OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 11 pro 2017, 20:06

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: C64 recap - ano ci ne?
PříspěvekNapsal: 19 lis 2017, 14:29 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 1631
Has thanked: 76 times
Been thanked: 110 times
Mam v ruce dost zachovalou funkcni desku (Rev3, dlouha s pametma 64kx4) a uvazoval jsem o recapu, ale jak tak na ni koukam, tak vetsina je Nichicon, jeden ELNA, jeden Belicon a jeden nejaky Wun Hung Lo :) Netece zadnej, takze bych asi vymenil ty noname a Nichicony nechal, co myslite? Nebo se na to mam vykaslat uplne?
Ta deska je panenska, jeste na ni nikdo nebastlil, tak je mi skoro lito do ni vrtat...

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: C64 recap - ano ci ne?
PříspěvekNapsal: 19 lis 2017, 14:47 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:27
Příspěvky: 897
Has thanked: 152 times
Been thanked: 110 times
Držím se jedné zásady. Neopravuj to co není rozbité.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: C64 recap - ano ci ne?
PříspěvekNapsal: 19 lis 2017, 15:14 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1207
Bydliště: Praha
Has thanked: 147 times
Been thanked: 191 times
Proč měnit ? Nejdříve snad změřit, ne. Já je téměř vždy měřím a jsou z pravidla dobré.

BTW, v mém 1200XL je konzerva 10mF od Nichicon. Koupil jsem nový od téže značky
a nenaformovaný má 9.2mF.
Jelikož jsem v jiném ščotu narazil na kousek co měl 4.8mF vyměnil jsem ho u svého preventivně též.
Po výměně jsem starý šoupl na můstek a...má 10.2mF ;-)
Jó japonci umějí motat koďany...a recept na ten elektrolyt se asi dědí generace :-D

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: C64 recap - ano ci ne?
PříspěvekNapsal: 19 lis 2017, 15:26 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 28 led 2016, 22:57
Příspěvky: 1631
Has thanked: 76 times
Been thanked: 110 times
To je meris nevypajeny? Cim?

_________________
ZX-81, ZX Spectrum, ZX Spectrum+, ZX Spectrum+2, Sinclair QL, Timex 1000 / 1500, CPC464, CPC6128, GX4000, Atari 2600 / 2600Jr, 600XL / 800XL / 130XE, Atari 260ST / 520ST / 1040ST / 1040STE / Mega / MegaSTE, C16, C64, C128, C128D, Amiga A500, Macintosh IIcx / IIvx / SE / LC II / 630 / 7300 / PowerMac G3 / G4 / G5, Laser210-8k / VZ200, Philips VG8010/8020, Canon V-20, Sony HitBit, Sanyo MPC-100, TI 99/4A, Didaktik Gama / M, IQ 151, PMD-85, MZ-700, PCW8256, Acorn Electron, CoCo, CoCo2, Oric Atmos, SGI Indy / Octane 2 / O2 / Indigo 2, HP-9000 715/80 a 715/100, IBM RS6000, Thomson MO5 / MO5E / MO6 / TO8, Dragon 32, Matra Alice, IBM PS/2 Model 30


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: C64 recap - ano ci ne?
PříspěvekNapsal: 19 lis 2017, 15:38 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25 kvě 2014, 11:29
Příspěvky: 1207
Bydliště: Praha
Has thanked: 147 times
Been thanked: 191 times
Kubik píše:
To je meris nevypajeny? Cim?
Jak kdy. Někdy zapájené, jindy odsaju jednu nožku.
A měřím je můstkem na 120Hz.

_________________
Atari 600XL, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: C64 recap - ano ci ne?
PříspěvekNapsal: 19 lis 2017, 17:35 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 21 kvě 2013, 13:19
Příspěvky: 653
Bydliště: Kutna York
Has thanked: 51 times
Been thanked: 106 times
C64 rozhodně nerecapovat ani neresuscitovat !

_________________
Atari 130XE, 800XE (Covox, Stereo, VBXE, U1Mb, NUXX, SIDE II, XC12T, XC11, XF551, XF551), Atari STE 4Mb, Ultrasatan, Amiga 500 1Mb (A520, Mandrax FD3C), 1200, Blizz 060/72/128, Blizz 030 IV 50/32, Jaguar, JAGCD, Skunk
Playstation 1, Dreamcast, XBOX 250Gb, XBOX 360 320Gb
SC1224, SC1425, C1081S, C1085


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: C64 recap - ano ci ne?
PříspěvekNapsal: 22 lis 2017, 13:29 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 26 bře 2015, 17:45
Příspěvky: 222
Bydliště: Třebíč
Has thanked: 3 times
Been thanked: 23 times
taky jsem chtěl udělat, ale podle mě to v C64 není potřeba, spíš jsem se zaměřil na možnou poruchu napájecího zdroje, který jsem kompletně zrepasoval

_________________
C64C, C64C s S-Video, floppy 1541-II 2x, Commodore monitor 1084, 1541 ultimate II+, FCIII, SD2IEC, XU1541


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: C64 recap - ano ci ne?
PříspěvekNapsal: 24 lis 2017, 16:59 
Offline
Kecálek

Registrován: 28 kvě 2013, 10:24
Příspěvky: 215
Has thanked: 6 times
Been thanked: 78 times
Kubik píše:
To je meris nevypajeny? Cim?


http://www.zajic.cz/esr/esr.htm


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz