OldComp.cz

Komunitní diskuzní fórum pro fanoušky historických počítačů

Reklama!

Právě je 11 pro 2018, 00:42

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Geos a SD2IEC
PříspěvekNapsal: 15 úno 2014, 13:04 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 09:52
Příspěvky: 1768
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 124 times
Mam otazku je mozne prevadzkovat GEOS na SD2IEC aj inak ako cez simulaciu disk image?

Rad by som mal jednu SD kartu ktora by sa tvarila ako "hardiosk" z geosom.

nasiel som zatial len toto: http://lyonlabs.org/commodore/onrequest/geos.html
A tam sa jedna zas o disketu a SW ktory dovoluje ovladat sd2iec :-(

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Geos a SD2IEC
PříspěvekNapsal: 15 úno 2014, 13:44 
Offline
Pan Generální
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2014, 11:46
Příspěvky: 2119
Bydliště: Trutnovsko
Has thanked: 69 times
Been thanked: 147 times
Tak to by mě také zajímalo, klidně by na té kartě mohl být geos a další programy, mám 2GB SD a to na C64 něco znamená :-)

_________________
ZX 81, Zx Spectrum & microdrive, Sinclair QL 2xFDD 3,5´(SD-QL, QubIDE, SGC), ZX Spectrum +2, Didaktik M, Commodore C64 I , Commodore C64 II & Easy Flash I a III, Commodore C128, Commdore Amiga 500, Amiga 600HD, Atari 800XL SDrive, Atari 520ST & HXC usb floppy emulator. --- XBOX 360, Playstation 2 a několik PC a notebooku.....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Geos a SD2IEC
PříspěvekNapsal: 15 úno 2014, 14:31 
Offline
Pan Štábní
Uživatelský avatar

Registrován: 13 kvě 2013, 09:52
Příspěvky: 1768
Bydliště: Mliecna draha
Has thanked: 20 times
Been thanked: 124 times
Jack_Free píše:
Tak to by mě také zajímalo, klidně by na té kartě mohl být geos a další programy, mám 2GB SD a to na C64 něco znamená :-)


myslim ze aj stara 64Mb karta by bola dostatocna. A z 512K georam co mam by to mohlo byt fakt dobre.

_________________
Amiga 600 + a602, Amiga 600 PCB only, Commodore 64+ZZ-RAM V1.0 512k+C1541(18k RAM)+sd2iec +9.600 Rs232, Commodore 116 + 64k upgrade, ZX 81 ISSUE1 + ZX81XRAM

http://zz-indigo.mavipet.sk/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Geos a SD2IEC
PříspěvekNapsal: 22 úno 2014, 13:27 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 23 kvě 2013, 19:30
Příspěvky: 187
Bydliště: Východní Čechy
Has thanked: 2 times
Been thanked: 30 times
zz_indigo píše:
Mam otazku je mozne prevadzkovat GEOS na SD2IEC aj inak ako cez simulaciu disk image?

Rad by som mal jednu SD kartu ktora by sa tvarila ako "hardiosk" z geosom.

nasiel som zatial len toto: http://lyonlabs.org/commodore/onrequest/geos.html
A tam sa jedna zas o disketu a SW ktory dovoluje ovladat sd2iec :-(


Dokud někdo nefixne GEOS Kernel,tak to bude stále přes emulaci image :|
Na IDE64 existuje patch,který umožní použít až 16MB partiiton size pro GEOS,ale musí se obětovat celá CF karta.Jinak jsem též odkázán se spokojit s max velikostí image přes GeoLink :|

_________________
JMP $FCE2

C64, C128DCR, IDE64, 1541 Ultimate-II, MMC Replay, FC3, REU 2MB, Geroram512, NeoRAM 2MB, RR-Net, SilverSurfer, Wiznet64 , 1541-II,1571,1581,Oceanic


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Geos a SD2IEC
PříspěvekNapsal: 22 úno 2014, 19:18 
Offline
Site Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 11 kvě 2013, 22:48
Příspěvky: 7592
Bydliště: Praha
Has thanked: 960 times
Been thanked: 892 times
Počkej. Jakože na kartě uděláš jen 16MB partišnu a už nic dalšího si tam nenahraješ? To je trochu na pěst...

_________________
"...they never believe me. They don't even believe me about you... You believe me, don't you, Abigail?"
Call me Mr.Hellwide!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Geos a SD2IEC
PříspěvekNapsal: 22 úno 2014, 21:18 
Offline
Kecálek

Registrován: 16 kvě 2013, 12:18
Příspěvky: 190
Has thanked: 5 times
Been thanked: 31 times
Geos fungoval s "velko-kapacitníma" pariferiema akorát od CMD. S ostatníma to bylo a je na pytel. Možná by mohlo být zajímavé zkusit Geos s emulací REU (ta v Geosu jde) v 1541U.
Citace:
Na IDE64 existuje patch,který umožní použít až 16MB partiiton size pro GEOS,ale musí se obětovat celá CF karta.Jinak jsem též odkázán se spokojit s max velikostí image přes GeoLink :|

Ten patch není původně pro IDE64, ale nějaký polák kdysi udělal pomocí dvou CIA interface, který uměl nahrávat z IDE hadru (v době vývoje se velikosti "lidových" hadrů pohybovaly v desítkách mega a ten interface byl jen pokus bez větších ambicí). A ono to bylo dost podobný IDE64, proto to tam taky "funguje" (nikdy jsem to nezkoušel zprovoznit).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Geos a SD2IEC
PříspěvekNapsal: 23 úno 2014, 11:14 
Offline
Kecálek
Uživatelský avatar

Registrován: 23 kvě 2013, 19:30
Příspěvky: 187
Bydliště: Východní Čechy
Has thanked: 2 times
Been thanked: 30 times
LHS píše:
Geos fungoval s "velko-kapacitníma" pariferiema akorát od CMD. S ostatníma to bylo a je na pytel. Možná by mohlo být zajímavé zkusit Geos s emulací REU (ta v Geosu jde) v 1541U.
Citace:
Na IDE64 existuje patch,který umožní použít až 16MB partiiton size pro GEOS,ale musí se obětovat celá CF karta.Jinak jsem též odkázán se spokojit s max velikostí image přes GeoLink :|

Ten patch není původně pro IDE64, ale nějaký polák kdysi udělal pomocí dvou CIA interface, který uměl nahrávat z IDE hadru (v době vývoje se velikosti "lidových" hadrů pohybovaly v desítkách mega a ten interface byl jen pokus bez větších ambicí). A ono to bylo dost podobný IDE64, proto to tam taky "funguje" (nikdy jsem to nezkoušel zprovoznit).


Stačil by udělat jenom booter z IDE64 pro GEOS s REU driverem.Driver by to též chtělo patchnout na celých 16Mega.Když v Ultimatce vypneš crt emulaci a necháš si jen REU,tak jde přes expandér používat zároveň IDE64 a REU na 16Mega,což se dá už nějak využít.

_________________
JMP $FCE2

C64, C128DCR, IDE64, 1541 Ultimate-II, MMC Replay, FC3, REU 2MB, Geroram512, NeoRAM 2MB, RR-Net, SilverSurfer, Wiznet64 , 1541-II,1571,1581,Oceanic


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Geos a SD2IEC
PříspěvekNapsal: 28 úno 2014, 19:45 
Offline
Kecálek

Registrován: 16 kvě 2013, 12:18
Příspěvky: 190
Has thanked: 5 times
Been thanked: 31 times
Comos píše:
Když v Ultimatce vypneš crt emulaci a necháš si jen REU,tak jde přes expandér používat zároveň IDE64 a REU na 16Mega,což se dá už nějak využít.

Jak na kterym C64 :scratched:


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz