OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Old Comp Prty VI - 11. a 13. z 2020

Právě je 26.09.2020, 16:04

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Stereo SID
PříspěvekNapsal: 23.07.2020, 22:15 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30.01.2014, 12:46
Příspěvky: 2528
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 103 times
Been thanked: 185 times
Pěkně prosím, může mě někdo poradit ?

Rád bych do jedné 64ky osadil takové ty různé udělátka, už tam mám SD2IEC, teď pokukuji po stereo SIDU.
Jaké jsou tedy možnosti ?

Našel jsem toto : https://www.sidfx.dk/
Nebo toto : https://www.mssiah.com/features.php#sid2sid

Je nějaká další možnost, nebo je někdo tady, kdo takové zařízení dodává ?

Je mě jasné, že budu potřebovat dalšího SIDa, je možné do takového rozšíření použít ARMSIDA případně ARM2SID ?

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stereo SID
PříspěvekNapsal: 23.07.2020, 22:27 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 14.05.2013, 19:10
Příspěvky: 1361
Bydliště: Kurim
Has thanked: 552 times
Been thanked: 402 times
Na ARM2SID nepotrebujes zadne rozsireni. Kdyz si poridis verzi s 30 cm kablikem, dostanes k nemu take 2 diody, odpor a cele do C64 zapajsis 6 dratku, zasunes konektor do ARM2SIDu a mas ne jen 2 SIDy, ale hned 3 a k tomu navic SFX Sound Expander. Postup zapojeni je v navodu, ktery se da v PDF stahnout na e-shopu https://retrocomp.cz/produkt?id=20.

_________________
http://www.8bity.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stereo SID
PříspěvekNapsal: 24.07.2020, 16:19 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30.01.2014, 12:46
Příspěvky: 2528
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 103 times
Been thanked: 185 times
Takze pak jen vyndam SIDa z desky zacvaknu Arm2sid a je hotovo?
A bude mě to hrát stereo v demech, které to umožňují ?

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stereo SID
PříspěvekNapsal: 24.07.2020, 17:33 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 14.05.2013, 19:10
Příspěvky: 1361
Bydliště: Kurim
Has thanked: 552 times
Been thanked: 402 times
Musis pripajet 6 dratu dovnitr C64 + 2 diody + odpor, ty draty maji na druhe strane konektor, ktery zasunes shora do ARM2SIDu. To je vse. Je to popsane v tom PDF manualu.


Přílohy:
ARM2SID_in_C64.jpg
ARM2SID_in_C64.jpg [ 454.74 KiB | Zobrazeno 1795 krát ]
ARM2SID_IO_connection.jpg
ARM2SID_IO_connection.jpg [ 449.36 KiB | Zobrazeno 1795 krát ]

_________________
http://www.8bity.cz
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stereo SID
PříspěvekNapsal: 24.07.2020, 20:27 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30.01.2014, 12:46
Příspěvky: 2528
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 103 times
Been thanked: 185 times
Jasne, dekuji za informace.

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stereo SID
PříspěvekNapsal: 24.07.2020, 22:58 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 14.05.2013, 19:10
Příspěvky: 1361
Bydliště: Kurim
Has thanked: 552 times
Been thanked: 402 times
V podstate jakakoli stereo redukce potrebuje privest k SIDum dalsi draty, protoze jsou potreba dalsi adresy. ARM2SID ma "redukci" v sobe a navi je univerzalni, ze se pak da nastavovat pocet aktivnich SIDu, jejich adresy, pripadne kombinace s tou FM syntezou.

_________________
http://www.8bity.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stereo SID
PříspěvekNapsal: 14.09.2020, 08:25 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25.05.2014, 12:29
Příspěvky: 1710
Bydliště: Praha
Has thanked: 249 times
Been thanked: 329 times
Je nová verze FW(3.12 z 9.9.2020) pro arm2sid - https://www.nobomi.cz/8bit/arm2sid/

Jinak já jsem inštalaci do komodóra provedl takto:
Příloha:
arm2sid_1.jpg
arm2sid_1.jpg [ 161.64 KiB | Zobrazeno 566 krát ]

Příloha:
arm2sid_2.jpg
arm2sid_2.jpg [ 99.22 KiB | Zobrazeno 566 krát ]

Příloha:
arm2sid_3.jpg
arm2sid_3.jpg [ 119.23 KiB | Zobrazeno 566 krát ]

_________________
Atari 65XE, 600XL, 400, 800, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stereo SID
PříspěvekNapsal: 14.09.2020, 09:18 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 14.05.2013, 19:10
Příspěvky: 1361
Bydliště: Kurim
Has thanked: 552 times
Been thanked: 402 times
Pekne to tam mas nainstalovane. Muzu pouzit ty fotky jako priklad instalce na FB?

_________________
http://www.8bity.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stereo SID
PříspěvekNapsal: 14.09.2020, 09:28 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25.05.2014, 12:29
Příspěvky: 1710
Bydliště: Praha
Has thanked: 249 times
Been thanked: 329 times
Martin8bity píše:
Pekne to tam mas nainstalovane. Muzu pouzit ty fotky jako priklad instalce na FB?
No šlo by to ještě lépe, hlavně ty smršťovačky a tak.
Samozřejmě to můžeš použít - mohu ti poslat origo foto.
Ta instalace takto se týká jen úzké desky a ani nevím zda všech revizí. 5V jsem si přes půjčil z video konektoru, to tam taky snad není vždy.
Ještě juknu zda nemám nějaký jiný desky abych to ověřil.

_________________
Atari 65XE, 600XL, 400, 800, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stereo SID
PříspěvekNapsal: 14.09.2020, 12:36 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 14.05.2013, 19:10
Příspěvky: 1361
Bydliště: Kurim
Has thanked: 552 times
Been thanked: 402 times
Super, když pošleš origoš, budu rád. Já to myslel, jako hezkou alternativu k instalaci, inspiraci. Máš to pěkné. kdo tomu trochu technicky rozumí, tak si dohledá, kam přesně co zapojit a kdo ne, tak se do toho stejně nebude pouštět ;-)

_________________
http://www.8bity.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stereo SID
PříspěvekNapsal: 14.09.2020, 17:13 
Offline
Profík

Registrován: 18.04.2017, 12:55
Příspěvky: 819
Has thanked: 148 times
Been thanked: 23 times
Ja mam 3SID od Skannera z PL. Mozem oskenovat plosak.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stereo SID
PříspěvekNapsal: 14.09.2020, 17:27 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25.05.2014, 12:29
Příspěvky: 1710
Bydliště: Praha
Has thanked: 249 times
Been thanked: 329 times
Proč ? ASM2SID umí taky 3, a ještě mnohem více.
Navíc pochybuju, že by to stačilo k výrobě ;-)

_________________
Atari 65XE, 600XL, 400, 800, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stereo SID
PříspěvekNapsal: 15.09.2020, 00:55 
Offline
Profík

Registrován: 18.04.2017, 12:55
Příspěvky: 819
Has thanked: 148 times
Been thanked: 23 times
To ano lenze je to emulacia. Na FM mam cartridge. Mam aj bom.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stereo SID
PříspěvekNapsal: 15.09.2020, 09:07 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 14.05.2013, 19:10
Příspěvky: 1361
Bydliště: Kurim
Has thanked: 552 times
Been thanked: 402 times
Ale sakra dobrá emulace, mrkněte na tohle https://www.youtube.com/watch?v=mmlIhfqN43o. Půlka lidí nepozná ARMSID od originálního SIDa, ale je ochotná vzít originál na milost ;-)

_________________
http://www.8bity.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stereo SID
PříspěvekNapsal: 16.09.2020, 22:45 
Offline
Profík

Registrován: 18.04.2017, 12:55
Příspěvky: 819
Has thanked: 148 times
Been thanked: 23 times
Ved hej. Asi to zneje rovnako. Ja to samplujem do PC a potom pouzivam v RenoiseTrackery. Mam aj HardSID.
Inak co je za karta DuoSID pre PC???
https://youtu.be/lzNurp6aA2A
Neplanuje to niekto? By som si kupil do toho ArmSIDy.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz