OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 19 led 2019, 03:40

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: UK1541
PříspěvekNapsal: 24 pro 2018, 16:18 
Offline
Radil

Registrován: 30 zář 2014, 17:03
Příspěvky: 463
Bydliště: jižní Čechy
Has thanked: 120 times
Been thanked: 39 times
To jsem si dnes zase naběhl. Co mě to dnes nenapadlo. Po delší době jsem koukl na stránky autora UK1541 a zjistil jsem, že v 11/2018 vyšel nový fw. Tak jsem stáhl 65CORE.BIN, dal na prázdnou SD zapl komp, proběhl upgrade. Jenže s novým fw nejsem schopen nic naloudovat do C64. Vše se tváří v pohodě, můžu procházet menu, dělat mount a unmount, ale jakmile zadám na C64 LOAD"$",8, hodí to jen SEARCHING FOR $ a dál se nic neděje. Dokázal by někdo z uživatelů tohoto bazmeku poradit? Přikládám foto ze system info.

Díky!


Přílohy:
IMG_8013.jpg
IMG_8013.jpg [ 188.45 KiB | Zobrazeno 537 krát ]

_________________
Commodore 64, 64C, 64G, ATARI 1040 STE, AMIGA 1200 (A1260/80), Amstrad CPC 6128, Acorn A3020, Didaktik GAMA '88 a '89, ZX 128.

PC: XT-V20-10 MHz, 286-20 MHz (4 MB RAM, Trident 1 MB, SB16), 386DX-40 MHz (FPU, 32 MB RAM, Mach32 2 MB, AWE32, CD-ROM), 486"DX5"-160 MHz (128 MB RAM, USB 2.0, SB16, CD-ROM), Pentium 233 MMX (262 MHz, 256 MB RAM, SiS315 32 MB, VooDoo2, SB16, DVD-ROM)
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: UK1541
PříspěvekNapsal: 25 pro 2018, 20:50 
Offline
Radil

Registrován: 30 zář 2014, 17:03
Příspěvky: 463
Bydliště: jižní Čechy
Has thanked: 120 times
Been thanked: 39 times
Nemá náhodou někdo kontakt na autora (kisiela)?

_________________
Commodore 64, 64C, 64G, ATARI 1040 STE, AMIGA 1200 (A1260/80), Amstrad CPC 6128, Acorn A3020, Didaktik GAMA '88 a '89, ZX 128.

PC: XT-V20-10 MHz, 286-20 MHz (4 MB RAM, Trident 1 MB, SB16), 386DX-40 MHz (FPU, 32 MB RAM, Mach32 2 MB, AWE32, CD-ROM), 486"DX5"-160 MHz (128 MB RAM, USB 2.0, SB16, CD-ROM), Pentium 233 MMX (262 MHz, 256 MB RAM, SiS315 32 MB, VooDoo2, SB16, DVD-ROM)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: UK1541
PříspěvekNapsal: 27 pro 2018, 11:15 
Offline
Radil

Registrován: 30 zář 2014, 17:03
Příspěvky: 463
Bydliště: jižní Čechy
Has thanked: 120 times
Been thanked: 39 times
Tak problém je naštěstí vyřešen. Po aktualizaci core se musel znovu flešnout obsah 1541 ROM.

_________________
Commodore 64, 64C, 64G, ATARI 1040 STE, AMIGA 1200 (A1260/80), Amstrad CPC 6128, Acorn A3020, Didaktik GAMA '88 a '89, ZX 128.

PC: XT-V20-10 MHz, 286-20 MHz (4 MB RAM, Trident 1 MB, SB16), 386DX-40 MHz (FPU, 32 MB RAM, Mach32 2 MB, AWE32, CD-ROM), 486"DX5"-160 MHz (128 MB RAM, USB 2.0, SB16, CD-ROM), Pentium 233 MMX (262 MHz, 256 MB RAM, SiS315 32 MB, VooDoo2, SB16, DVD-ROM)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: UK1541
PříspěvekNapsal: 27 pro 2018, 12:28 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 07:17
Příspěvky: 185
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 290 times
Been thanked: 29 times
Přináší nový update něco nového?

_________________
A1200, Blizzard 1230/50MHz, 64MB RAM, CF-IDE 2GB, WHDLoad registered; A600 HD, 2MB Chip, Fúria EC020 inside; CD32; C128, FDD 1541 II, UK1541; C64 I, FDD 1541 I;
Atari 1040 STFM; Atari 1040 STE; ZX Spectrum +2, divIDE, CF-IDE 1GB; Didaktik Gama; Sega Mega Drive, Mega EverDrive v2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: UK1541
PříspěvekNapsal: 27 pro 2018, 12:57 
Offline
Radil

Registrován: 30 zář 2014, 17:03
Příspěvky: 463
Bydliště: jižní Čechy
Has thanked: 120 times
Been thanked: 39 times
Autor uvádí na svých stránkách toto:

Features for 6502Core Version 2.0.0.022018
- Core 6502 running at 1Mhz with all opcodes
- 16kB Flash ROM, multiple custom roms (avaiable from version 1.3)
- 4KB Ram, from $0000 to $0fff
- VIA's port and timers emulation
- SD card 1 - 32GB, FAT32, formatted in Windows (minimum cluster size 4kB).
- d64 35 / 40 track with read and write (beta testing)
- Update from standard SD card.

Ale některé věci byly určitě řešeny už v předchozích verzích. Changelog bohužel k dispozici není a autor dává staré verze po vydání nového fw pryč. Každopádně pro mě byla lákadlem možnost zápisu. Měl jsem verzi z 10/2016 a ta uměla jen číst. ;-)

_________________
Commodore 64, 64C, 64G, ATARI 1040 STE, AMIGA 1200 (A1260/80), Amstrad CPC 6128, Acorn A3020, Didaktik GAMA '88 a '89, ZX 128.

PC: XT-V20-10 MHz, 286-20 MHz (4 MB RAM, Trident 1 MB, SB16), 386DX-40 MHz (FPU, 32 MB RAM, Mach32 2 MB, AWE32, CD-ROM), 486"DX5"-160 MHz (128 MB RAM, USB 2.0, SB16, CD-ROM), Pentium 233 MMX (262 MHz, 256 MB RAM, SiS315 32 MB, VooDoo2, SB16, DVD-ROM)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: UK1541
PříspěvekNapsal: 27 pro 2018, 19:04 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 07:17
Příspěvky: 185
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 290 times
Been thanked: 29 times
Dík, mám tam taky tu 2016 verzi, tak asi nastal čas na update. :)

_________________
A1200, Blizzard 1230/50MHz, 64MB RAM, CF-IDE 2GB, WHDLoad registered; A600 HD, 2MB Chip, Fúria EC020 inside; CD32; C128, FDD 1541 II, UK1541; C64 I, FDD 1541 I;
Atari 1040 STFM; Atari 1040 STE; ZX Spectrum +2, divIDE, CF-IDE 1GB; Didaktik Gama; Sega Mega Drive, Mega EverDrive v2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: UK1541
PříspěvekNapsal: 27 pro 2018, 19:48 
Offline
Radil

Registrován: 30 zář 2014, 17:03
Příspěvky: 463
Bydliště: jižní Čechy
Has thanked: 120 times
Been thanked: 39 times
Jo, klidně se do toho pusť, když už víme, jak na to a co dělat v případě problémů. :thumbup:

Každopádně se měj moc fajn a budu se těšit na další super pokec u pivka. :pivo: :beer:

_________________
Commodore 64, 64C, 64G, ATARI 1040 STE, AMIGA 1200 (A1260/80), Amstrad CPC 6128, Acorn A3020, Didaktik GAMA '88 a '89, ZX 128.

PC: XT-V20-10 MHz, 286-20 MHz (4 MB RAM, Trident 1 MB, SB16), 386DX-40 MHz (FPU, 32 MB RAM, Mach32 2 MB, AWE32, CD-ROM), 486"DX5"-160 MHz (128 MB RAM, USB 2.0, SB16, CD-ROM), Pentium 233 MMX (262 MHz, 256 MB RAM, SiS315 32 MB, VooDoo2, SB16, DVD-ROM)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz