OldComp.cz
http://oldcomp.cz/

Geos a SD2IEC
http://oldcomp.cz/viewtopic.php?f=29&t=1090
Stránka 11

Autor:  zz_indigo [ 15.02.2014, 14:04 ]
Předmět příspěvku:  Geos a SD2IEC

Mam otazku je mozne prevadzkovat GEOS na SD2IEC aj inak ako cez simulaciu disk image?

Rad by som mal jednu SD kartu ktora by sa tvarila ako "hardiosk" z geosom.

nasiel som zatial len toto: http://lyonlabs.org/commodore/onrequest/geos.html
A tam sa jedna zas o disketu a SW ktory dovoluje ovladat sd2iec :-(

Autor:  Jack_Free [ 15.02.2014, 14:44 ]
Předmět příspěvku:  Re: Geos a SD2IEC

Tak to by mě také zajímalo, klidně by na té kartě mohl být geos a další programy, mám 2GB SD a to na C64 něco znamená :-)

Autor:  zz_indigo [ 15.02.2014, 15:31 ]
Předmět příspěvku:  Re: Geos a SD2IEC

Jack_Free píše:
Tak to by mě také zajímalo, klidně by na té kartě mohl být geos a další programy, mám 2GB SD a to na C64 něco znamená :-)


myslim ze aj stara 64Mb karta by bola dostatocna. A z 512K georam co mam by to mohlo byt fakt dobre.

Autor:  Comos [ 22.02.2014, 14:27 ]
Předmět příspěvku:  Re: Geos a SD2IEC

zz_indigo píše:
Mam otazku je mozne prevadzkovat GEOS na SD2IEC aj inak ako cez simulaciu disk image?

Rad by som mal jednu SD kartu ktora by sa tvarila ako "hardiosk" z geosom.

nasiel som zatial len toto: http://lyonlabs.org/commodore/onrequest/geos.html
A tam sa jedna zas o disketu a SW ktory dovoluje ovladat sd2iec :-(


Dokud někdo nefixne GEOS Kernel,tak to bude stále přes emulaci image :|
Na IDE64 existuje patch,který umožní použít až 16MB partiiton size pro GEOS,ale musí se obětovat celá CF karta.Jinak jsem též odkázán se spokojit s max velikostí image přes GeoLink :|

Autor:  misticjoe [ 22.02.2014, 20:18 ]
Předmět příspěvku:  Re: Geos a SD2IEC

Počkej. Jakože na kartě uděláš jen 16MB partišnu a už nic dalšího si tam nenahraješ? To je trochu na pěst...

Autor:  LHS [ 22.02.2014, 22:18 ]
Předmět příspěvku:  Re: Geos a SD2IEC

Geos fungoval s "velko-kapacitníma" pariferiema akorát od CMD. S ostatníma to bylo a je na pytel. Možná by mohlo být zajímavé zkusit Geos s emulací REU (ta v Geosu jde) v 1541U.
Citace:
Na IDE64 existuje patch,který umožní použít až 16MB partiiton size pro GEOS,ale musí se obětovat celá CF karta.Jinak jsem též odkázán se spokojit s max velikostí image přes GeoLink :|

Ten patch není původně pro IDE64, ale nějaký polák kdysi udělal pomocí dvou CIA interface, který uměl nahrávat z IDE hadru (v době vývoje se velikosti "lidových" hadrů pohybovaly v desítkách mega a ten interface byl jen pokus bez větších ambicí). A ono to bylo dost podobný IDE64, proto to tam taky "funguje" (nikdy jsem to nezkoušel zprovoznit).

Autor:  Comos [ 23.02.2014, 12:14 ]
Předmět příspěvku:  Re: Geos a SD2IEC

LHS píše:
Geos fungoval s "velko-kapacitníma" pariferiema akorát od CMD. S ostatníma to bylo a je na pytel. Možná by mohlo být zajímavé zkusit Geos s emulací REU (ta v Geosu jde) v 1541U.
Citace:
Na IDE64 existuje patch,který umožní použít až 16MB partiiton size pro GEOS,ale musí se obětovat celá CF karta.Jinak jsem též odkázán se spokojit s max velikostí image přes GeoLink :|

Ten patch není původně pro IDE64, ale nějaký polák kdysi udělal pomocí dvou CIA interface, který uměl nahrávat z IDE hadru (v době vývoje se velikosti "lidových" hadrů pohybovaly v desítkách mega a ten interface byl jen pokus bez větších ambicí). A ono to bylo dost podobný IDE64, proto to tam taky "funguje" (nikdy jsem to nezkoušel zprovoznit).


Stačil by udělat jenom booter z IDE64 pro GEOS s REU driverem.Driver by to též chtělo patchnout na celých 16Mega.Když v Ultimatce vypneš crt emulaci a necháš si jen REU,tak jde přes expandér používat zároveň IDE64 a REU na 16Mega,což se dá už nějak využít.

Autor:  LHS [ 28.02.2014, 20:45 ]
Předmět příspěvku:  Re: Geos a SD2IEC

Comos píše:
Když v Ultimatce vypneš crt emulaci a necháš si jen REU,tak jde přes expandér používat zároveň IDE64 a REU na 16Mega,což se dá už nějak využít.

Jak na kterym C64 :scratched:

Autor:  LHS [ 01.02.2020, 16:38 ]
Předmět příspěvku:  Re: Geos a SD2IEC

Když někdo projde vomr... procedurou instalace aktuálního GEOS Megapatche, který je ku stažení zde:
https://gitlab.com/mkslack/Area6510/tre ... atch64_128

a který neobsahuje Desktop, ten se musí vzít ze starého Megapatche, třeba zde:
http://www.c64.cz/index.php?recenze=software_geos

tak bude mít možnost namountit drive "SD2IEC native". Sice by to mohlo někoho svádět, že to jede v browser módu, ale není tomu tak. Na SD2IEC se musí připojit DNP file, což je image CMD hadru, který může mít 20MB.

Autor:  tommik [ 01.02.2020, 16:58 ]
Předmět příspěvku:  Re: Geos a SD2IEC

Takze nekdo prepsal GEOS pro praci s necim jinym nez disketova jednotka? Pokud si pamatuju tak ten OS byl tezce custom vybudovany okolo Commodore disketovky...

Autor:  LHS [ 01.02.2020, 17:07 ]
Předmět příspěvku:  Re: Geos a SD2IEC

tommik píše:
Takze nekdo prepsal GEOS pro praci s necim jinym nez disketova jednotka? Pokud si pamatuju tak ten OS byl tezce custom vybudovany okolo Commodore disketovky...

Ne, jen dopsal ovladače pro modernější zařízení. Snad to umí CMD jednotky, využívá možnosti SD2IEC, umí 16MB RAM a v ní ramdrive atd.

Stránka 11 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/