OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrace na OCP IV ZDE!

Právě je 20 zář 2018, 19:12

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 06 zář 2013, 11:13 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:27
Příspěvky: 1095
Has thanked: 232 times
Been thanked: 212 times
Provozuje tu někdo VICE na Macu? Zkoušeli jste ukládat do .D64 nebo dělat snapshot .VSF a následně je zkoušet otevřít ve Windows ve WinVICE? Taky vám to nejde? :bang:

_________________
Have you played ATARI today?
blog.tenshi.cz | 8-bitstuff.com | soundcloud | bandcamp


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 zář 2013, 12:11 
Offline
Kecálek

Registrován: 16 kvě 2013, 12:18
Příspěvky: 185
Has thanked: 5 times
Been thanked: 30 times
Mac nevlastním, ale máš stejnou verzi Vice na Win i Mac? Protože snapshoty mezi různejma verzema Vicu na Windows nefungujou. Ale D64 by měla fungovat vždy a všude, i na real C64...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 zář 2013, 12:35 
Offline
Kecálek

Registrován: 12 kvě 2013, 21:02
Příspěvky: 245
Has thanked: 8 times
Been thanked: 46 times
Factor6 píše:
Provozuje tu někdo VICE na Macu? Zkoušeli jste ukládat do .D64 nebo dělat snapshot .VSF a následně je zkoušet otevřít ve Windows ve WinVICE? Taky vám to nejde? :bang:

Zkus mi to kdyztak jeste vyexportovat jako kazetu , budto T64 a nebo pak TAP .


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 zář 2013, 12:37 
Offline
Kecálek

Registrován: 12 kvě 2013, 21:02
Příspěvky: 245
Has thanked: 8 times
Been thanked: 46 times
LHS píše:
Mac nevlastním, ale máš stejnou verzi Vice na Win i Mac? Protože snapshoty mezi různejma verzema Vicu na Windows nefungujou. Ale D64 by měla fungovat vždy a všude, i na real C64...

Ona totiz ta D64 z Maca ma i divnou velikost... jenom 52kB :-(


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 06 zář 2013, 15:39 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7371
Bydliště: Praha
Has thanked: 908 times
Been thanked: 851 times
Tak to asi nebude D64 (a nebo bude komprimovaná?)... Co na ten vyexportovaný soubor říká pan HEXeditor?

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 08 zář 2013, 08:34 
Offline
Kecka

Registrován: 01 čer 2013, 21:55
Příspěvky: 32
Has thanked: 0 time
Been thanked: 6 times
Šel bych na to stejně jako mysticjoe :) Nechci ale podceňovat majitele jablíček, ale většina uživatelů podle mě nemá ani páru o tom co je to hex editor a jaký soubory v tom svym MACu vlastně maj (z mý zkušenosti) :) Nic proti macařům - je to asitak podobný jako chtít po mě - myslim že zběhlýho Windowsáka - chtít napsat si vlastní driver nebo zkompilovat vlastní jádro systému - tak jak to běžní uživatelé Linuxu dělaj ;) Předpokládám že Factor6 na tom bude podobně.. 8-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09 zář 2013, 08:21 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:27
Příspěvky: 1095
Has thanked: 232 times
Been thanked: 212 times
eLK píše:
Šel bych na to stejně jako mysticjoe :) Nechci ale podceňovat majitele jablíček, ale většina uživatelů podle mě nemá ani páru o tom co je to hex editor a jaký soubory v tom svym MACu vlastně maj (z mý zkušenosti) :) Nic proti macařům - je to asitak podobný jako chtít po mě - myslim že zběhlýho Windowsáka - chtít napsat si vlastní driver nebo zkompilovat vlastní jádro systému - tak jak to běžní uživatelé Linuxu dělaj ;) Předpokládám že Factor6 na tom bude podobně.. 8-)


v hexaeditoru to je uplne divny, v souboru neco je, ale jsou tam divny hlavicky s cestama kde byl ulozenej a tak.
(jabko mam protoze mi vyhovuje, a neni to jen o tom ze jabkari jsou lamy a ostatni nejsou. ja se za lamu nepovazuju).
ale to je jedno. napsal jsem ten program o vikendu znova.

_________________
Have you played ATARI today?
blog.tenshi.cz | 8-bitstuff.com | soundcloud | bandcamp


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 09 zář 2013, 09:35 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7371
Bydliště: Praha
Has thanked: 908 times
Been thanked: 851 times
A není to jen nějaký "zástupce"?

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 10 zář 2013, 11:59 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:27
Příspěvky: 1095
Has thanked: 232 times
Been thanked: 212 times
misticjoe píše:
A není to jen nějaký "zástupce"?


jestli jo, tak bych musel byt opravdu hodne dementni v okamziku, kdy jsem to ukladal, ale to snad nejsem, ale kdo vi :)

_________________
Have you played ATARI today?
blog.tenshi.cz | 8-bitstuff.com | soundcloud | bandcamp


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 10 zář 2013, 12:33 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7371
Bydliště: Praha
Has thanked: 908 times
Been thanked: 851 times
Hoď ten soubor sem, koukneme na to.

_________________
Integrovat muslimy s Evropany je jako integrovat ovce s vlky.
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 15 zář 2013, 15:04 
Offline
Kecka

Registrován: 01 čer 2013, 21:55
Příspěvky: 32
Has thanked: 0 time
Been thanked: 6 times
No hele - já nemám nic proti mekařům (ani bych si nedovolil použít tak silná slova jak si použil ty :) Já sem zrovna taková lama co se týče unixu - i když sem z toho sice ve škole prošel, ale bylo to vo chlup.. :) Za to správu windows sem měl jako jeden ze dvou ze třídy ;) Meky sou fajn - neboj - taky na nich bohužel musim dělat a sem tam mě to prostě štve že nevim co se děje - a ani to nikde nezjistíš.. Pokud je používáš opravdu na to jedno na co sou - a to sice jako spouštěč aplikací pak je to celkem v pohodě a je to jedno jaký máš prostředí, a dělá to to co to dělá a dělá to vcelku dobře a rychle (já řikám - kdo nic nedělá - nic nezkazí ;) ostatně - to je takovej ten ftip - Unixáři řikaj registrům ve windowsu - když se zeptáš co tam je - že tam je bordel - jenže oni prostě neví proč to tam je a na co to tam je a jak moc sofistikovaný to vlastně je.. Třeba logging ve windowsech je naprosto dokonalej - když budeš chtít vědět co se jak kde děje tak je všecko logovaný a hlavně perfektně popsaný - když víš kde co máš hledat samozřejmě. V Unixu je všecko v souborech a adresářích a co se týče meka - uživatele nemusí zajímat jak to přesně co dělá - většinou - ale nedejbože že to nedělá - tak pak máš problém - viz ten tvůj.. :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 15 zář 2013, 19:31 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:27
Příspěvky: 1095
Has thanked: 232 times
Been thanked: 212 times
Nevim no. Kazdopadne se odklanite se od tematu.

Podle me ta verze VICE co mam na Macu je nejaka priblbla, ono je vubec vic verzi a jsou to vsechno jen preportovane unixove verze. Pri dalsi praci jsem zjistil, ze i verze snapshotu ve WinVICE v ruznych verzich jsou nekompatibilni. Ale uz jsem to vyresil a to, co se mi tehdy ulozilo blbe byla stejne hodne early verze a ted uz jsem s vyvojem postoupil daleko dal, takze to uz nepotrebuju.

_________________
Have you played ATARI today?
blog.tenshi.cz | 8-bitstuff.com | soundcloud | bandcamp


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz