OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

HVDOSdev2019!

Právě je 20 čer 2019, 09:44

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jak upravit vytvořit D64 soubor
PříspěvekNapsal: 04 bře 2014, 10:42 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 12:46
Příspěvky: 2193
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 78 times
Been thanked: 154 times
Zdar,
Potřeboval bych nějak otevřít soubor D64 a vytáhnout z obsahu diskety nějaké soubory.
Jen nevím jak na to.
Mohl by mě prosím někdo nasměrovat nebo poradit jak vytvářet nebo upravovat obrazy disket ?
K dispozici mám jak C64+sc kartu tak emulátory na PC (CCS64 a WinVICE-2.2)

Velice děkuji za radu.

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit vytvořit D64 soubor
PříspěvekNapsal: 04 bře 2014, 10:57 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 10:52
Příspěvky: 1768
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 124 times
Jack_Free píše:
Zdar,
Potřeboval bych nějak otevřít soubor D64 a vytáhnout z obsahu diskety nějaké soubory.
Jen nevím jak na to.
Mohl by mě prosím někdo nasměrovat nebo poradit jak vytvářet nebo upravovat obrazy disket ?
K dispozici mám jak C64+sc kartu tak emulátory na PC (CCS64 a WinVICE-2.2)

Velice děkuji za radu.

vice ma programcek c1451 ktory vie z image pracovat. je to CLI z kopou prepinacou ale da sa to ovladat z konzoly aj interaktivne

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit vytvořit D64 soubor
PříspěvekNapsal: 04 bře 2014, 11:13 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:27
Příspěvky: 1113
Has thanked: 241 times
Been thanked: 229 times
Disk Imagery 64.

http://lallafa.de/blog/c64-projects/diskimagery64/

_________________
Have you played ATARI today?
blog.tenshi.cz | 8-bitstuff.com | soundcloud | bandcamp


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit vytvořit D64 soubor
PříspěvekNapsal: 04 bře 2014, 11:57 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 12:46
Příspěvky: 2193
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 78 times
Been thanked: 154 times
Pánové díky za pomoc, s tím prvním jsem to nepochopil (moc práce)
a druhý neumí exportovat jednotlivé prg (nebo jsem na to nepřišel)
Ale našel jsem tohle http://www.d64editor.com/ prostě paráda přidává ubírá jednotlivé programy na disketu a hlavně umí exportovat jednotlivé PRG a to jsem potřeboval.

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit vytvořit D64 soubor
PříspěvekNapsal: 04 bře 2014, 14:05 
Offline
Kecálek

Registrován: 16 kvě 2013, 13:18
Příspěvky: 203
Has thanked: 6 times
Been thanked: 32 times
Já používam Dirmaster. A pak občas ten C1541 z Vice, ale to spíš když chci vytvořit novou D64 z několika fajlů. Na nějakou běžnou práci je zbytečně složitej.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit vytvořit D64 soubor
PříspěvekNapsal: 04 bře 2014, 14:58 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 23:16
Příspěvky: 77
Bydliště: Kutnohorsko
Has thanked: 145 times
Been thanked: 26 times
Taky pouzivam DirMaster, umi vsechno co potrebuju, takze muzu jen doporucit.
http://style64.org/release/dirmaster-v2.2-style

_________________
C64, C64C, C64E, C64E2, C64G, C128, C128D, SX-64


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit vytvořit D64 soubor
PříspěvekNapsal: 04 bře 2014, 15:56 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 19:27
Příspěvky: 1113
Has thanked: 241 times
Been thanked: 229 times
Jack_Free píše:
a druhý neumí exportovat jednotlivé prg (nebo jsem na to nepřišel)


Umí, ale jen v rámci vlastních oken. Okna OS ignoruje.

_________________
Have you played ATARI today?
blog.tenshi.cz | 8-bitstuff.com | soundcloud | bandcamp


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit vytvořit D64 soubor
PříspěvekNapsal: 27 bře 2014, 08:34 
Offline
Kecka

Registrován: 01 čer 2013, 22:55
Příspěvky: 31
Has thanked: 0 time
Been thanked: 6 times
Jack_Free píše:
Pánové díky za pomoc, s tím prvním jsem to nepochopil (moc práce)
a druhý neumí exportovat jednotlivé prg (nebo jsem na to nepřišel)
Ale našel jsem tohle http://www.d64editor.com/ prostě paráda přidává ubírá jednotlivé programy na disketu a hlavně umí exportovat jednotlivé PRG a to jsem potřeboval.


Ten je super - jednoduchej a stačí! Souhlasím! Geniální věc, taky ho používám.. Ale bacha, neumí plnej název souboru - o jedno písmenko umí míň.. (prostě takovej lehkej bug). Jinak myslim že celkem funguje dobře..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit vytvořit D64 soubor
PříspěvekNapsal: 04 črc 2014, 04:23 
Offline
Kecálek

Registrován: 12 kvě 2013, 22:02
Příspěvky: 245
Has thanked: 8 times
Been thanked: 46 times
Nezapomente taky na programek 64copy ten umi s image disket i kazet kouzla ;-).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit vytvořit D64 soubor
PříspěvekNapsal: 14 říj 2015, 12:01 
Offline
Profík

Registrován: 12 kvě 2013, 19:31
Příspěvky: 762
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 653 times
Been thanked: 50 times
Potřeboval bych radu ohledně tvorby imageů disket bez pomoci PC, tedy jen za použití C64, disketovky a SD2iec...
Zkoušel jsem jakýsi PuZip.prg, ale vůbec mi nefunguje...
Dík!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit vytvořit D64 soubor
PříspěvekNapsal: 14 říj 2015, 13:04 
Offline
Radil

Registrován: 30 zář 2014, 18:03
Příspěvky: 538
Bydliště: jižní Čechy
Has thanked: 147 times
Been thanked: 48 times
Pokusím se použít selský rozum. Toto jsem nikdy nedělal, ale šel bych na to asi takto. Máme tu prakticky 2 disketovky (fdrive a sd2iec). Z FDD bych loudnul disketu do c64 nebo do kopíráku a poté bych ji jako na druhou FDD (SD2IEC) uložil do prázdného img. Prázdný img d64 bych si vyrovil přes Star commander. Snad ti to pomůže..... :? :thumbup:

_________________
Commodore 64, 64C, 64G, ATARI 1040 STE, AMIGA 1200 (A1260/80), Amstrad CPC 6128, Acorn A3020, Didaktik GAMA '88 a '89, ZX 128.

PC: XT-V20-10 MHz, 286-20 MHz (4 MB RAM, Trident 1 MB, SB16), 386DX-40 MHz (FPU, 32 MB RAM, Mach32 2 MB, AWE32, CD-ROM), 486"DX5"-160 MHz (128 MB RAM, USB 2.0, SB16, CD-ROM), Pentium 233 MMX (262 MHz, 256 MB RAM, SiS315 32 MB, VooDoo2, SB16, DVD-ROM)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit vytvořit D64 soubor
PříspěvekNapsal: 14 říj 2015, 16:38 
Offline
Profík

Registrován: 12 kvě 2013, 19:31
Příspěvky: 762
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 653 times
Been thanked: 50 times
Tak jsem zkusil kopírovat přes cbm-command, ale jsem lama a neuspěl jsem. Použil jsem prázdný d64 image, který jsem našel v nějaké složce na sd2iec kartě... takže jsem spustil File Browser, našel image cbm-commandu, tam se mi otevřel jeho image a tak jsem zmáčkl disk swap tl. Dostal jsem se ale jen do rootu karty... empty.d64 to sice vidí, ale nemohu ho otevřít ani po opakovaném mačkání dst se do něj nedostanu...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit vytvořit D64 soubor
PříspěvekNapsal: 14 říj 2015, 19:12 
Offline
Radil

Registrován: 30 zář 2014, 18:03
Příspěvky: 538
Bydliště: jižní Čechy
Has thanked: 147 times
Been thanked: 48 times
S tím výběrem image zkus spustit standardni file browser k sd2iec, co máš v rootu. V menu odreturnuj empty img, tím se do něj dostaneš a po resetu už tam zůstane. Zkus si to ověřit loudnutím directory a listem. Potom nalouduj z FDD program a sejvni na SD. Případně nahraj z fdd kopírák a načti potom celou disketu a ulož na sd. Takto by to mělo jít. ;-) Pokud by ses chtěl pustit do větších akcí s SD, tak by sis musel, nejlépe do rootu, dát prázdný img, browser a třeba kopírák a vytvořit autoswap.lst soubor, který bude obsahovat názvy všech potřebných img. Potom bude fungovat i swapovací tlačítko.

_________________
Commodore 64, 64C, 64G, ATARI 1040 STE, AMIGA 1200 (A1260/80), Amstrad CPC 6128, Acorn A3020, Didaktik GAMA '88 a '89, ZX 128.

PC: XT-V20-10 MHz, 286-20 MHz (4 MB RAM, Trident 1 MB, SB16), 386DX-40 MHz (FPU, 32 MB RAM, Mach32 2 MB, AWE32, CD-ROM), 486"DX5"-160 MHz (128 MB RAM, USB 2.0, SB16, CD-ROM), Pentium 233 MMX (262 MHz, 256 MB RAM, SiS315 32 MB, VooDoo2, SB16, DVD-ROM)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit vytvořit D64 soubor
PříspěvekNapsal: 15 říj 2015, 00:57 
Offline
Kecálek

Registrován: 12 kvě 2013, 22:02
Příspěvky: 245
Has thanked: 8 times
Been thanked: 46 times
Springy píše:
Potřeboval bych radu ohledně tvorby imageů disket bez pomoci PC, tedy jen za použití C64, disketovky a SD2iec...
Zkoušel jsem jakýsi PuZip.prg, ale vůbec mi nefunguje...
Dík!

Obavam se ze primo na karte v SD2IEC na samotnem C64 ta image.d64 vytvorit nepujde.
Tady je prazda image tak si ji prejmenuj a zkopiruj kam potrebujes a pak uz s ni pracuj jak potrebujes.
Swap tlacitko je mozne pouzit ale je treba vytvorit v tom adresari seznam tech obrazu disket jak se pak budou menit. Je to obycejny textovy soubor kde jsou pod sebou jednotlive image napr:
GameDisk_A.d64
GameDisk_B.d64
Pak uz staci ulozit pod nazvem AUTOSWAP.LST do daneho adresare na karte.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak upravit vytvořit D64 soubor
PříspěvekNapsal: 18 říj 2015, 20:15 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 23 kvě 2013, 20:30
Příspěvky: 207
Bydliště: Východní Čechy
Has thanked: 2 times
Been thanked: 34 times
Pokud používáš Total Commander, tak dircbm plugin poslouží.

_________________
JMP $FCE2

C64, C128DCR, IDE64, 1541 Ultimate-II, MMC Replay, FC3, REU 2MB, Geroram512, NeoRAM 2MB, RR-Net, SilverSurfer, Wiznet64 , 1541-II,1571,1581,Oceanic


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz