OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 16 pro 2018, 01:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 16 zář 2017, 21:19 
Offline
Kecka

Registrován: 05 srp 2017, 06:38
Příspěvky: 48
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time
Na kartě je to srovnané do adresářů (tak jak to bylo v okomažiku dodání), ale nově stačí na kartu vykopírovat z GAMES jen podadresář např. ULTIMATE, aby viditelných souborů byla jen půlka. V některých případech po zkrácení jmen souborů na 8 znaků bylo vidět těch souborů více, ale ne všechny, nebo ani tak nešly načíst.
Jinak stroj je Harlequin 128k.

_________________
Harlequin 128, ZX Spectrum Plus, HP 200LX


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 zář 2017, 23:03 
Offline
Kecka

Registrován: 05 srp 2017, 06:38
Příspěvky: 48
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time
Ještě jsem udělal pokus s upgrade na betu 086, který zdánlivě vyšel. Adresáře vypadaly normálně, ale jen do okamžiku spuštění KnightLore /to už obvykle v tom adresáři nebývalo vidět/, pak to zamrzlo s rozsypanými kostičkami na obrazovce a po resetu stará známá písnička (prázdné adresáře) vylepšená o různé zámrazy a náhodné pixely...

_________________
Harlequin 128, ZX Spectrum Plus, HP 200LX


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 19 zář 2017, 17:50 
Offline
Radil

Registrován: 26 kvě 2013, 13:18
Příspěvky: 481
Bydliště: Šalingrad
Has thanked: 64 times
Been thanked: 47 times
Tohle mi dělalo s nakopnutým GALem. Smazal jsem ho, nahrál znovu a bez problémů.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 21 zář 2017, 08:46 
Offline
Kecka

Registrován: 05 srp 2017, 06:38
Příspěvky: 48
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time
Ještě jsem vyčistil kontakty a žádná změna. Odeslal jsem to zpět výrobci, s nakopnutým GALem bych si už stejně neporadil...

_________________
Harlequin 128, ZX Spectrum Plus, HP 200LX


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 14 lis 2017, 18:52 
Offline
Kecka

Registrován: 05 srp 2017, 06:38
Příspěvky: 48
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time
Jinak chybka byla v redukci karty, pozalezl pin. Třeba to někomu příště ušetří trochu času...

_________________
Harlequin 128, ZX Spectrum Plus, HP 200LX


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 srp 2018, 05:16 
Offline
Prvnička
Uživatelský avatar

Registrován: 30 kvě 2017, 11:00
Příspěvky: 13
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 2 times
Been thanked: 16 times
Zkousel jsem ESXDOS v.086 na divIDE s adapterem na SD (mam tam 512MB), ale nefunguje mi to se ZXS+. Je to určené jen pro 128ky? Zkoušel jsem vypiskat esxide.tap i esxmmc.tap, ale po zapnuti je jen černá obrazovka nebo nic. CAT píše jakési chybové hlášky. Fatware mi na tom jde v pohode (v. 0.12).

_________________
Hraj si dokud můžeš. V důchodě už na to neuvidíš...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 srp 2018, 18:24 
Online
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 13:56
Příspěvky: 859
Has thanked: 112 times
Been thanked: 208 times
PedroS píše:
Zkousel jsem ESXDOS v.086 na divIDE s adapterem na SD (mam tam 512MB), ale nefunguje mi to se ZXS+. Je to určené jen pro 128ky? Zkoušel jsem vypiskat esxide.tap i esxmmc.tap, ale po zapnuti je jen černá obrazovka nebo nic. CAT píše jakési chybové hlášky. Fatware mi na tom jde v pohode (v. 0.12).
Žádný ESXDOS není pouze pro 128k, měl by na ZXS 48k+ normálně fungovat.

Proč nefunguje, netuším. Funguje-li Fatware, začal bych tím, že bych zkusil jiné GALy s nejnovější verzí logiky, příp. vyzkoušené z jiného DivIDE, protože bývají v paticích.

Druhá otázka je, jestli jsi správně nakopíroval složky (/sys, /bin, vytvořil /tmp...), které ESXDOS potřebuje na CFku, viz https://www.youtube.com/watch?v=fHp6TqiPBi8

_________________
https://cygnus.speccy.cz ZX Spectrum 128k, Betadisk, DivIDE, ESXDOS


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 17 srp 2018, 19:50 
Offline
Prvnička
Uživatelský avatar

Registrován: 30 kvě 2017, 11:00
Příspěvky: 13
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 2 times
Been thanked: 16 times
Myslíš, že by mohlo pomoct vytvořit oddíl na SD v Linuxu pomocí mkfs? SD kartu jsem formátoval ve Win XP a s Fatwarem mi normálně funguje. Pro ESXDOS jsem tam nakopíroval ty 3 složky, podle návodu. Předtím jsem měl na SD kartě verzi 075 z Velesoftovým boot selectorem. Ale ta mi myslím taky nějak zlobila. Už si to nepamatuju. Jinak ty GALy můžu zkusit přeflashnout. Máme v práci programátor.

_________________
Hraj si dokud můžeš. V důchodě už na to neuvidíš...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 16 říj 2018, 12:45 
Offline
Prvnička
Uživatelský avatar

Registrován: 30 kvě 2017, 11:00
Příspěvky: 13
Bydliště: Olomouc
Has thanked: 2 times
Been thanked: 16 times
Tak už mi ESXDOS na gumákovi funguje (v0.86). Problém byl nakonec ve špatném typu RAM v divIDE, na které prostě ESXDOS nefunguje i když FATWARE jo. Po výměně RAM za typ od Cypressu (CY62256) už to jde. Děkuji za pomoc Cygnusovi i Nobymu. Na Bytefestu mi s tím píchli. Tak mám zase o starost méně.

_________________
Hraj si dokud můžeš. V důchodě už na to neuvidíš...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 16 říj 2018, 15:59 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 03 kvě 2017, 10:50
Příspěvky: 43
Has thanked: 3 times
Been thanked: 8 times
PedroS píše:
Tak už mi ESXDOS na gumákovi funguje (v0.86). Problém byl nakonec ve špatném typu RAM v divIDE, na které prostě ESXDOS nefunguje i když FATWARE jo. Po výměně RAM za typ od Cypressu (CY62256) už to jde. Děkuji za pomoc Cygnusovi i Nobymu. Na Bytefestu mi s tím píchli. Tak mám zase o starost méně.


A jakou jsi tam měl?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 04 lis 2018, 12:44 
Offline
Prvnička

Registrován: 06 bře 2018, 15:00
Příspěvky: 19
Has thanked: 0 time
Been thanked: 17 times
Já jsem si při instalaci DivIDE naprogramoval přímo EEPROM paměť - nechtělo se mi nahonem řešit vypískávání. Protože v HW návrhu jsou zpřeházené jak adresní tak i datové bity, napsal jsem si malý program, který se o vše postará. Snažil jsem se, aby byl trochu univerzální. Po vybrání ".bin" souboru zobrazí část pro datové bity a dle délky souboru příslušný počet adresních bitů. Vždy platí, že nadepsané signály D0..D7 a A0..Ax přísluší sběrnici (max. A15). Chlívečky, které se vyplňují odpovídají pojmenování pinů na paměti. Například pro DivIDE je předpis následující:
Kód:
D0 -> 3     A0  -> 1
D1 -> 0     A1  -> 2
D2 -> 4     A2  -> 10
D3 -> 5     A3  -> 3
D4 -> 6     A4  -> 9
D5 -> 7     A5  -> 5
D6 -> 1     A6  -> 11
D7 -> 2     A7  -> 4
            A8  -> 6
            A9  -> 8
            A10 -> 7
            A11 -> 12
            A12 -> 0

Ve zdrojovém adresáři se vytvoří soubor s koncovkou prodlouženou o "_conv", který už obsahuje upravená data k vypálení programátorem. Snad to bude fungovat správně. V programu není zabudovaná kontrola, zda je každé pojmenování vývodu použito jen jednou.

Možná, že už podobný program existuje, ale nenapadla mě správná formulace dotazu pro strejdu gůgla.

Petr


Přílohy:
Swap.rar [194.27 KiB]
13 krát
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 04 lis 2018, 14:17 
Offline
Kecka
Uživatelský avatar

Registrován: 03 kvě 2017, 10:50
Příspěvky: 43
Has thanked: 3 times
Been thanked: 8 times
No, já si jí taky programoval v programátoru, nicméně obsah pro programátor je k dispozici ke stažení tady:
http://www.divide.cz/index.php?x=systems


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz