/zx/divide/software/divramka.zip

_________________
http://velesoft.speccy.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: nefunkční DivIDE 57c
PříspěvekNapsal: 10 pro 2017, 00:20 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 13:56
Příspěvky: 701
Has thanked: 87 times
Been thanked: 164 times
VELESOFT píše:
VELESOFT píše:
Tak ja napisu memory tester pro divide i divmmc. Budu muset stejne otestovat nejake sramky pro Hooda a tohle budu potrebovat. Pujde o test sram az do 512kB
Tady to je. Tester pameti, a tedy i kapacity ramky u DIVIDE/DIVMMC az do 512kB.
Pěkné. Zatím jsem zkusil jen v emulátoru, nemám DivIDE u sebe. Nicméně je trochu matoucí, že to ohlásí zelené stránky 0 až 3 a zbytek je červeně jako by byly vadné. Rozumnější by bylo, kdyby program buď rovnou detekoval, že se obsah stránek zrcadlí a je v nich stále to, co odpovídá prvním čtyřem, nebo alespoň, když už to vyjde takto, vypsal něco jako "you probably have only 32kB RAM" a místo červené použil žlutou = nejistota.

Krom toho, jestli jsem to pochopil správně, vyplňuješ stránky číslem stránky a to pak ověřuješ? Nebylo by lepší toto použít jen pro detekci přítomnosti stránky a následně udělat alespoň test #00, #55, #AA, #FF?

Zdroják jsem neviděl, heslo jsem neuhodl... ostatně proč je to zaheslované?

_________________
https://cygnus.speccy.cz ZX Spectrum 128k, Betadisk, DivIDE, ESXDOS


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: nefunkční DivIDE 57c
PříspěvekNapsal: 10 pro 2017, 01:28 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 29 čer 2013, 15:52
Příspěvky: 1402
Has thanked: 15 times
Been thanked: 231 times
zxcygnus píše:
VELESOFT píše:
VELESOFT píše:
Tak ja napisu memory tester pro divide i divmmc. Budu muset stejne otestovat nejake sramky pro Hooda a tohle budu potrebovat. Pujde o test sram az do 512kB
Tady to je. Tester pameti, a tedy i kapacity ramky u DIVIDE/DIVMMC az do 512kB.
Pěkné. Zatím jsem zkusil jen v emulátoru, nemám DivIDE u sebe. Nicméně je trochu matoucí, že to ohlásí zelené stránky 0 až 3 a zbytek je červeně jako by byly vadné. Rozumnější by bylo, kdyby program buď rovnou detekoval, že se obsah stránek zrcadlí a je v nich stále to, co odpovídá prvním čtyřem, nebo alespoň, když už to vyjde takto, vypsal něco jako "you probably have only 32kB RAM" a místo červené použil žlutou = nejistota.

Krom toho, jestli jsem to pochopil správně, vyplňuješ stránky číslem stránky a to pak ověřuješ? Nebylo by lepší toto použít jen pro detekci přítomnosti stránky a následně udělat alespoň test #00, #55, #AA, #FF?

Zdroják jsem neviděl, heslo jsem neuhodl... ostatně proč je to zaheslované?


Vypisovat kapacitu to bude. Testy obsahu kdyztak doplnim. Heslo je "k-mouse" jak u vseho.

_________________
http://velesoft.speccy.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: nefunkční DivIDE 57c
PříspěvekNapsal: 10 pro 2017, 15:33 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 29 čer 2013, 15:52
Příspěvky: 1402
Has thanked: 15 times
Been thanked: 231 times
Doplnil jsem spolehlivejsi testovani ramky. Ted testuju zapis 0,FF,AA,55 a cislo stranky. Test trva nekolikanasobne dele. Vypisuje na konci velikost pouzitelne ram (or stranky 0 do te nejblizsi bezchybne) a dale velikost detekovaneho SRAM cipu (32,128 nebo 512kB). Bohuzel je moje ZX brutalne nestabilni a mam problem ho udrzet v chodu do konce testu... Prosim vyzkousejte na DivMMC a na DivIDE. Soubory jsem aktualizoval, link stejny:
http://velesoft.speccy.cz/zx/divide/software/divramka.zip

Zdrojak je primo v TAPce. Staci po spusteni prerusit basic, a zadat RANDOMIZE USR 30000....

_________________
http://velesoft.speccy.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz