OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Old Comp Prty VI - 11. a 13. z 2020

Právě je 24.09.2020, 17:08

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: C64 a Disketovka
PříspěvekNapsal: 12.04.2020, 15:45 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 01.07.2014, 17:05
Příspěvky: 227
Bydliště: Buštěhrad
Has thanked: 17 times
Been thanked: 36 times
Tak jsem vytáhl C64 a 1541II. Už mám na cestě konektory na Easy1541. Ještě než koupím SD2IEC a FINALku tak si chi pohrát pouze s disketovkou. Koukal jsem a existuje docela hodně softwarových turbo loderů, stojí nějaký za test? S C64 jsem úplnej noob

_________________

Obrázek ZX Spectrum: Didaktik M, ZX Spectrum 48k, Černá Gama, Frankenstein 48k, Harlequin 128k v ZX+, Didaktik Kompakt, ZX81
Obrázek Amiga: Amiga 4000D CyberStorm MKIII, Amiga 1200 + Blizzard 1230IV, Amiga 1200T Infinitiv, Amiga 600, Amiga 500
Obrázek Ostatní: Atari ST 1040FM, Shrap MZ-821, Apple lle, Commodore 64
Obrázek Apple: G3 BW, G4 PCI, G4 Quicksilver, G4 MDD, iMac G3, iBook G3, iBook G4, LC II, LC III, LC 475, Performa 630, PM7300, PowerBook 160, PB G3


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: C64 a Disketovka
PříspěvekNapsal: 12.04.2020, 17:38 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 20.02.2017, 01:17
Příspěvky: 697
Has thanked: 13 times
Been thanked: 25 times
Teoreticky můžeš nějaký použít, ale dost her i tak obsahuje vlastní loadery, které mnohdy odstaví ten druhý (např. z Final Cartridge)... Co si pamatuji, ja jsem používal FC II a hry jako Winter Games jeho turbo loader neodstavovali, ale jinak to spíš bylo bohužel naopak...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: C64 a Disketovka
PříspěvekNapsal: 12.04.2020, 18:00 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11.05.2013, 23:48
Příspěvky: 9074
Bydliště: Praha
Has thanked: 1333 times
Been thanked: 1073 times
Tady musím nesouhlasit. Takové ty kompilace her na jedné disketě si vyloženě říkají o spouštěcí menu a turboloader. Mám tucha, že použivám u hodně her JLoader, ale nedá ruku do ohně za to, že se tak fakt jmenoval - já si totiž tyhle prográmky zkracuju vždy jen na jedno písmeno, abych nemusel moc psát :-)

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: C64 a Disketovka
PříspěvekNapsal: 12.04.2020, 20:27 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 20.02.2017, 01:17
Příspěvky: 697
Has thanked: 13 times
Been thanked: 25 times
Tak jistě hry na jedno nahrátí tam se není o čem bavit... Final Cartridge & PRESS F5...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: C64 a Disketovka
PříspěvekNapsal: 12.04.2020, 23:24 
Offline
Kecálek

Registrován: 16.05.2013, 13:18
Příspěvky: 224
Has thanked: 6 times
Been thanked: 35 times
Když je nějaká hra dohrávaná z diskety, ale první (spouštěcí) soubor má 180 bloků a nemá člověk FC3 apod., tak je možné použít malý samostatný turbo loader, např. Super Loader V3.1. Levely ve hře se pak většinou dohrávají nějakým zabudovaným turbem (ale není to pravidlem).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: C64 a Disketovka
PříspěvekNapsal: 13.04.2020, 09:07 
Offline
Pan Generální

Registrován: 22.05.2013, 21:14
Příspěvky: 2735
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 287 times
Been thanked: 519 times
<podpich> Turbo pre diskety, to mi znie riadne exoticky ;) My spektristi nic take nemame :( </podpich>


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: C64 a Disketovka
PříspěvekNapsal: 13.04.2020, 15:00 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 20.02.2017, 01:17
Příspěvky: 697
Has thanked: 13 times
Been thanked: 25 times
Tak me napada: v souvislosti s timto tematem - lze mit naraz pripojeny hned 4 jednotky a stale pouzivat turbo loadery? Kdo to vi?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: C64 a Disketovka
PříspěvekNapsal: 18.04.2020, 00:19 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 23.05.2013, 20:30
Příspěvky: 233
Bydliště: Východní Čechy
Has thanked: 2 times
Been thanked: 35 times
tommik píše:
Tak me napada: v souvislosti s timto tematem - lze mit naraz pripojeny hned 4 jednotky a stale pouzivat turbo loadery? Kdo to vi?


Záleží jak je turbo koncipovaný, pokud to je 2bit ATN,tak pouze jeden drive může být na IEC busu, protože ostatní by taky reagovaly na stav ATN.
Většina ale stejně používá ze strany C64 listen+talk s číslem drivu,kde nejdřív uploadne drivecode a pak provede příslušnou akci,takže používat i 4 jednotky naráz není problém.

_________________
JMP $FCE2

C64, C128DCR, IDE64, SuperCPU64, 1541 Ultimate-II, MMC Replay, FC3, REU 2MB, Geroram512, NeoRAM 2MB, RR-Net, SilverSurfer, Wiznet64 , 1541-II,1571,1581,Oceanic


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz