OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů
Právě je 21 lis 2017, 12:56

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: LumaFix64
PříspěvekNapsal: 09 říj 2015, 06:40 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:27
Příspěvky: 1020
Has thanked: 190 times
Been thanked: 179 times
Včera mi přišel LumaFix64.

Kdo nemá nebo neví o co jde, je to tady: http://www.ebay.co.uk/itm/Commodore-64- ... 1809722395

Strčí se to do patice od VIC-II, a samotný VIC do toho. Vhodné je to pro C64C a G přes S-Video, pokud máte na LCD vidět nepříjemné svislé čáry, které generuje VIC. U starých C64 to asi funguje taky, ale já s tím u svého problém nemám. Jediná věc, která mě zaskočila byla to, že Lumafix nepasoval do patice pro VIC na desce C64C (nedržel a vyskakoval). Musel jsem ji vyměnit za precizní. Nastavení se děje třemi trimry na destičce Lumafixu. Výsledený obraz je asi o 80-90% lepší, než původní. Fotky jsou z mobilu a obraz ještě ne úplně doladěný, ale skoro, dělal jsem to narychlo. Nastavení chce trpělivost.


Přílohy:
IMG_0093.JPG
IMG_0093.JPG [ 27.34 KiB | Zobrazeno 898 krát ]
IMG_0092.JPG
IMG_0092.JPG [ 88.01 KiB | Zobrazeno 898 krát ]

_________________
Have you played ATARI today?
blog.factor6.cz | about.me | 8-bitstuff.com | soundcloud | bandcamp
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LumaFix64
PříspěvekNapsal: 09 říj 2015, 19:41 
Offline
Profík

Registrován: 12 kvě 2013, 18:31
Příspěvky: 667
Bydliště: České Budějovice
Has thanked: 580 times
Been thanked: 44 times
Moc hezký! Škoda, že není i LumaFix128...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LumaFix64
PříspěvekNapsal: 09 říj 2015, 19:59 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 26 bře 2015, 17:45
Příspěvky: 219
Bydliště: Třebíč
Has thanked: 3 times
Been thanked: 23 times
je tam nějaký čip, nebo jen tranzistory?

něco jsem našel tady
http://www.c64scene.pl/viewtopic.php?t= ... 5dc6445f23

_________________
C64C, C64C s S-Video, floppy 1541-II 2x, Commodore monitor 1084, 1541 ultimate II+, FCIII, SD2IEC, XU1541


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LumaFix64
PříspěvekNapsal: 11 říj 2015, 21:49 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 19 črc 2013, 14:54
Příspěvky: 1102
Has thanked: 39 times
Been thanked: 156 times
Docela by mne zajimalo zda ten trimr ma hodnotu 2000 ohmu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LumaFix64
PříspěvekNapsal: 14 říj 2015, 22:35 
Offline
Kecálek

Registrován: 12 kvě 2013, 21:02
Příspěvky: 245
Has thanked: 8 times
Been thanked: 46 times
suksoft píše:
Docela by mne zajimalo zda ten trimr ma hodnotu 2000 ohmu.

Rejpale :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LumaFix64
PříspěvekNapsal: 14 říj 2015, 22:58 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 19 črc 2013, 14:54
Příspěvky: 1102
Has thanked: 39 times
Been thanked: 156 times
Sillicon píše:
suksoft píše:
Docela by mne zajimalo zda ten trimr ma hodnotu 2000 ohmu.

Rejpale :-)


Proc rypal? Jinak to ze tam je trimr 2000 uz vim, precetl jsem si to na foru od autora. Mam i Eagle data.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LumaFix64
PříspěvekNapsal: 03 lis 2017, 21:55 
Offline
Kecka

Registrován: 11 črc 2013, 13:40
Příspěvky: 32
Has thanked: 0 time
Been thanked: 6 times
Že by konečně i pro 128?
https://www.youtube.com/watch?v=35OMWobjchc
Neví o tom někdo víc?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz