OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrace na OCP IV ZDE!

Právě je 21 zář 2018, 06:36

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 16 zář 2017, 21:19 
Offline
Kecka

Registrován: 05 srp 2017, 06:38
Příspěvky: 46
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time
Na kartě je to srovnané do adresářů (tak jak to bylo v okomažiku dodání), ale nově stačí na kartu vykopírovat z GAMES jen podadresář např. ULTIMATE, aby viditelných souborů byla jen půlka. V některých případech po zkrácení jmen souborů na 8 znaků bylo vidět těch souborů více, ale ne všechny, nebo ani tak nešly načíst.
Jinak stroj je Harlequin 128k.

_________________
Harlequin 128, ZX Spectrum Plus, HP 200LX


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 zář 2017, 23:03 
Offline
Kecka

Registrován: 05 srp 2017, 06:38
Příspěvky: 46
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time
Ještě jsem udělal pokus s upgrade na betu 086, který zdánlivě vyšel. Adresáře vypadaly normálně, ale jen do okamžiku spuštění KnightLore /to už obvykle v tom adresáři nebývalo vidět/, pak to zamrzlo s rozsypanými kostičkami na obrazovce a po resetu stará známá písnička (prázdné adresáře) vylepšená o různé zámrazy a náhodné pixely...

_________________
Harlequin 128, ZX Spectrum Plus, HP 200LX


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 19 zář 2017, 17:50 
Offline
Radil

Registrován: 26 kvě 2013, 13:18
Příspěvky: 462
Bydliště: Šalingrad
Has thanked: 60 times
Been thanked: 46 times
Tohle mi dělalo s nakopnutým GALem. Smazal jsem ho, nahrál znovu a bez problémů.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 21 zář 2017, 08:46 
Offline
Kecka

Registrován: 05 srp 2017, 06:38
Příspěvky: 46
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time
Ještě jsem vyčistil kontakty a žádná změna. Odeslal jsem to zpět výrobci, s nakopnutým GALem bych si už stejně neporadil...

_________________
Harlequin 128, ZX Spectrum Plus, HP 200LX


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 14 lis 2017, 18:52 
Offline
Kecka

Registrován: 05 srp 2017, 06:38
Příspěvky: 46
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time
Jinak chybka byla v redukci karty, pozalezl pin. Třeba to někomu příště ušetří trochu času...

_________________
Harlequin 128, ZX Spectrum Plus, HP 200LX


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 srp 2018, 05:16 
Offline
Prvnička
Uživatelský avatar

Registrován: 30 kvě 2017, 11:00
Příspěvky: 12
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 2 times
Been thanked: 16 times
Zkousel jsem ESXDOS v.086 na divIDE s adapterem na SD (mam tam 512MB), ale nefunguje mi to se ZXS+. Je to určené jen pro 128ky? Zkoušel jsem vypiskat esxide.tap i esxmmc.tap, ale po zapnuti je jen černá obrazovka nebo nic. CAT píše jakési chybové hlášky. Fatware mi na tom jde v pohode (v. 0.12).

_________________
Hraj si dokud můžeš. V důchodě už na to neuvidíš...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 srp 2018, 18:24 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 13:56
Příspěvky: 773
Has thanked: 93 times
Been thanked: 175 times
PedroS píše:
Zkousel jsem ESXDOS v.086 na divIDE s adapterem na SD (mam tam 512MB), ale nefunguje mi to se ZXS+. Je to určené jen pro 128ky? Zkoušel jsem vypiskat esxide.tap i esxmmc.tap, ale po zapnuti je jen černá obrazovka nebo nic. CAT píše jakési chybové hlášky. Fatware mi na tom jde v pohode (v. 0.12).
Žádný ESXDOS není pouze pro 128k, měl by na ZXS 48k+ normálně fungovat.

Proč nefunguje, netuším. Funguje-li Fatware, začal bych tím, že bych zkusil jiné GALy s nejnovější verzí logiky, příp. vyzkoušené z jiného DivIDE, protože bývají v paticích.

Druhá otázka je, jestli jsi správně nakopíroval složky (/sys, /bin, vytvořil /tmp...), které ESXDOS potřebuje na CFku, viz https://www.youtube.com/watch?v=fHp6TqiPBi8

_________________
https://cygnus.speccy.cz ZX Spectrum 128k, Betadisk, DivIDE, ESXDOS


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 srp 2018, 19:50 
Offline
Prvnička
Uživatelský avatar

Registrován: 30 kvě 2017, 11:00
Příspěvky: 12
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 2 times
Been thanked: 16 times
Myslíš, že by mohlo pomoct vytvořit oddíl na SD v Linuxu pomocí mkfs? SD kartu jsem formátoval ve Win XP a s Fatwarem mi normálně funguje. Pro ESXDOS jsem tam nakopíroval ty 3 složky, podle návodu. Předtím jsem měl na SD kartě verzi 075 z Velesoftovým boot selectorem. Ale ta mi myslím taky nějak zlobila. Už si to nepamatuju. Jinak ty GALy můžu zkusit přeflashnout. Máme v práci programátor.

_________________
Hraj si dokud můžeš. V důchodě už na to neuvidíš...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz