OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 28 kvě 2018, 02:32

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 13 úno 2018, 11:25 
Offline
Kecálek

Registrován: 01 pro 2017, 20:01
Příspěvky: 91
Bydliště: BA-Králikárne
Has thanked: 1 time
Been thanked: 18 times
Záleží podľa počítača, ako je robený. Pravdepodobne by stačilo iba signál /MREQ v onen okamžik zablokovať, takže by sa neaktivovala pamäť, a zároveň snímať dátovú zbernicu...

_________________
Všetky mnou poskytnuté informácie sú voľne šíriteľné. Odporúčam ich zálohovať, servery zvyknú padať, informácie sa strácať..... a ľudia tiež.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 13 úno 2018, 13:39 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 24 bře 2014, 07:10
Příspěvky: 110
Has thanked: 19 times
Been thanked: 42 times
Jiiira píše:
hood píše:
PotPalo píše:
Tak hardvérovo nieje problém odchytiť práve zapisovaná dva byty, ale je problém zabrániť, aby sa zapísali do pamäte. To by chcelo úpravu počítača, ako prídavné zariadenie to nepôjde. Na datovú zbernicu sa totiž ešte dá vnútiť niečo iné, ako tam je (je totiž oddelená rezistormi), ale na adresovú to nepôjde, tá je napriamo z PLA, aj s ostatnými signálmi.

Hm, hm. A jak velký zásah do počítače by to byl? Preskraby, pájení, propojky? Nebo snad ještě něco horšího??!? :roll:

Řekněme... udělat si vlastní desku. :speccy:


Jiiro, myslel jsi, navrhnout vlastni plosnak, nebo jako rovnou celyho spektrace? Hood

_________________
http://hood.speccy.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 13 úno 2018, 18:54 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 18 čer 2013, 19:26
Příspěvky: 2023
Has thanked: 75 times
Been thanked: 276 times
hood píše:
Jiiira píše:
hood píše:
Hm, hm. A jak velký zásah do počítače by to byl? Preskraby, pájení, propojky? Nebo snad ještě něco horšího??!? :roll:

Řekněme... udělat si vlastní desku. :speccy:

Jiiiro, myslel jsi, navrhnout vlastni plosnak, nebo jako rovnou celyho spektrace? Hood

Myslel jsem vlastní plošňák celýho spektráče 8-)

_________________
www.zxsparrow.com


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 14 úno 2018, 01:26 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 29 čer 2013, 15:52
Příspěvky: 1402
Has thanked: 15 times
Been thanked: 231 times
Princip ukladani mam uz promysleny. Tak jako tak si musi nejaka periferie zrcadlit cely obsah pameti zx ram, proste vse, co CPU zapise zapsat paralelne do vlastni ram. Jednoduche zapojeni to zrovna neni, ale s CPLD se to da zmaknout.

_________________
http://velesoft.speccy.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz