OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrace na OCP IV ZDE!

Právě je 19 zář 2018, 11:58

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: C64 recap - ano ci ne?
PříspěvekNapsal: 19 lis 2017, 14:29 
Online
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 2455
Has thanked: 123 times
Been thanked: 167 times
Mam v ruce dost zachovalou funkcni desku (Rev3, dlouha s pametma 64kx4) a uvazoval jsem o recapu, ale jak tak na ni koukam, tak vetsina je Nichicon, jeden ELNA, jeden Belicon a jeden nejaky Wun Hung Lo :) Netece zadnej, takze bych asi vymenil ty noname a Nichicony nechal, co myslite? Nebo se na to mam vykaslat uplne?
Ta deska je panenska, jeste na ni nikdo nebastlil, tak je mi skoro lito do ni vrtat...

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: C64 recap - ano ci ne?
PříspěvekNapsal: 19 lis 2017, 14:47 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:27
Příspěvky: 987
Has thanked: 177 times
Been thanked: 116 times
Držím se jedné zásady. Neopravuj to co není rozbité.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: C64 recap - ano ci ne?
PříspěvekNapsal: 19 lis 2017, 15:14 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1372
Bydliště: Praha
Has thanked: 179 times
Been thanked: 251 times
Proč měnit ? Nejdříve snad změřit, ne. Já je téměř vždy měřím a jsou z pravidla dobré.

BTW, v mém 1200XL je konzerva 10mF od Nichicon. Koupil jsem nový od téže značky
a nenaformovaný má 9.2mF.
Jelikož jsem v jiném ščotu narazil na kousek co měl 4.8mF vyměnil jsem ho u svého preventivně též.
Po výměně jsem starý šoupl na můstek a...má 10.2mF ;-)
Jó japonci umějí motat koďany...a recept na ten elektrolyt se asi dědí generace :-D

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: C64 recap - ano ci ne?
PříspěvekNapsal: 19 lis 2017, 15:26 
Online
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 2455
Has thanked: 123 times
Been thanked: 167 times
To je meris nevypajeny? Cim?

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: C64 recap - ano ci ne?
PříspěvekNapsal: 19 lis 2017, 15:38 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1372
Bydliště: Praha
Has thanked: 179 times
Been thanked: 251 times
Kubik píše:
To je meris nevypajeny? Cim?
Jak kdy. Někdy zapájené, jindy odsaju jednu nožku.
A měřím je můstkem na 120Hz.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: C64 recap - ano ci ne?
PříspěvekNapsal: 19 lis 2017, 17:35 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 21 kvě 2013, 13:19
Příspěvky: 901
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 94 times
Been thanked: 153 times
C64 rozhodně nerecapovat ani neresuscitovat !

_________________
Atari 130XE, 800XE, Covox, Stereo, VBXE, U1Mb, NUXX, SIDE II, XC12T, XC11, 2x XF551, Ultimate Cart, M.Dadok 64k
Atari STe 4Mb, Ultrasatan
A500 1Mb, A520, Mandrax FD3C
A1200, Blizz 060/72/128, Blizz 030 IV 50/32
Jaguar, JAGCD, Skunk, PROcontroller, 1x normal, 1x autofire
Playstation 1, Dreamcast, XBOX 250Gb, XBOX 360 320Gb
SC1224, SC1425, C1081, C1085S-D3


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: C64 recap - ano ci ne?
PříspěvekNapsal: 22 lis 2017, 13:29 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 26 bře 2015, 17:45
Příspěvky: 240
Bydliště: Třebíč
Has thanked: 3 times
Been thanked: 23 times
taky jsem chtěl udělat, ale podle mě to v C64 není potřeba, spíš jsem se zaměřil na možnou poruchu napájecího zdroje, který jsem kompletně zrepasoval

_________________
C64C, C64C s S-Video, floppy 1541-II 2x, Commodore monitor 1084, 1541 ultimate II+, FCIII, SD2IEC, XU1541


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: C64 recap - ano ci ne?
PříspěvekNapsal: 24 lis 2017, 16:59 
Offline
Kecálek

Registrován: 28 kvě 2013, 10:24
Příspěvky: 215
Has thanked: 6 times
Been thanked: 79 times
Kubik píše:
To je meris nevypajeny? Cim?


http://www.zajic.cz/esr/esr.htm


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz