OldComp.cz
http://oldcomp.cz/

zxfdisk
http://oldcomp.cz/viewtopic.php?f=37&t=8597
Stránka 11

Autor:  Billy48 [ 21.05.2020, 13:45 ]
Předmět příspěvku:  zxfdisk

Je mozne zmenit disk (zariadenie jednoduho prepnut hda namiesto hdb pripadne opacne) ktore chcem upravit v zxfdisku?
Ked som mal dve CF karty v divIDE, tak vzdy si po spusteni zxfdisk nastavil disk z ktoreho bol spusteny. Cize ak bol spusteny z Master tak editoval master a ak bol spusteny zo Slave tak zase slave, lenze v druhom slote som preto nevedel editovat (vytvarat) particie.
Nakoniec som to vyriesil tak, ze som do divIDE dal len tu CF-ku, ktoru som chcel upravit a v divIDE som vytiahol jumper JP2(E) a pripojil som D80mini z ktoreho som si z diskety nahral zxfdisk a potom uz som editoval tu CF-ku, ktora bola v divIDE ako jedina.
zxfdisk je v bootdisku v MDOS3, ale manual som tam nenasiel sice ho ani netreba len ta moznost prepnutia zariadenia nieje priamo v menu a neviem ci je to mozne zmenit v spustenom fdisku pripadne pred spustenim.

Autor:  ub880d [ 21.05.2020, 18:51 ]
Předmět příspěvku:  Re: zxfdisk

q -> quit a potom:
Kód:
OUT 187,160: REM hda
OUT 187,176: REM hdb
GO TO 50

Autor:  Billy48 [ 21.05.2020, 22:57 ]
Předmět příspěvku:  Re: zxfdisk

ub880d píše:
q -> quit a potom:
Kód:
OUT 187,160: REM hda
OUT 187,176: REM hdb
GO TO 50
Velka vdaka :god: :god: :god:
Elegantne vyriesene :like:

Autor:  VELESOFT [ 21.05.2020, 23:57 ]
Předmět příspěvku:  Re: zxfdisk

ZXFDISK obsahuje co si pamatuju chybu ve vypoctu kapacity disku. Chyba se projevila vzdy pri pripojeni vetsich disku (uz nevim presne jakej byl limit). Misto poctu sektoru ci kapacity disku vypsal zxfdisk nejake kraviny... mozna by to stalo za opravu.

Stránka 11 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/