OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Old Comp Prty VI - 11. a 13. z 2020

Právě je 26.09.2020, 15:51

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Mayhem in Monsterland pro SD2IEC
PříspěvekNapsal: 29.07.2020, 11:24 
Offline
Kecálek

Registrován: 08.11.2019, 17:24
Příspěvky: 78
Bydliště: Beroun
Has thanked: 16 times
Been thanked: 2 times
Snažím se pomocí SD2IEC nahrát Mayhem in Monsterland, ale zatím neúspěšně. Podle toho, jakou verzi používám se mi třeba daří nahrát intro, ale nikoliv hru samotnou (u verze z c64.cz). Vždycky to skončí na tom, že se na SD2IEC rozsvítí prostřední LEDka červeně a nahrávání už dál nijak nepokračuje. Otázka zní, zda by to mělo jít, případně jestli je na to nějaká finta.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mayhem in Monsterland vs. SD2IEC
PříspěvekNapsal: 29.07.2020, 11:36 
Offline
Kecálek

Registrován: 16.05.2013, 13:18
Příspěvky: 224
Has thanked: 6 times
Been thanked: 35 times
Zkusil bych verzi pro IDE64:
https://csdb.dk/release/?id=10573

nebo crack z roku 2012, jestli nemá nějakej lepší (nebo kernal) loader.
https://csdb.dk/release/?id=113969


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mayhem in Monsterland vs. SD2IEC
PříspěvekNapsal: 29.07.2020, 12:16 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 11.06.2013, 15:27
Příspěvky: 2058
Has thanked: 1376 times
Been thanked: 396 times
Krome IDE64 verzi casto s sd2iec funguji i verze pro 1581

http://members.optusnet.com.au/spacetax ... -GAMES.htm
https://www.forum64.de/index.php?thread ... ec-device/
https://thec64community.online/thread/2 ... d81-images


http://commodore64.samcoupe.cz/sd2iec-games.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mayhem in Monsterland vs. SD2IEC
PříspěvekNapsal: 30.07.2020, 00:12 
Offline
Kecálek

Registrován: 08.11.2019, 17:24
Příspěvky: 78
Bydliště: Beroun
Has thanked: 16 times
Been thanked: 2 times
Tak nakonec mi zafungoval D81 image z thec64community.online. Navic jsem z te sbirky pustil i jine hry, ktere mi predtim nesly. Mockrat dik obema.

P.S.: K otestovani image z csdb.dk jsem se uz nedostal, ale trochu jsem premyslel, jestli bych vedel, co s nim. Ten browser, co se dodava na SD2IEC, by takovou vec umel nahrat? Asi to budu muset vyzkouset....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mayhem in Monsterland vs. SD2IEC
PříspěvekNapsal: 30.07.2020, 06:55 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 11.06.2013, 15:27
Příspěvky: 2058
Has thanked: 1376 times
Been thanked: 396 times
Jakub píše:
...browser, co se dodava na SD2IEC

Jakou verzi (nebo od koho) SD2IEC mas? Prip. jaky firmware?
http://www.c64.cz/index.php?recenze=hardware64_sd2ic

Browseru je mnoho
http://commodore64.samcoupe.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mayhem in Monsterland vs. SD2IEC
PříspěvekNapsal: 30.07.2020, 21:14 
Offline
Kecálek

Registrován: 08.11.2019, 17:24
Příspěvky: 78
Bydliště: Beroun
Has thanked: 16 times
Been thanked: 2 times
SCjoe píše:
Jakub píše:
...browser, co se dodava na SD2IEC

Jakou verzi (nebo od koho) SD2IEC mas? Prip. jaky firmware?
http://www.c64.cz/index.php?recenze=hardware64_sd2ic

Browseru je mnoho
http://commodore64.samcoupe.cz/


SD2IEC mam od tfw8b a je tam neco, co se hlasi jako CBM Filebrowser.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mayhem in Monsterland pro SD2IEC
PříspěvekNapsal: 31.07.2020, 09:11 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 11.06.2013, 15:27
Příspěvky: 2058
Has thanked: 1376 times
Been thanked: 396 times
tfw8b je retrokonzumni jistota a CBM Filebrowser by mel spustit cokoliv (alternativou je pro mne FB1k nebo FB2.0+).

Prosím jaké info (a firmware) se vypisuje po zadání příkazu OPEN1,8,15,"X?":CLOSE1


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mayhem in Monsterland pro SD2IEC
PříspěvekNapsal: 31.07.2020, 19:47 
Offline
Kecálek

Registrován: 08.11.2019, 17:24
Příspěvky: 78
Bydliště: Beroun
Has thanked: 16 times
Been thanked: 2 times
SCjoe píše:
tfw8b je retrokonzumni jistota a CBM Filebrowser by mel spustit cokoliv (alternativou je pro mne FB1k nebo FB2.0+).

Prosím jaké info (a firmware) se vypisuje po zadání příkazu OPEN1,8,15,"X?":CLOSE1


Tohle nevypise vubec nic.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mayhem in Monsterland pro SD2IEC
PříspěvekNapsal: 01.08.2020, 09:07 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 20.02.2017, 01:17
Příspěvky: 697
Has thanked: 13 times
Been thanked: 25 times
Jen technická. Narychlo jsem stáhnul Ferrari F1 a spustil ve VICE, ale je tam pomalý depackovací loader s pruhy v černém borderu. Já myslel, že je to jako ořezané o custom loadery a bude se to spouštět rychle...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mayhem in Monsterland pro SD2IEC
PříspěvekNapsal: 01.08.2020, 12:30 
Offline
Kecálek

Registrován: 16.05.2013, 13:18
Příspěvky: 224
Has thanked: 6 times
Been thanked: 35 times
tommik píše:
Jen technická. Narychlo jsem stáhnul Ferrari F1 a spustil ve VICE, ale je tam pomalý depackovací loader s pruhy v černém borderu. Já myslel, že je to jako ořezané o custom loadery a bude se to spouštět rychle...

Ořezané o custom loadery = použití loaderu z cikánky (romky). Při konfiguraci C64+1541 bez Jiffy dobrá zkouška trpělivosti. Na Vice buď vypni truedrive emulation, nebo nahraj Jiffy.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Mayhem in Monsterland pro SD2IEC
PříspěvekNapsal: 04.08.2020, 15:28 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 23.05.2013, 20:30
Příspěvky: 233
Bydliště: Východní Čechy
Has thanked: 2 times
Been thanked: 35 times
tommik píše:
Jen technická. Narychlo jsem stáhnul Ferrari F1 a spustil ve VICE, ale je tam pomalý depackovací loader s pruhy v černém borderu. Já myslel, že je to jako ořezané o custom loadery a bude se to spouštět rychle...


Záleží jak kdo si s tím dal práci.Většína level packerů té doby (LSQ) měla depacker pouze se seriovýma rutinama s voláním do původní Kernal ROM.Výhoda byla jak píše LHS, že při použití Jiffy to podstatně urychlilo depack.Pozdější upravené varianty měli i turbo rutinu pro drive (kompatabilní pro 1541/1571).

Pokud chvíli vydržíte bude novej MML release i s podporou SD2IEC.Starší release pro IDE64 na SD2IEC bezproblému funguje.

_________________
JMP $FCE2

C64, C128DCR, IDE64, SuperCPU64, 1541 Ultimate-II, MMC Replay, FC3, REU 2MB, Geroram512, NeoRAM 2MB, RR-Net, SilverSurfer, Wiznet64 , 1541-II,1571,1581,Oceanic


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz