OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrace na OCP IV ZDE!

Právě je 21 říj 2018, 11:53

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nová ROM- Derby ++
PříspěvekNapsal: 07 čer 2018, 08:27 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 24 bře 2014, 07:10
Příspěvky: 114
Has thanked: 21 times
Been thanked: 43 times
Ahojte, někteří z vás to jistě zaregistrovali, nová 128K ROM Derby ++ mi přijde jako vynikající alternativa např. k Esxdosu. Mimo jiné má nový editor, podporuje ULU plus a Turbo Sound. Až bude čas, vyzkouším ji s Esxdosem a Profi Interfacem.

Co říkáš, Busy, není to pro Tebe vhozená rukavice? Některé věci jsou tam vážně užitečné:-)))))

https://zx.itch.io/derbyplusplus

Hood

_________________
http://hood.speccy.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nová ROM- Derby ++
PříspěvekNapsal: 07 čer 2018, 08:50 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 22 kvě 2013, 20:14
Příspěvky: 1988
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 218 times
Been thanked: 366 times
Ano, viem o nej, vyskusal som si ju uz pred cca dvomi tyzdnami.

Aj ked prinasa niektore zaujimave funkcie (napr. string editor), podla mna tato nova rom je vo viacerych oblastiach krokom vzad:

- vobec nema Calculator (ten obcas pouzivam)
- nefunguje "Loader" v hlavnom menu (crashne)
- nefunguju povodne hot-keys v 128 editore (na ktore je clovek zvyknuty)
- rezimy "screen" (cela obrazovka / spodne dva riadku) sa obcas prepnu same bez toho aby to uzivatel chcel

V dokumentacii sice pise ze odteraz samotny 128 editor funguje ako calculator, ale takto fungovala aj predtym originalna 128 rom, to nie je ten calculator do ktoreho sa ma dat dostat z hlavneho menu.

Ten nefunkcny loader tak zvlasne crashne. Po jeho volbe sa hlavne menu nezmaze, ale okamzite sa objavi nezmyselne chybove hlasenie "X !U, 0:0" a po stlaceni klavesy to skonci v 48 editore kde sa neda nic odoslat.
Příloha:
DerbyRom-Loader-Crash.jpg
DerbyRom-Loader-Crash.jpg [ 8.64 KiB | Zobrazeno 1121 krát ]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nová ROM- Derby ++
PříspěvekNapsal: 07 čer 2018, 13:31 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 24 bře 2014, 07:10
Příspěvky: 114
Has thanked: 21 times
Been thanked: 43 times
Busy píše:
Ano, viem o nej, vyskusal som si ju uz pred cca dvomi tyzdnami.

Aj ked prinasa niektore zaujimave funkcie (napr. string editor), podla mna tato nova rom je vo viacerych oblastiach krokom vzad:

- vobec nema Calculator (ten obcas pouzivam)
- nefunguje "Loader" v hlavnom menu (crashne)
- nefunguju povodne hot-keys v 128 editore (na ktore je clovek zvyknuty)
- rezimy "screen" (cela obrazovka / spodne dva riadku) sa obcas prepnu same bez toho aby to uzivatel chcel

V dokumentacii sice pise ze odteraz samotny 128 editor funguje ako calculator, ale takto fungovala aj predtym originalna 128 rom, to nie je ten calculator do ktoreho sa ma dat dostat z hlavneho menu.

Ten nefunkcny loader tak zvlasne crashne. Po jeho volbe sa hlavne menu nezmaze, ale okamzite sa objavi nezmyselne chybove hlasenie "X !U, 0:0" a po stlaceni klavesy to skonci v 48 editore kde sa neda nic odoslat.
Příloha:
DerbyRom-Loader-Crash.jpg


Slavko, ja nemyslim, ze ty vytky, co pises jsou az takova hruza a krok zpet. Jde o chyby pri vyvoji, ktere mohou byt odtsraneny a to ze chybi Calculator, ok, to je pravda. Ale ta editace retezcu je super.

Me vadi, ta drobnost, ze prikazem RETURN se neda vratit zpet z TRDOsu.

Nainstaluju, vyzkousim a uvidim.....

Jake jsou to ty hotkeys? Kdyby se ti chtelo, nechtel bys udelat 128K ROM pro MBčko?:))

_________________
http://hood.speccy.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nová ROM- Derby ++
PříspěvekNapsal: 08 čer 2018, 16:45 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1898
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 8 times
Been thanked: 112 times
ULA plus existuje v HW ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nová ROM- Derby ++
PříspěvekNapsal: 08 čer 2018, 17:39 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 14 kvě 2013, 18:10
Příspěvky: 1068
Bydliště: Kurim
Has thanked: 351 times
Been thanked: 288 times
https://www.sellmyretro.com/offer/detai ... %2B2-30338

_________________
http://www.8bity.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nová ROM- Derby ++
PříspěvekNapsal: 08 čer 2018, 21:24 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1898
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 8 times
Been thanked: 112 times
Aha, takže nějakej TQ100 FPGA (Xilinx Spartan), do CPLD se paleta nevejde.
Volný projekt není, jen tato komerční nabídka ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nová ROM- Derby ++
PříspěvekNapsal: 09 čer 2018, 01:59 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 14 kvě 2013, 18:10
Příspěvky: 1068
Bydliště: Kurim
Has thanked: 351 times
Been thanked: 288 times
Myslim si, ze volne to neni. To neni podle mne zadna nahrada ULA.

_________________
http://www.8bity.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nová ROM- Derby ++
PříspěvekNapsal: 09 čer 2018, 02:24 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 16 čer 2014, 11:23
Příspěvky: 1898
Bydliště: Jesenice
Has thanked: 8 times
Been thanked: 112 times
Ano, na jednu stranu je to spolupráce bastlířů a na druhou je to pro někoho byznys :)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz