OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Old Comp Prty VI - 11. a 13. z 2020

Právě je 13.08.2020, 14:09

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: EasyFlash 3 problém
PříspěvekNapsal: 31.07.2020, 16:39 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30.01.2014, 12:46
Příspěvky: 2502
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 98 times
Been thanked: 184 times
No potřeboval bych poradit, trochu jsem si hrál z touto cart, a testoval jsem stažené kernaly.
A zřejmě jsem zapsal nějaký větší ? soubor do místa pro kernal, a od té doby to jaksi nefunguje.
Dostal jsem se do stavu, že cart nenabíhá, C64 ji vidí a mohu do ni zapisovat programem Easyprog , ale po startu počítače je jen černá obrazovka a na cart svítí dioda.
Může mě někdo poradit co s tím ?

Zkusil jsem smazat všechny kernal sloty, následně je přepsat funkčním obsahem, ale stále nic.

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: EasyFlash 3 problém
PříspěvekNapsal: 31.07.2020, 16:59 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30.01.2014, 12:46
Příspěvky: 2502
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 98 times
Been thanked: 184 times
Tak si odpovím sám.
Není nad to když si člověk najde řešení sám.

Pokud se dostanete do stavu, že je po startu černá obrazovka, je potřeba znovu nahrát menu do cart.
Dle tohoto postupu.
https://skoe.de/easyflash/ef3update/

Nahrává se to pomocí programu easyflash do systémového oddílu 0.

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: EasyFlash 3 problém
PříspěvekNapsal: 31.07.2020, 17:12 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25.05.2014, 12:29
Příspěvky: 1695
Bydliště: Praha
Has thanked: 246 times
Been thanked: 329 times
To už se tu řešilo přeci:
viewtopic.php?f=31&t=3659&start=90

_________________
Atari 65XE, 600XL, 400, 800, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: EasyFlash 3 problém
PříspěvekNapsal: 31.07.2020, 17:25 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30.01.2014, 12:46
Příspěvky: 2502
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 98 times
Been thanked: 184 times
rEVERz píše:


No jo asi stárnu, a zapomínám, nic méně, díky tomuto zádrhelu jsem vám sehnal dobrý archív kernalu.
Akorát se v tom hrabu, následně to dám pro zájemce na FTP.

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz