OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Registrace na OCP IV ZDE!

Právě je 25 zář 2018, 04:41

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: SIDPlay pro Windows
PříspěvekNapsal: 27 kvě 2013, 10:53 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:27
Příspěvky: 1095
Has thanked: 232 times
Been thanked: 212 times
Existuje nějaký lepší SIDPlay pro Windows, než je sidplay2/w?

http://www.gsldata.se/c64/spw/

Pro OS X je krásný SidPlay,

http://www.sidmusic.org/sidplay/mac/

který ukazuje fotku autora aktuální hudby, realtime registry SIDa a hlavně v něm jdou při přehrávání vypínat jednotlivé kanály. Mě so to dost hodí při předělávíní C64 hudeb na jiné platformy. Ale ve Woknech nic takového není, nebo se pletu a jen takový soft neznám?

_________________
Have you played ATARI today?
blog.tenshi.cz | 8-bitstuff.com | soundcloud | bandcamp


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SIDPlay pro Windows
PříspěvekNapsal: 27 kvě 2013, 11:00 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:27
Příspěvky: 988
Has thanked: 177 times
Been thanked: 117 times
Nestačil by ti plugin do winampu?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SIDPlay pro Windows
PříspěvekNapsal: 27 kvě 2013, 11:11 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:27
Příspěvky: 1095
Has thanked: 232 times
Been thanked: 212 times
Trafo píše:
Nestačil by ti plugin do winampu?


Winamp nepoužívám, ale pokud to umí vypínání kanálů, tak bych to mohl zkusit.

_________________
Have you played ATARI today?
blog.tenshi.cz | 8-bitstuff.com | soundcloud | bandcamp


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SIDPlay pro Windows
PříspěvekNapsal: 27 kvě 2013, 11:51 
Offline
Profík
Uživatelský avatar

Registrován: 12 kvě 2013, 18:27
Příspěvky: 988
Has thanked: 177 times
Been thanked: 117 times
Tak to asi neumí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SIDPlay pro Windows
PříspěvekNapsal: 01 čer 2013, 22:11 
Offline
Kecka

Registrován: 01 čer 2013, 21:55
Příspěvky: 32
Has thanked: 0 time
Been thanked: 6 times
Je lepší player - ale neni k němu GUI, páč je to fork z WinVICE emulátoru.
http://sourceforge.net/projects/sidplay ... sidplayfp/

Vypínání kanálů podporuje..
Nová verze 1.02 neobsahuje již potřebné ROM, ale zas takový rozdíl ve zvuku oproti 0.3.3 verzi neni - nepoznám :)
ROM se ale dají stáhnout kdekoli na netu a je potřeba nastavit jim cestu v configuraci playeru. Bez ROMů bude přehrávač fungovat ale né všechny SID soubory půjdou přehrát na 100%. (není případ verze 0.3.3 která má ROM implementovány). Bez ROMů ve verzi 1.02 nehraje třeba TETRIS.SID.
Já ho mám nastavený jako defaultní přehrávač takže nepotřebuju GUI zas tak nutně - akorád by v tom případě mohl někomu chybět playlist.
Pak by nebylo od věci kdyby nějaký šikovný programátor takový GUI pro tenhle přehrávač napsal.. (ideálně tak aby nebyl závislý na verzi :o) Myslím že přehrávač by měl jít ovládat i externě)
Také se dá použít XMPlay a SIDplug od pieknyman ale bohužel verze libsidplay-fp je už zastaralá (je z verze pro přehrávač 0.3.0) a nehraje tak jak by měla např. Grand Prix Circuit, song 2.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SIDPlay pro Windows
PříspěvekNapsal: 07 čer 2013, 16:55 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 23 kvě 2013, 19:30
Příspěvky: 187
Bydliště: Východní Čechy
Has thanked: 2 times
Been thanked: 30 times
Factor6 píše:
Existuje nějaký lepší SIDPlay pro Windows, než je sidplay2/w?

http://www.gsldata.se/c64/spw/

Pro OS X je krásný SidPlay,

http://www.sidmusic.org/sidplay/mac/

který ukazuje fotku autora aktuální hudby, realtime registry SIDa a hlavně v něm jdou při přehrávání vypínat jednotlivé kanály. Mě so to dost hodí při předělávíní C64 hudeb na jiné platformy. Ale ve Woknech nic takového není, nebo se pletu a jen takový soft neznám?


Existuje ještě TinySid, ale SIDPlay má asi nejlepší emulaci.Plugin do Winampu mám též,ale má emulaci na piču, zní hrozně.
Ještě pak jedině Rayův PulseMP umí přehrávat sidy a néjen to....

_________________
JMP $FCE2

C64, C128DCR, IDE64, 1541 Ultimate-II, MMC Replay, FC3, REU 2MB, Geroram512, NeoRAM 2MB, RR-Net, SilverSurfer, Wiznet64 , 1541-II,1571,1581,Oceanic


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz