OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

HVDOSdev2019!

Právě je 21 zář 2019, 03:08

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jak dostat programy do C64
PříspěvekNapsal: 25 srp 2015, 20:51 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 11 bře 2014, 10:30
Příspěvky: 161
Bydliště: Ostrava
Has thanked: 40 times
Been thanked: 10 times
chaarlie11 píše:
.... chtěl bych si pouštět programy z kazeťáku ...

Kazeťák mi ve sbírce chybí a ty barevné pruhy bych ještě někdy rád viděl, ale tohle médium je asi překonané. Matně si pamatuju jak moje teta nadávala na čitelnost kazet a své oblíbené hry nakopírovala na distety. Jestli máš funkční disketu, tak si udělej (nebo nechej udělat) kabel (viz tohle vlákno) a s tím se dá chvíli vydržet. Nakonec si stejně jako já pořídíš SD2IEC nebo něco lepšího. :)

_________________
ATARI 130XE, 800XE/XL + SIO2PC + SIO2SD, 1040STfm, 1040STe + Satandisk
Comodore C64C + C64G + 1541-II + SD2IEC, Amiga 500, 1200
Amstrad CPC 6128
PMD 85-1


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak dostat programy do C64
PříspěvekNapsal: 25 srp 2015, 21:24 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 10:52
Příspěvky: 1768
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 124 times
chaarlie11 píše:
.. Nevím, jestli by šly kazety kopírovat jako za stara na double kazetáku a jestli by mně takový kopie her vůbec pak jely.


nie je to silne hakliver na nastavenie uhlu hlavicky. Hlavne veci nahravane cez turbo.

chaarlie11 píše:
Jak čtu tady v diskusi, je k dispozici SD2IEC a 1541 Ultimate II. Co je lepší nebo v čem je zásadní rozdíl? Chápu, že asi v ceně, ale co je pro práci s C64 elegantnější bez ohledu na cenu? Děkuji


sd2iec je jednoduche udelatko za par supou ktore pozna IEC protokol a par turbo protokolov (vacsinu)
1541 Ultimate II - Jevsetko mozne tvari sa to presne ako disketovka takze funguje aj spustaneie programou v disketovke ..... Tiez je to REU alebo cartridge .......

SD2IECV si spravis aj sam na kolene. a je mozne ho pouzitat na vsetkych comodoroch ktore maju esriove IEC. (+4/16/116/64/128)

Ak sa nemylim tak 1541 ultimate-II mozes pouzivat len z C64. Ako je to z C128 neviem ale minomalne v C64 mode pojde

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak dostat programy do C64
PříspěvekNapsal: 26 srp 2015, 08:20 
Offline
Pan Generální

Registrován: 22 kvě 2013, 21:14
Příspěvky: 2253
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 248 times
Been thanked: 427 times
zz_indigo píše:
chaarlie11 píše:
.. Nevím, jestli by šly kazety kopírovat jako za stara na double kazetáku a jestli by mně takový kopie her vůbec pak jely.
nie je to silne hakliver na nastavenie uhlu hlavicky. Hlavne veci nahravane cez turbo.
Mylis sa, praveze je ! ;)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak dostat programy do C64
PříspěvekNapsal: 26 srp 2015, 13:46 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 10:52
Příspěvky: 1768
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 124 times
Busy píše:
zz_indigo píše:
chaarlie11 píše:
.. Nevím, jestli by šly kazety kopírovat jako za stara na double kazetáku a jestli by mně takový kopie her vůbec pak jely.
nie je to silne hakliver na nastavenie uhlu hlavicky. Hlavne veci nahravane cez turbo.
Mylis sa, praveze je ! ;)


chyba tam ciarka za nie ;-) Taka blbost a zmeni vyznam vety

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak dostat programy do C64
PříspěvekNapsal: 26 srp 2015, 14:49 
Offline
Pan Generální

Registrován: 22 kvě 2013, 21:14
Příspěvky: 2253
Bydliště: Bratislava
Has thanked: 248 times
Been thanked: 427 times
zz_indigo píše:
Busy píše:
zz_indigo píše:
nie je to silne hakliver na nastavenie uhlu hlavicky. Hlavne veci nahravane cez turbo.
Mylis sa, praveze je ! ;)
chyba tam ciarka za nie ;-) Taka blbost a zmeni vyznam vety
Veru veru, preto treba ciarky pisat. Btw. aj I/Y obcas riadne zmeni vyznam vety :) Napr: Dobyl som srdce zeny...

(ale uz dost, sme tak trosku mimo temy)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak dostat programy do C64
PříspěvekNapsal: 08 úno 2016, 17:50 
Offline
Kecka

Registrován: 27 led 2016, 22:46
Příspěvky: 46
Bydliště: Martin
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Máte niekto tento interface: http://allegro.pl/xu1541-stacja-dyskow- ... 25684.html Funguje to spoľahlivo?
Kúpil som C64 s kopou diskiet, ale je tam veľa hlúpostí ponahrávaných.. Tak sa pozerám po nejakej možnosti ako dostať hry, programy na 5,25 disketu... do SD sa mi nechce zatiaľ ísť aj kôli cene a práca s disketami u commodora mi príde taká krajšia :)
Alebo existuje nejaká iná možnosť ako nahrať 5,25 disketu? Okrem samozrejme už zmieneného paralelného kábla...

_________________
commodore 64


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak dostat programy do C64
PříspěvekNapsal: 08 úno 2016, 18:31 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 23:48
Příspěvky: 8151
Bydliště: Praha
Has thanked: 1129 times
Been thanked: 972 times
Ty, to vypadá dobře. Jestli to umí pořádně i oboustranné 1571čky, tak to není vůbec od věci.

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak dostat programy do C64
PříspěvekNapsal: 08 úno 2016, 18:38 
Offline
Kecka

Registrován: 27 led 2016, 22:46
Příspěvky: 46
Bydliště: Martin
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
OK idem do toho :) Potom dám vedieť ako to funguje :)

_________________
commodore 64


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak dostat programy do C64
PříspěvekNapsal: 08 úno 2016, 19:53 
Offline
Radil
Uživatelský avatar

Registrován: 18 kvě 2013, 23:26
Příspěvky: 340
Has thanked: 20 times
Been thanked: 18 times
harrvy píše:
Máte niekto tento interface: http://allegro.pl/xu1541-stacja-dyskow- ... 25684.html Funguje to spoľahlivo?
Kúpil som C64 s kopou diskiet, ale je tam veľa hlúpostí ponahrávaných.. Tak sa pozerám po nejakej možnosti ako dostať hry, programy na 5,25 disketu... do SD sa mi nechce zatiaľ ísť aj kôli cene a práca s disketami u commodora mi príde taká krajšia :)
Alebo existuje nejaká iná možnosť ako nahrať 5,25 disketu? Okrem samozrejme už zmieneného paralelného kábla...



XU1541 funguje velice dobře. Asi nejsnažší způsob jak dostat za málo pěnez soft na diskety. Akorát teď nevím jak je to s rychlostí čtení a zápisu. Originál CBM dos je neskutečně pomalej. Ale já mám v mechanice JiffyDos a to je o něčem jiném. Ale můžu vyzkoušet.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak dostat programy do C64
PříspěvekNapsal: 08 úno 2016, 20:28 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 12:46
Příspěvky: 2198
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 79 times
Been thanked: 154 times
harrvy píše:
OK idem do toho :) Potom dám vedieť ako to funguje :)


No výjde to tak na 500 z poštou, to bych vážně šel raději do SD řešení, protože jak psal JOeAim, ta rychlost je bez JiffyDosu uděsná.

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak dostat programy do C64
PříspěvekNapsal: 08 úno 2016, 21:30 
Offline
Kecka

Registrován: 27 led 2016, 22:46
Příspěvky: 46
Bydliště: Martin
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
no objednal som to... vyslo to na 17€ nejakych necelych 500kč. SD2IEC by vyšiel na dákych 1000kČ ako nie je to o moc viac, ale myslím, že s disketami si vystačím...
No zevraj na 1541 asi okolo 300s trvá zápis celeho obrazu d64 na 1571 zevraj priblizne 100s

_________________
commodore 64


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak dostat programy do C64
PříspěvekNapsal: 08 úno 2016, 22:17 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 12:46
Příspěvky: 2198
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 79 times
Been thanked: 154 times
Pokud zvládáš elektropráce, tak tuhle mě dělal zzindigo (https://zz-indigo.mavipet.sk/?p=1585)

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak dostat programy do C64
PříspěvekNapsal: 08 úno 2016, 22:23 
Offline
Kecka

Registrován: 27 led 2016, 22:46
Příspěvky: 46
Bydliště: Martin
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
to je vsetko pekne... elektroniku popajkovat nie je problem.. problem bude plosak, neleptal som od strednej skoly :D a uz ani nic k tomu nemam... A daslia vec, kde beriete naprogramovane tie atmely k tomu?

_________________
commodore 64


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak dostat programy do C64
PříspěvekNapsal: 08 úno 2016, 22:32 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 12:46
Příspěvky: 2198
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 79 times
Been thanked: 154 times
harrvy píše:
to je vsetko pekne... elektroniku popajkovat nie je problem.. problem bude plosak, neleptal som od strednej skoly :D a uz ani nic k tomu nemam... A daslia vec, kde beriete naprogramovane tie atmely k tomu?


Atmely není problém, hromada lidí tady na fóru má programátor.
Deska jde udělat i doma, no je to jen další varianta, třeba ti opravdu bude stačit hrát si z disketama, také ještě sem tam disketovku používám.
Napiš pak postřehy z používání.

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak dostat programy do C64
PříspěvekNapsal: 15 úno 2016, 20:44 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 10:52
Příspěvky: 1768
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 124 times
Jack_Free píše:
Pokud zvládáš elektropráce, tak tuhle mě dělal zzindigo (https://zz-indigo.mavipet.sk/?p=1585)


No ono sa to da zbuchat aj na univerzalaku ;-) Pripadne skusit niekoho poprosit ;-) su blbci co ti to spravia za cenu suciastok a postovneho.

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz