OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Tlsk Mln 2019

Právě je 08 pro 2019, 03:07

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: ZX-VGA-JOY
PříspěvekNapsal: 02 pro 2019, 20:22 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 05 pro 2013, 09:01
Příspěvky: 205
Bydliště: Praha
Has thanked: 509 times
Been thanked: 32 times
... s clonem ZX Nucleon512 také funguje:
Obrázek
Obrázek

_________________
//// ZX Spectrum; ZX Spectrum+; ZX Spectrum 128k; ZX Spectrum 2B; Didaktik D80; Didaktik Melodik; Betadisk; Divide; ZX Diskface Plus B; Sparrow 48K; BDI; NewBetaDisk-css ////


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ZX-VGA-JOY
PříspěvekNapsal: 02 pro 2019, 22:56 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 8396
Bydliště: Praha
Has thanked: 1186 times
Been thanked: 1001 times
Tak už se mi také tetelí na stole. Těším se, až budu testovat! A samo posílám na dálku velké díky autorovi!

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ZX-VGA-JOY
PříspěvekNapsal: 03 pro 2019, 16:45 
Offline
Stydlín

Registrován: 31 bře 2019, 22:57
Příspěvky: 8
Bydliště: Louny
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
[quote="Trelix"]... s clonem ZX Nucleon512 také funguje:

...tak to je dobrá zpráva, měl jsem pocit, že by mohl být problém s časováním...hned večer ji zapojím :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ZX-VGA-JOY
PříspěvekNapsal: 04 pro 2019, 06:21 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 05 pro 2013, 09:01
Příspěvky: 205
Bydliště: Praha
Has thanked: 509 times
Been thanked: 32 times
madcz píše:
Trelix píše:
... s clonem ZX Nucleon512 také funguje:

...tak to je dobrá zpráva, měl jsem pocit, že by mohl být problém s časováním...hned večer ji zapojím :)

...určitě to bude chtít víc otestovat (weekend to jistí) ale zatím to vypadá slibně. 8-)

_________________
//// ZX Spectrum; ZX Spectrum+; ZX Spectrum 128k; ZX Spectrum 2B; Didaktik D80; Didaktik Melodik; Betadisk; Divide; ZX Diskface Plus B; Sparrow 48K; BDI; NewBetaDisk-css ////


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ZX-VGA-JOY
PříspěvekNapsal: 04 pro 2019, 19:34 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 29 čer 2013, 16:52
Příspěvky: 1527
Has thanked: 21 times
Been thanked: 255 times
Pravdepodobne s Nucleonem nepobezi ale zadne multicolory, protoze Nucleon ma casovani obrazu ala Pentagon a ZX-VGA-JOY pracuje se ZX casovanim. Ale na hry to stacit bude.

_________________
http://velesoft.speccy.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ZX-VGA-JOY
PříspěvekNapsal: 06 pro 2019, 23:02 
Offline
Stydlín

Registrován: 31 bře 2019, 22:57
Příspěvky: 8
Bydliště: Louny
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
VELESOFT píše:
Pravdepodobne s Nucleonem nepobezi ale zadne multicolory, protoze Nucleon ma casovani obrazu ala Pentagon a ZX-VGA-JOY pracuje se ZX casovanim. Ale na hry to stacit bude.

To by ale byla škoda, zkusím vznést nenápadný a opatrný dotaz na autora, třeba by to šlo řešit upravou firmware. Na stránkách nevylučuje provoz i na klonech, tak ho to možná zaujme ;)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: ZX-VGA-JOY
PříspěvekNapsal: 07 pro 2019, 19:33 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 29 čer 2013, 16:52
Příspěvky: 1527
Has thanked: 21 times
Been thanked: 255 times
madcz píše:
VELESOFT píše:
Pravdepodobne s Nucleonem nepobezi ale zadne multicolory, protoze Nucleon ma casovani obrazu ala Pentagon a ZX-VGA-JOY pracuje se ZX casovanim. Ale na hry to stacit bude.

To by ale byla škoda, zkusím vznést nenápadný a opatrný dotaz na autora, třeba by to šlo řešit upravou firmware. Na stránkách nevylučuje provoz i na klonech, tak ho to možná zaujme ;)

Schvalne zkus na Nucleonu s propojenym ZX-VGA-JOY spustit tento basic:
10 PAUSE 1: BORDER 1:BORDER 2:BORDER 3:BORDER 7:GOTO 10

Spravne bys mel videt ve spodnim borderu modry pruh, pod nim cerveny, pak fialovy a horni zbytek okraje bude v bile barve. Nic by nemelo skakat, pruhy budou stabilne stat. Toto uvidis jen v pripade, ze by to podporovalo casovani obrazu Pentagonu. Podle me to ale Pentagon nepodporuje, takze uvidis bud letajici nestabilni pruhy v borderu, nebo v lepsim pripade stabilni pruhy, ale budou v horni casti obrazovky.

_________________
http://velesoft.speccy.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz