OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Byl jednou jeden nerd

Právě je 01.06.2020, 19:39

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Problém z demíčky
PříspěvekNapsal: 19.04.2020, 18:40 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25.05.2014, 12:29
Příspěvky: 1677
Bydliště: Praha
Has thanked: 240 times
Been thanked: 328 times
Tak jsem nakombinoval brouky tak aby VS Lab hlásilo co nejméně chyb u toho téměř nefunkčního kusu
a nějak to běží. Nejvíc tomu zdá se vadily ty NEC dramky.
Ovšem, že bych z toho měl vyloženě dobrý pocit to se říct nedá.
Čekal jsem, že podle revize desky najdu nějaký fix problémů co ty desky mívají. Tohle je čudný.
Viděl jsem náhradu dram-sram, tam to prý ten problém taky řeší.

Nebo používáte spíš Reloaded apod. ?

_________________
Atari 65XE, 600XL, 400, 800, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém z demíčky
PříspěvekNapsal: 19.04.2020, 21:26 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 23.05.2013, 20:30
Příspěvky: 231
Bydliště: Východní Čechy
Has thanked: 2 times
Been thanked: 35 times
rEVERz píše:
Tak jsem nakombinoval brouky tak aby VS Lab hlásilo co nejméně chyb u toho téměř nefunkčního kusu
a nějak to běží. Nejvíc tomu zdá se vadily ty NEC dramky.
Ovšem, že bych z toho měl vyloženě dobrý pocit to se říct nedá.
Čekal jsem, že podle revize desky najdu nějaký fix problémů co ty desky mívají. Tohle je čudný.
Viděl jsem náhradu dram-sram, tam to prý ten problém taky řeší.

Nebo používáte spíš Reloaded apod. ?


VSP-Fix si můžeš udělal i do stávající revize,aby jsi měl po problému: http://wiki.icomp.de/wiki/VSP-Fix
Já používám C64R néjen kvůli VSP,ale kvůli StereoSIDu, multi kernalu, celkově to má i nižšší spotřebu.

_________________
JMP $FCE2

C64, C128DCR, IDE64, SuperCPU64, 1541 Ultimate-II, MMC Replay, FC3, REU 2MB, Geroram512, NeoRAM 2MB, RR-Net, SilverSurfer, Wiznet64 , 1541-II,1571,1581,Oceanic


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém z demíčky
PříspěvekNapsal: 19.04.2020, 21:44 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25.05.2014, 12:29
Příspěvky: 1677
Bydliště: Praha
Has thanked: 240 times
Been thanked: 328 times
No někde jsem viděl že to bylo řešeno náhradou dram/sram s nějakým latchem.
Na stereo mám arm2sid.
Ten reloaded je tedy pěkná pálka :-( Je i něco jiného ?

_________________
Atari 65XE, 600XL, 400, 800, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém z demíčky
PříspěvekNapsal: 19.04.2020, 23:54 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 23.05.2013, 20:30
Příspěvky: 231
Bydliště: Východní Čechy
Has thanked: 2 times
Been thanked: 35 times
rEVERz píše:
Ten reloaded je tedy pěkná pálka :-( Je i něco jiného ?


No jedině Ultimate64 za trochu větší pálku :)

_________________
JMP $FCE2

C64, C128DCR, IDE64, SuperCPU64, 1541 Ultimate-II, MMC Replay, FC3, REU 2MB, Geroram512, NeoRAM 2MB, RR-Net, SilverSurfer, Wiznet64 , 1541-II,1571,1581,Oceanic


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém z demíčky
PříspěvekNapsal: 20.04.2020, 00:17 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25.05.2014, 12:29
Příspěvky: 1677
Bydliště: Praha
Has thanked: 240 times
Been thanked: 328 times
No to je asi u všech těhle retro věcí :-( A já myslel, že drahé je jen vše kolem amigy.
Viděl jsem nějaký přeroutovaný desky, ale to byly asi jen kopie bez vylepšení/fixů.

_________________
Atari 65XE, 600XL, 400, 800, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém z demíčky
PříspěvekNapsal: 20.04.2020, 19:36 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 23.05.2013, 20:30
Příspěvky: 231
Bydliště: Východní Čechy
Has thanked: 2 times
Been thanked: 35 times
rEVERz píše:
No to je asi u všech těhle retro věcí :-( A já myslel, že drahé je jen vše kolem amigy.
Viděl jsem nějaký přeroutovaný desky, ale to byly asi jen kopie bez vylepšení/fixů.


To jsou jen kopie pcb jedničkových revizí.Dvojkovou jsem zatím neviděl a kdoví jestli ji někdo bude dělat.

_________________
JMP $FCE2

C64, C128DCR, IDE64, SuperCPU64, 1541 Ultimate-II, MMC Replay, FC3, REU 2MB, Geroram512, NeoRAM 2MB, RR-Net, SilverSurfer, Wiznet64 , 1541-II,1571,1581,Oceanic


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém z demíčky
PříspěvekNapsal: 20.04.2020, 22:12 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 20.02.2017, 01:17
Příspěvky: 661
Has thanked: 12 times
Been thanked: 23 times
Je zajímavé, když si člověk uvědomí, že vlastně žádná platforma není hardwarově stálá... Už na Atari 2600 máte problémy s časováním a zobrazením grafiky na různých revizích - hlavně se to týká pozdějších čínských Juniorů, ale nejen těch - zkrátka nejen dema ale i hry s kritickým časováním co s tím nepočítají... Pak je zde např. ZX Spectrum 48k vs. 128k vs +2A/+3... Dokonce i Sega Mega Drive: https://youtu.be/o8qgArSqMsc?t=139


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém z demíčky
PříspěvekNapsal: 20.04.2020, 22:45 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 07.07.2019, 22:14
Příspěvky: 1000
Has thanked: 41 times
Been thanked: 77 times
Zase kolik aplikací počítá a využívá takty CPU tak, že rozdíl jednoho taktu "rozsype" celý program? Jen dema. kde se s tím autora jednak baví crcat aby to běželo co nejlépe resp. to jinak nejde na daném železe ani stihnout či udělat... Proto je prakticky u každého běžného hardwaru ta obligátní větička že výrobce si vyhrazuje právo kdykoliv změnit cokoliv. :shrug:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém z demíčky
PříspěvekNapsal: 21.04.2020, 21:57 
Offline
Pan Štábní

Registrován: 25.05.2014, 12:29
Příspěvky: 1677
Bydliště: Praha
Has thanked: 240 times
Been thanked: 328 times
Dnes jsem ještě laboroval s dram od různých výrobců a na jiných deskách.
Zajímavý jak háklivé to je. Ta nejvíc problémová deska nemá ráda NEC, ale ostatní 3 typy dram bez problémů.
Jiná deska, úplně stejná, si "poradí" se všem typy dram co mám skladem. To samé třetí deska, taky stejné revize, kde
jsem udělal změnu charrom+kernal do jedné flash + úprava těch propojek na pcb.
No snad tedy vyřešeno...

Horší je,že mi došly zásoby komodóřích součástek. S CIA jsem úplně na suchu :-(

_________________
Atari 65XE, 600XL, 400, 800, 800XL/XE, 130XE, 1200XL, XEGS
Commodore C64, C64C, C128, Plus/4
Amiga A600, A1200+Blizzard 060/50
ZX Spectrum, +2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém z demíčky
PříspěvekNapsal: 21.04.2020, 22:43 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 23.05.2013, 20:30
Příspěvky: 231
Bydliště: Východní Čechy
Has thanked: 2 times
Been thanked: 35 times
tommik píše:
Je zajímavé, když si člověk uvědomí, že vlastně žádná platforma není hardwarově stálá... Už na Atari 2600 máte problémy s časováním a zobrazením grafiky na různých revizích - hlavně se to týká pozdějších čínských Juniorů, ale nejen těch - zkrátka nejen dema ale i hry s kritickým časováním co s tím nepočítají... Pak je zde např. ZX Spectrum 48k vs. 128k vs +2A/+3... Dokonce i Sega Mega Drive: https://youtu.be/o8qgArSqMsc?t=139


On je taky rozdíl programovat danej hardware dokumentovanou technikou vs nedokumentovanou/exploitem,který může být/je stabilní za určitých okolností.Stejné to je spoužíváním ilegálních op. CPU na C64, některé stabilní, některé nestabilní nebo stabilní za určitých okolností.Příklad té Segy Megadrive z videa je něco podobného jako VSP na C64.

_________________
JMP $FCE2

C64, C128DCR, IDE64, SuperCPU64, 1541 Ultimate-II, MMC Replay, FC3, REU 2MB, Geroram512, NeoRAM 2MB, RR-Net, SilverSurfer, Wiznet64 , 1541-II,1571,1581,Oceanic


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Problém z demíčky
PříspěvekNapsal: 21.04.2020, 22:44 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 23.05.2013, 20:30
Příspěvky: 231
Bydliště: Východní Čechy
Has thanked: 2 times
Been thanked: 35 times
rEVERz píše:
Horší je,že mi došly zásoby komodóřích součástek. S CIA jsem úplně na suchu :-(


CIA mám nějaké spare z C64C,kdyby jsi potřeboval....

_________________
JMP $FCE2

C64, C128DCR, IDE64, SuperCPU64, 1541 Ultimate-II, MMC Replay, FC3, REU 2MB, Geroram512, NeoRAM 2MB, RR-Net, SilverSurfer, Wiznet64 , 1541-II,1571,1581,Oceanic


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz